Balenciaga opent tweede boetiek in Amsterdam

Balenciaga opent tweede boetiek in Amsterdam
Na de opening van zijn eerste boetiek in Amsterdam enkele maanden geleden heeft het Franse luxehuis Balenciaga nog een boetiek toegevoegd op Amsterdam Airport Schiphol.

De allereerste buitenpost van het merk op een grote Europese luchthaven is een samenwerking met de Franse reiswinkel Lagardère Travel Retail, en volgt de nieuwste ontwerpcodes zoals vastgelegd door creatief directeur Demna Gvasalia.

De winkel, gelegen aan de luchtzijde van de terminal in Lounge 2, is overspoeld met ruw beton, of het nu onafgewerkt is of van een verweerde kwaliteit. Interessant is dat de gekozen esthetiek de gevel omvat, waardoor de winkel zich onderscheidt van de generieke luchthavenomgeving.

Binnenin ziet de setting gegoten betonnen vloertegels, gecombineerd met muren bedekt met panelen van noodlijnd beton, en secties bekleed met slanke aluminium en glazen planken worden bedekt door gevlekte gordijnen in een bijpassende tint.

Extra meubels en armaturen zijn ook gemaakt van aluminium, inclusief kasten en wanddisplays, en daarnaast zijn er aan de achterkant een betonnen rekken te vinden.

Een overkoepelend stalen rooster, met bevestigde industriële verlichtingsarmaturen, verbindt in alle secties. De nieuwe Balenciaga-winkel heeft dames- en herenschoenen, tassen, accessoires, brillen en sieraden.