Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Rolex onthult nieuwe kijk op de Oyster Perpetual GMT Master II

Rolex onthult nieuwe kijk op de Oyster Perpetual GMT Master II

Hoewel oorspronkelijk gemaakt voor avontuur in de lucht, werd de originele Oyster Perpetual GMT-Master II al snel toegankelijk voor globetrotters op het land en in de lucht. Meer dan alleen een accessoire, dit gereedschapshorloge is in de loop van de tijd geëvolueerd en biedt verbeterde technische prestaties.

En nu lanceert Rolex de nieuwste en beste incarnatie van het model. Het horloge bij uitstek voor reizigers. Het uurwerk werd voor het eerst ontworpen als navigatiehulpmiddel voor professionele vliegeniers die de wereld doorkruisen - in 1982 lanceerde Rolex de GMT-Master II, met een uurwerk waardoor de uurwijzer onafhankelijk van de andere handen kon worden ingesteld. De unieke kenmerkende stijl heeft een bidirectioneel draaibare bezel en een inzetstuk met 24 uur schaalverdeling - verkrijgbaar in verschillende combinaties in twee en enkele kleuren - waarbij de onderste helft overdag en de bovenste signalering's nachts symboliseert.

Een kristal, dat is uitgerust met een Cyclops-lens voor het gemakkelijk aflezen van de datum, is gemaakt van vrijwel krasbestendige saffier, met een antireflectiecoating. De nieuwste bewerking ziet dat de kroon en kroonbescherming zich aan de linkerkant van de horlogekast bevinden.

Dit betekende het veranderen van het precisietestproces voor enkele van de laatste controles die werden uitgevoerd als onderdeel van de Superlative Chronometer-certificering, als gevolg hiervan zijn de datumopening en de Cyclop-lens ook verplaatst en verschijnen om 9 uur.

Mensen met elkaar verbinden buiten tijdzones Uitgerust met kaliber 3285 - een uurwerk dat volledig is ontwikkeld en vervaardigd door Rolex, uitgebracht in 2018 en in hetzelfde jaar op het model werd geïntroduceerd - toont het uurwerk de uren, minuten, seconden, datum en een extra tijdzone in 24-uursformaat.

Drie traditionele wijzers, een 24-uurshand met driehoeken, plus een bidirectioneel draaibare bezel met een Cerachrom-inzetstuk met 24 uur schaalverdeling, zorgen ervoor dat de GMT-Master II de tijd in twee zones tegelijkertijd kan weergeven (lokaal en de referentietijd, of lokale en een alternatieve tijdzone); de datum synchroniseert met de lokale tijd. Oystersteel-staal Uitgerust met een Oyster-band en gemaakt van Oystersteel-staal, heeft de nieuwste versie een tweekleurig monobloc Cerachrombezel inzetstuk in de vernieuwde tinten groen en zwart keramiek, dat is corrosiewerend.

Een gekartelde rand zorgt voor een goede grip, waardoor hij gemakkelijk kan worden gedraaid. De gegoten, verzonken schaalverdeling en cijfers zijn gecoat met platina via PVD (Physical Vapour Deposition). Met een Rolex Easylink comfort verlengstuk kan de drager de lengte van de armband ongeveer 5 mm aanpassen. De 40 mm Oyster case van de nieuwe GMT-Master II is gegarandeerd waterdicht tot een diepte van 100 meter (330 voet), met een middenkast gemaakt van een massief blok van de corrosiebestendige legering Oystersteel-staal.

De achterkant van de behuizing is omzoomd met fijne groeven, hermetisch vastgeschroefd met een speciaal gereedschap waarmee alleen Rolex-horlogemakers toegang hebben tot het uurwerk en de Triplock-opwindkroon is uitgerust met een drievoudig waterdichtingssysteem, beschermd door een integrale kroonbescherming die stevig tegen de behuizing vastgeschroefd wordt. Deze materialen zijn niet alleen vrijwel krasbestendig, hun kleuren beïnvloeden een zeldzame intensiteit en weerstand tegen milieueffecten.

Gereedheid voor ontdekking en herinterpretatie Zoals standaard bij Rolex-horloges, draagt de Oyster Perpetual GMT-Master II de Superlative Chronometer-certificering, voor uitstekende prestaties op de pols. De Calibre 3285 bevat ook het gepatenteerde nikkel-fosfor Chronergy echappement, voor een hoge energie-efficiëntie, betrouwbaarheid en ongevoeligheid voor magnetische velden.

Een geoptimaliseerde blauwe Parachrom-haarveer, vervaardigd door Rolex in een paramagnetische legering, heeft een overcoil, die de regelmaat van het kaliber in elke positie beschermt - de oscillator is gemonteerd op de door Rolex ontworpen, gepatenteerde hoogwaardige Paraflex-schokdempers. Een zelfopwindende Perpetual rotor, vatarchitectuur en de superieure efficiëntie van het echappement betekent dat de gangreserve van kaliber 3285 in het gebied van 70 uur ligt.

En de precisie van een Rolex Superlative Chronometer is −2/+2 seconden per dag. De Superlative Chronometer-status van de Oyster Perpetual GMT-Master II wordt aangetoond door het groene zegel dat bij elk Rolex-horloge wordt geleverd, gekoppeld aan een internationale garantie van vijf jaar.

Op zoek naar een rolex of leuk uniek uurwerk? Neem dan zeker een kijkje op onze marktplaats voor horloges.