Rolex is begonnen met de prijzen op sommige horloges te verhogen

De prijzen van Rolex horloges zijn gestegen aan het begin van het nieuwe jaar, volgens de waarnemingen van Professional Watches. Op de Amerikaanse markt is de prijs van de 41 mm roestvrijstalen Ref. 124300 Oyster Perpetual gestegen van €5.900 naar €6.150, een stijging van 4,2 procent. De Ref. 124060 Submariner heeft echter een stijging van 10,5 procent ondergaan, van €8.100 vorig jaar naar €8.950 vandaag.

De stijging in prijzen is interessant omdat het niet gaat om de weder-verkoopprijzen. Desondanks hebben experts redenen genoemd waarom de verkoopprijzen van Rolex-modellen de afgelopen tijd pieken vertonen. Ze verwijzen naar de grote vraag naar de felbegeerde horloges op de secundaire markt.

Het wordt echter steeds moeilijker om nieuwe Rolex horloges te kopen, vooral in winkels. Het bedrijf beweert echter dat de huidige lage voorraad geen opzettelijk tekort is. Het bedrijf zei in september dat hun huidige productie niet volledig aan de vraag kan voldoen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de horloges.

Ook al is het niet alleen de vintage horloges die moeilijker te krijgen zijn, zelfs de nieuwe horloges zijn schaars. Het merk heeft nu display-replica's op voorraad om lege verkoopvloeren te voorkomen, hoewel deze niet te koop zijn.

Het is opmerkelijk dat de prijzen van bijna alle Rolex modellen met bijna 30 procent zijn gestegen, niet alleen die van de reguliere modellen, maar ook de damesmodellen en Datejusts. Hoewel verzamelaars nu meer moeten betalen voor nieuwe horloges, is het de vraag hoeveel van deze stijging terechtkomt bij degenen die hun Rolex horloges op de secundaire markt willen verkopen.

De stijgende prijzen van Rolex horloges kunnen worden toegeschreven aan een combinatie van factoren, waaronder de toenemende vraag vanuit opkomende markten zoals China, waar de nieuwe rijken op zoek zijn naar exclusieve luxeartikelen. Dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar Rolex horloges, vooral de meest populaire modellen.

Bovendien heeft Rolex in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als een merk van topkwaliteit en exclusiviteit, waardoor het een statussymbool is geworden voor veel mensen. Deze status en exclusiviteit hebben de vraag naar Rolex horloges verder vergroot en de prijzen opgedreven.

Hoewel de stijgende prijzen voor sommigen misschien een belemmering vormen om een nieuw Rolex horloge te kopen, zijn er nog steeds veel mensen die bereid zijn om te betalen voor de status en de kwaliteit van het merk. Voor degenen die het zich niet kunnen veroorloven om een nieuw horloge te kopen, zijn er nog steeds tal van opties op de secundaire markt, hoewel de prijzen daar vaak nog hoger liggen.

Al met al blijft Rolex een van de meest gewilde en exclusieve horlogemerken ter wereld, en de stijgende prijzen weerspiegelen deze status en exclusiviteit. Het zal interessant zijn om te zien hoe de vraag naar Rolex horloges zich in de toekomst zal ontwikkelen en welke impact dit zal hebben op de prijzen.

Over Rolex

Rolex is een luxe horlogemerk dat bekend staat om zijn hoogwaardige uurwerken en iconische ontwerpen. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van succes en wordt algemeen erkend als een van de top luxe horlogemerken ter wereld.

Rolex verkoopt zijn horloges via geautoriseerde dealers en boetiek-winkels over de hele wereld. Deze dealerships worden zorgvuldig geselecteerd door Rolex en moeten strenge criteria voldoen om de reputatie van het merk voor excellentie te handhaven.

Vanwege de hoge vraag naar Rolex-horloges en de beperkte productie van bepaalde modellen kunnen sommige horloges moeilijk te koop zijn en lange wachtlijsten hebben. Deze exclusiviteit en schaarste dragen echter vaak bij aan de aantrekkingskracht en prestige van het merk onder liefhebbers van luxe horloges.

Over het algemeen zijn de verkoopcijfers van Rolex door de jaren heen sterk gebleven, en het bedrijf blijft innoveren en nieuwe en gewilde modellen produceren die aantrekkelijk zijn voor een breed scala aan klanten.

Als u geïnteresseerd bent om een Rolex horloge te kopen, dan kunt u deze kopen bij geautoriseerde Rolex dealers en boetiek-winkels over de hele wereld. U kunt de officiële Rolex-website raadplegen om een lijst te vinden van geautoriseerde dealers bij u in de buurt.

Het is aan te raden om bij een geautoriseerde dealer te kopen, omdat u dan zeker weet dat u een origineel Rolex-horloge koopt dat wordt ondersteund door de garantie van het merk. Bovendien bieden geautoriseerde dealers vaak een uitstekende klantenservice en kunnen ze u helpen bij het vinden van het juiste horloge voor uw behoeften en budget.

Als u liever online winkelt, dan kunt u ook bij geautoriseerde online retailers terecht. Zorg er wel voor dat u de reputatie van de verkoper controleert en ervoor zorgt dat ze een officiële Rolex-verkoper zijn voordat u een aankoop doet. Wees voorzichtig met het kopen van een Rolex-horloge van niet-geautoriseerde verkopers, want dit kan resulteren in het kopen van een namaakhorloge van lage kwaliteit.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...