De White Gold Omega is een recreatie van de allereerste Speedmaster

white gold Omega Speedmaster

Omega heeft aangekondigd dat ze een solide gouden replica van de allereerste Speedmaster zullen uitbrengen ter ere van het 65-jarig jubileum van het model in 2022. De Speedmaster Calibre 321 Canopus Gold, met een diameter van 38,6 mm, is uitgerust met Omega's handmatig gewonden chronograaf uurwerk en gemaakt van Omega's gepatenteerde 18-karaats witgouden legering, genaamd Canopus Gold. Het horloge heeft een aantal speciale accenten, waaronder een Onyx-wijzerplaat, glazuur bezelcijfers en een Hippocampus die gegraveerd is op de binnenkant van de saffierkristallen caseback, compleet met een blauw saffieroog, een traditioneel materiaal voor het vieren van een 65ste verjaardag.

Het nieuwe horloge is geïnspireerd op de allereerste Speedmaster, de CK2915, en heeft het vintage Omega-logo en typografie in het ontwerp verwerkt. Omega heeft ook gezorgd voor maximale contrast door de stevige Canopus Gold-wijzers tegen de Onyx wijzerplaat te plaatsen. Het horloge is ook voorzien van emaille bezelcijfers met favoriete details van verzamelaars, zoals een punt over negentig (DON) en een punt "diagonaal tot zeventig".

De Speedmaster Calibre 321 Canopus Gold is bevestigd aan een bijpassende Canopus Gold-armband met een eenvoudig verstelsysteem ingebouwd in de sluiting en wordt gepresenteerd in een houten kist die is geïnspireerd op de originele Speedmaster-dozen. Het horloge zal binnenkort verkrijgbaar zijn op Omega's website en heeft een prijs van €81.000.

De Canopus Gold legering die Omega gebruikt voor de Speedmaster Calibre 321 Canopus Gold is een exclusieve, gepatenteerde legering die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in horloges en bestaat uit 75% goud, 15% palladium, 6% koper en 4% zilver. Deze legering is ontworpen om langdurig zijn glans te behouden en te weerstaan aan verkleuring en corrosie.

Het uurwerk van de Speedmaster Calibre 321 Canopus Gold is het nagemaakte 321 handmatig gewonden chronograaf uurwerk van Omega, dat de precisie en betrouwbaarheid van het originele uurwerk behoudt, maar is bijgewerkt met moderne materialen en productiemethoden.

De Canopus Gold-armband is ook speciaal ontworpen voor dit horloge en heeft een eenvoudig verstelsysteem dat is geïntegreerd in de sluiting, waardoor de drager de grootte van de armband gemakkelijk kan aanpassen zonder dat er gereedschap nodig is.

Al met al is de Speedmaster Calibre 321 Canopus Gold een prachtig en uniek horloge dat een eerbetoon is aan de rijke geschiedenis van de Omega Speedmaster en de 65-jarige erfenis van het iconische horloge viert.

Hier zijn enkele andere hoogtepunten van de Omega Speedmaster Calibre 321 Canopus Gold:

  • Het nagemaakte 321 uurwerk dat in het horloge wordt gebruikt, is gebaseerd op de originele beweging die Omega in 1957 introduceerde en die later werd gebruikt in de Apollo-missies van NASA.

  • Canopus Gold, de gepatenteerde 18K witgouden legering van Omega, wordt gebruikt voor zowel de kast als de armband van het horloge. Het materiaal is zeer resistent tegen krassen en verkleuring, en behoudt zijn glans in de loop der jaren.

  • Het horloge heeft een waterbestendigheid van 50 meter en is uitgerust met een hesalite kristal.

  • Het gebruik van Onyx voor de wijzerplaat geeft het horloge een elegante en luxueuze uitstraling, terwijl de met glazuur gevulde bezelcijfers zorgen voor een extra dimensie van vakmanschap.

  • De Hippocampus gravure op de achterkant van de kast, samen met het blauwe saffieroog, voegen nog meer details en betekenis toe aan het ontwerp van het horloge.

  • Omega heeft bevestigd dat er slechts 20 exemplaren van de Speedmaster Calibre 321 Canopus Gold beschikbaar zullen zijn, wat het horloge nog exclusiever maakt.

Bezoek Website