Max Verstappen wint F1 Wereld kampioenschap met perfecte F1-horloge

Max Verstappen wint F1 Wereld kampioenschap met perfecte F1-horloge
In de laatste ronde van de laatste race van het Formule 1-wereldkampioenschap 2021 overschreed Max Verstappen de lijn op de eerste plaats en won niet alleen de Abu Dhabi Grand Prix, maar ook zijn eerste driver's Championship.

Het is lang geleden voor de pittige Nederlander. Zeven jaar in de sport en hard werken, hoge emoties en intensieve training hebben eindelijk zijn vruchten afgeworpen voor de 24-jarige.

Dat Verstappen erin slaagde rivaal Lewis Hamilton - zevenvoudig wereldkampioen en misschien wel de grootste aller tijden - te verslaan, getuigt van zijn vaardigheid als racepiloot.

Verstappen droeg misschien wel het meest perfecte horloge dat een F1-coureur kan hopen te dragen als iemand een gouden trofee opheft: een TAG Heuer Monaco. In het bijzonder droeg Verstappen zijn limited edition Monaco Titan (ref. CAW218B.FC6496) — een krachtige variant van het beroemde horloge dat perfect is voor zo'n high-performance man.

Voor het eerst geïntroduceerd in 1969 en vernoemd naar de legendarische Grand Prix van Monaco, is de TAG Heuer Monaco gemakkelijk een van de meest onderscheidende horloges ter wereld dankzij de dikke, vierkante kast en chronograaf subwijzerplaten. Het is ook beroemd als het horloge gedragen door Steve McQueen in de iconische motorsportfilm Le Mans uit 1971.

Verstappen Monaco Titan, zoals de naam al aangeeft, heeft een unieke titanium kast, zilveren zonnestraalwijzerplaat en retro 'Heuer' logo, evenals een kroon aan de linkerkant (zoals vintage modellen). Het werd eigenlijk cadeau gegeven aan Max na zijn overwinning op de Grand Prix van Monaco dit jaar, en sindsdien draagt hij het op elke podiumceremonie. Ik denk dat het een beetje een geluksbrenger is.

Het titelgevecht tussen Red Bull's Verstappen en Mercedes 'Hamilton was ongelooflijk spannend. Een inzet van een veiligheidswagen met nog maar een handvol ronden te gaan zag Verstappen een slimme pitstop maken voor zachte banden, wat hem de snelheid gaf die nodig was om Hamilton voor te trekken in de laatste, groene vlag ronde.