Rolex Daytona Meteorite - luxe - vakmanschap & kunst

In de wereld van de haute horlogerie weerklinkt de naam Rolex als een donderslag van erkenning, een aankondiging van een uurwerk dat niet alleen de tijd aangeeft, maar de kronieken van luxe en tijdloze innovatie vertelt. Met de Cosmograph Daytona heeft Rolex meer gedaan dan een horloge ontwikkelen - het heeft een nalatenschap ingekapseld. Deze recensie is gewijd aan de nieuwste evolutie in deze stamboom, de Rolex Daytona Meteorite wijzerplaat, een onmiskenbaar meesterwerk dat een kruispunt van luxe, vakmanschap en meteoritische kunst op je pols schildert.

In 1963 werd de originele Cosmograph Daytona geboren. Midden in de gouden eeuw van de autosport werd deze chronograaf ontworpen om te voldoen aan de behoeften van professionele racecoureurs. Dit model werd vernoemd naar de legendarische Daytona-race in Florida en was opmerkelijk vanwege zijn betrouwbaarheid en prestaties. De Daytona is in de loop der decennia blijven evolueren, altijd aan de voorhoede van de uurwerktechnologie terwijl het stevig vasthoudt aan zijn sportieve erfgoed.

De Rolex Daytona Meteorite wijzerplaat arriveert als een gedurfde visie. De kosmografische aard van de Daytona-collectie ontmoet een letterlijke interpretatie met een wijzerplaat gemaakt van een stuk meteoriet, een stukje van het heelal, bevroren in de tijd, dat het decor vormt voor het tijdloze verhaal van de chronograaf.

De meteoriet wijzerplaat - het hart van dit horologische beeldhouwwerk - presenteert een exotisch patroon, uniek voor elk stuk, een echt stuk Gibeon-meteoriet dat in prehistorische tijden in Namibië is neergestort. Deze meteoriet staat bekend om zijn kristallijne structuren, Widmanstätten-patronen genaamd, die tot leven worden gebracht door een complex preparatie- en zuur-etsproces.

Binnenin de 18 karaat witgouden kast ligt het state-of-the-art kaliber 4130, een zelfopwindend mechanisch chronograaf uurwerk dat volledig door Rolex is ontwikkeld en vervaardigd. Het horloge heeft een gangreserve van 72 uur, en de Parachrom spiraalveer biedt een grotere weerstand tegen schokken en temperatuurschommelingen.

De Meteorite wijzerplaat wordt geleverd met een trio van sub-wijzerplaten, geplaatst op 3, 6 en 9 uur, die respectievelijk kleine seconden, 30-minuten en 12-uur tellers bieden. De bezel met een tachymetrische schaal stelt coureurs in staat om perfect gemiddelde snelheden tot 400 kilometer of mijl per uur te meten.

De Oysterflex armband - een unieke high-performance elastomeer met een super-elastische metalen lemmet - combineert de robuustheid en betrouwbaarheid van een metalen armband met de flexibiliteit en het comfort van een rubberen band. Het gepatenteerde Rolex Glidelock verlengsysteem maakt fijne aanpassingen van de armbandlengte mogelijk voor extra comfort onder alle omstandigheden.

In de wereld van luxe horloges is Rolex meer dan een merk. Het is een instelling. De Rolex Daytona Meteorite wijzerplaat is geen uitzondering. De combinatie van exotische materialen en geavanceerde chronograaffuncties verpakt in een luxueuze verpakking positioneert het niet alleen als een eenvoudig accessoire, maar als een investering en een statussymbool.

Voor de onderscheidende miljonair is een Rolex niet alleen om de tijd te vertellen - het gaat om het maken van een statement. Elk horloge is een gespreksonderwerp, een getuigenis van de smaak van de drager, en de Rolex Daytona is een roman in dit aspect.

De Rolex Daytona Meteorite wijzerplaat is een gedurfde fusie van horlogerie en astronomie, een uurwerk dat verder reikt dan onze planeet om de sterren zelf aan te raken. Het bezit van dit stuk is vergelijkbaar met het dragen van een stukje van het heelal op je pols - een tastbaar symbool van Rolex'stoewijding om zijn nalatenschap van innovatie en luxe voort te zetten. Voor de onderscheidende horloge-aficionado en de luxe-zoeker is de Rolex Daytona Meteorite wijzerplaat meer dan een horloge - het is een belichaming van tijd, ruimte en luxe, verweven in een dans zo oud als het heelal zelf.

Rolex Daytona Meteorite Dial

  • Model kast: Oyster, 40 mm, witgoud
  • Oyster architectuur: Monobloc middelste kast, schroef-down kast achterkant en opwindkroon
  • Diameter: 40 mm
  • Materiaal: 18 kt witgoud
  • Lunette: Zwarte monobloc Cerachrom lunette in keramiek met ingegoten tachymetrische schaal
  • Opwindkroon: Schroef-down, Triplock drievoudig waterdichtheidssysteem
  • Kristal: Krasbestendig saffier
  • Waterbestendigheid: Waterdicht tot 100 meter / 330 voet
  • Uurwerk: Perpetual, mechanische chronograaf, zelfopwindend
  • Kaliber: 4131, vervaardigd door Rolex
  • Precisie: -2 / +2 sec/dag, na het plaatsen van het uurwerk in de kast
  • Functies: Centrale uur- en minutenwijzers, kleine secondewijzer op 6 uur. Chronograaf via centrale secondewijzer, 30-minuten teller op 3 uur en 12-uur teller op 9 uur. Stop seconden voor nauwkeurige tijdinstelling.
  • Oscillator: Paramagnetische blauwe Parachrom-haarveer. Hoogwaardige Paraflex-schokdempers.
  • Opwinding: Bidirectioneel zelfopwindend via Perpetual rotor
  • Gangreserve: Ongeveer 72 uur
  • Armband: Oysterflex
  • Materiaal: Flexibele metalen bladen overgoten met hoogwaardig elastomeer
  • Sluiting: Vouwsluiting met Oysterlock-veiligheidssluiting en Rolex Glidelock-verlengsysteem
  • Wijzerplaat: Staal en helder zwart
  • Details: Zeer goed leesbare Chromalight-weergave met langdurige blauwe luminescentie
  • Certificering: Superlative Chronometer (COSC + Rolex-certificering na het plaatsen van het uurwerk in de kast)


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...