Max Verstappen wint eerste F1-kampioenschap terwijl hij zijn TAG Heuer Monaco Titan horloge draagt

In een epische afsluiting van het Formule 1-seizoen 2021 heeft Max Verstappen van Red Bull Racing zijn eerste F1-kampioenschap gewonnen na het behalen van de overwinning in de Abu Dhabi Grand Prix. Hij versloeg zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton in een bloedstollend titelgevecht dat tot aan de laatste ronde duurde. Maar het was niet alleen zijn racevaardigheden die indruk maakten - Verstappen droeg ook een van de meest iconische en onderscheidende horloges in de autosport: de TAG Heuer Monaco Titan.

De TAG Heuer Monaco is al lang een favoriet van raceliefhebbers en werd voor het eerst geïntroduceerd in 1969 als eerbetoon aan de legendarische Grand Prix van Monaco. Het horloge werd wereldberoemd toen het gedragen werd door Steve McQueen in de film 'Le Mans' uit 1971. Het is gemakkelijk te herkennen aan zijn dikke, vierkante kast en chronograaf subwijzerplaten.

Verstappen droeg zijn limited edition TAG Heuer Monaco Titan (ref. CAW218B.FC6496) op het podium nadat hij de Grand Prix van Monaco had gewonnen en hij heeft het sindsdien bij elke podiumceremonie gedragen. Het horloge heeft een unieke titanium kast, een zilveren zonnestraalwijzerplaat en het retro 'Heuer' logo, evenals een kroon aan de linkerkant, zoals vintage modellen. Verstappen beschouwt het horloge als een geluksbrenger en het droeg bij aan zijn perfecte seizoenafsluiting.

De race in Abu Dhabi was ongelooflijk spannend en Verstappen slaagde erin om Hamilton te verslaan dankzij een slimme pitstop voor zachte banden na de inzet van de safety car. De Nederlandse coureur heeft zeven jaar lang hard gewerkt om zijn eerste F1-kampioenschap te winnen en hij heeft bewezen dat hij een uitzonderlijk getalenteerde racer is. Met de TAG Heuer Monaco Titan om zijn pols zal deze overwinning voor altijd worden herinnerd als een van de grootste momenten in de Formule 1-geschiedenis.

Het is geen verrassing dat Max Verstappen, zoals veel andere F1-coureurs, een passie heeft voor horloges. Naast zijn TAG Heuer Monaco Titan, is Verstappen ook een fan van Rolex. Tijdens de seizoenen 2019 en 2020 droeg hij regelmatig een Rolex Daytona en in interviews heeft hij zijn bewondering voor het merk uitgesproken.

Verstappen'soverwinning in Abu Dhabi was niet alleen een triomf voor hem, maar ook voor het Red Bull Racing team. Na jaren van dominantie door Mercedes, was dit de eerste keer sinds 2013 dat een ander team de constructeurstitel won. Het team heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om de auto te verbeteren en het lijkt erop dat hun inspanningen eindelijk hebben geresulteerd in een winnende combinatie.

Voor Verstappen is het winnen van het wereldkampioenschap een langverwachte mijlpaal in zijn carrière. Hij begon op jonge leeftijd met karten en maakte zijn debuut in de F1 op slechts 17-jarige leeftijd. Sindsdien heeft hij gestaag vooruitgang geboekt en heeft hij een reputatie opgebouwd als een van de beste coureurs in de sport. Met zijn recente overwinning heeft hij zijn plaats in de geschiedenis van de Formule 1 veiliggesteld en heeft hij bewezen dat hij een waardige tegenstander is voor de groten der aarde zoals Hamilton.

TAG Heuer Monaco Titan (ref. CAW218B.FC6496)

  • Een limited edition horloge gedragen door Max Verstappen tijdens zijn overwinning van het Formule 1-wereldkampioenschap 2021
  • Het horloge heeft een vierkante titanium kast met een diameter van 39 mm
  • Zilveren zonnestraalwijzerplaat met chronograaf subwijzerplaten en een retro 'Heuer' logo
  • Kroon aan de linkerkant van de kast (zoals vintage modellen)
  • Limited edition met een totale productie van 500 stuks
     

De TAG Heuer Monaco Titan, gedragen door Max Verstappen tijdens zijn overwinning van de Abu Dhabi Grand Prix, heeft een unieke titanium kast met een diameter van 39 mm en een dikte van 14,5 mm. Het horloge heeft een zilveren zonnestraalwijzerplaat met twee subwijzerplaten, die de seconden en 30 minuten tellen. Het retro 'Heuer' logo op de wijzerplaat is een eerbetoon aan het verleden van het merk en de kroon aan de linkerkant van de kast, zoals vintage modellen, draagt bij aan de retro-look.

Het horloge is uitgerust met een automatisch uurwerk, het kaliber 11, met een gangreserve van 40 uur. Het heeft ook een chronograaf-functie, wat betekent dat het in staat is om korte tijdsmetingen uit te voeren. De chronograaf wordt bediend door twee drukknoppen aan de rechterkant van de kast, terwijl de kroon aan de linkerkant wordt gebruikt om de tijd en datum in te stellen.

De TAG Heuer Monaco Titan wordt geleverd met een zwarte alligatorriem en een vouwsluiting van titanium, die bijdraagt aan het lichte gewicht van het horloge. Het heeft ook een waterbestendigheid van 100 meter, wat betekent dat het geschikt is voor zwemmen en snorkelen, maar niet voor duiken.

