Rolex behaalt record voor duikhorloge Deepsea Challenge

Rolex heeft de titel van's werelds best presterende productieduikhorloge teruggewonnen, met een gigantisch uurwerk dat bestand is tegen diepten onder water die groter zijn dan alles wat op aarde aanwezig is. De Deepsea Challenge 2022 is de nieuwste productieversie van het experimentele horloge dat in 2012 door filmregisseur James Cameron is bevestigd aan de romp van de duikboot die op de bodem van de Marianentrog werd bestuurd het diepste punt van de oceanen ter wereld door filmregisseur James Cameron.

Het horloge is ook het eerste volledig titanium model van Rolex en, aangezien dit Rolex is, wordt het beschreven als RLX-titanium in plaats van klasse 5. Het is beoordeeld als waterbestendig tot 11.000 m of 36.090ft, terwijl Challenger Deep - het diepste punt van de Marianentrog - 10.935 m is. Om het horloge te testen — voor een goede maatregel nog eens 25% extra — wendde Rolex zich tot Comex, een langdurige partner voor duikers, om „een tank met ultrahoge druk te ontwikkelen waarmee een testdruk kan worden gereproduceerd die gelijk is aan die van water op een diepte van 13.750 meter”.

Het gigantische horloge van 50 mm is 23 mm dik, waarvan 9,5 mm saffierglas is. Hoewel de behuizing van het horloge misschien langer meegaat, staat het Calibre 3230-uurwerk al centraal in de instapmodellen van het merk Oyster Perpetual. Rolex heeft de Sea-Dweller Deepsea, die waterbestendig is tot 3.900 m, uitgegeven ter gelegenheid van Camerons duik. In 2022 sloeg Omega het record kapot met zijn 6.000 meter waterbestendige Planet Ocean Ultra Deep, waarmee het bedrijf zelf betrokken was bij de Five Deeps-duikserie van Victor Vescovo.
De Rolex Deepsea Challenge is nu verkrijgbaar via Rolex en kost 26.000 Euro's.

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...