De Monaco Titan is een limited edition-horloge, met slechts 500 stuks geproduceerd. Het is een eerbetoon aan de 50e verjaardag van de Monaco-collectie van TAG Heuer en is ontworpen om de rijke geschiedenis en innovatie van het merk te vieren. Het horloge wordt geleverd in een speciale doos met een gegraveerd nummer en een certificaat van echtheid.

Naast de Monaco Titan heeft TAG Heuer ook andere modellen in de Monaco-collectie, waaronder de klassieke Monaco met een roestvrijstalen kast en een blauwe wijzerplaat, en de Monaco Calibre 12 met een zwarte wijzerplaat en een chronograaf-functie. Elk van deze horloges heeft een unieke stijl en functies, maar de vierkante kast en chronograaf subwijzerplaten zijn kenmerken die allemaal delen:

  1. TAG Heuer Monaco Calibre 11: Dit model heeft een roestvrijstalen kast met een diameter van 39 mm en een dikte van 14 mm. De zwarte wijzerplaat heeft twee subwijzerplaten en een datumvenster op 6 uur. Het horloge wordt aangedreven door het automatische Calibre 11 uurwerk en heeft een gangreserve van 40 uur. De bruine leren band met krokodillenpatroon maakt het geheel af.

  2. TAG Heuer Monaco Calibre 12: Dit model heeft een roestvrijstalen kast met een diameter van 39 mm en een dikte van 14 mm. De zilveren wijzerplaat heeft drie subwijzerplaten en een datumvenster op 6 uur. Het horloge wordt aangedreven door het automatische Calibre 12 uurwerk en heeft een gangreserve van 40 uur. De zwarte leren band met krokodillenpatroon maakt het geheel af.

  3. TAG Heuer Monaco Calibre 6: Dit model heeft een roestvrijstalen kast met een diameter van 37 mm en een dikte van 11 mm. De zilveren wijzerplaat heeft een kleine seconde subwijzerplaat op 6 uur en een datumvenster op 3 uur. Het horloge wordt aangedreven door het automatische Calibre 6 uurwerk en heeft een gangreserve van 38 uur. De zwarte leren band met alligatorpatroon maakt het geheel af.

  4. TAG Heuer Monaco Calibre 8: Dit model heeft een roestvrijstalen kast met een diameter van 37 mm en een dikte van 12,6 mm. De zwarte wijzerplaat heeft een datumvenster op 6 uur en een tweede tijdzone subwijzerplaat op 12 uur. Het horloge wordt aangedreven door het automatische Calibre 8 uurwerk en heeft een gangreserve van 42 uur. De zwarte leren band met alligatorpatroon maakt het geheel af.

  5. TAG Heuer Monaco Calibre 36: Dit model heeft een roestvrijstalen kast met een diameter van 40,5 mm en een dikte van 14,7 mm. De witte wijzerplaat heeft drie subwijzerplaten en een datumvenster op 6 uur. Het horloge wordt aangedreven door het automatische Calibre 36 uurwerk en heeft een gangreserve van 50 uur. De zwarte leren band met alligatorpatroon maakt het geheel af.

  6. TAG Heuer Monaco Quartz: Dit model heeft een roestvrijstalen kast met een diameter van 37 mm en een dikte van 9,3 mm. De zwarte wijzerplaat heeft een datumvenster op 3 uur. Het horloge wordt aangedreven door een quartz uurwerk en heeft een gangreserve van ongeveer 24 maanden. De zwarte leren band met alligatorpatroon maakt het geheel af.

  7. TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition: Dit model heeft een blauwe en oranje kleur met een kast van roestvrij staal en een diameter van 39 mm. Het horloge heeft een blauwe wijzerplaat met oranje accenten en een datumvenster op 6 uur. De band is gemaakt van leer met een vouwsluiting.

  8. TAG Heuer Monaco 50th Anniversary: Dit horloge is uitgebracht ter ere van de 50e verjaardag van de Monaco-collectie. Het heeft een kast van roestvrij staal met een diameter van 39 mm en een blauwe wijzerplaat met rode en witte accenten. Het horloge heeft een chronograaffunctie en een datumvenster op 6 uur. De band is gemaakt van leer met een vouwsluiting.

  9. TAG Heuer Monaco Steve McQueen Limited Edition: Dit model is vernoemd naar de beroemde acteur en autocoureur Steve McQueen, die het horloge droeg in de film 'Le Mans' uit 1971. Het heeft een kast van roestvrij staal met een diameter van 39 mm en een blauwe wijzerplaat met witte subwijzerplaten. Het horloge heeft een chronograaffunctie en een datumvenster op 6 uur. De band is gemaakt van leer met een vouwsluiting.

  10. TAG Heuer Monaco V4: Dit model heeft een kast van platina met een diameter van 41 mm en een zwarte wijzerplaat met rode accenten. Het horloge heeft een complexe riemaandrijving en vier veertonnen die in een V-vorm zijn gerangschikt. Het horloge heeft geen traditionele kroon, maar wordt ingesteld door middel van een drukknop op de achterkant van de kast.

  11. TAG Heuer Monaco Twenty Four: Dit model heeft een kast van roestvrij staal met een diameter van 40,5 mm en een zwarte wijzerplaat met oranje accenten. Het horloge heeft een chronograaffunctie en een datumvenster op 6 uur. De band is gemaakt van rubber met een vouwsluiting. Dit model is ontworpen als hommage aan de Monaco Twenty Four-race en heeft een opvallend ontwerp met een vierkante kast en een asymmetrische wijzerplaat.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...