Rolex behaalt record voor duikhorloge Deepsea Challenge

Rolex, de onbetwiste leider in de wereld van luxe horloges, heeft wederom een monumentale prestatie verricht door het record voor het meest waterbestendige productieduikhorloge op zijn naam te zetten. De Rolex Deepsea Challenge, die in 2022 werd gelanceerd, staat symbool voor technologische vooruitgang en menselijke durf. Dit uurwerk is veel meer dan alleen een tijdsmeting; het dient als bewijs van de mogelijkheden in het verkennen en begrijpen van onze planeet.

Het avontuurlijke verhaal van de Rolex Deepsea Challenge kent zijn oorsprong in 2012, toen een experimentele versie was bevestigd aan de onderzeeër van James Cameron tijdens zijn historische soloduik naar het diepste punt van de Marianentrog. Dit was een primeur, niet alleen voor Cameron zelf maar ook voor Rolex, wiens horloge de ongelofelijke diepte en druk van bijna 11 kilometer onder zeeniveau moest doorstaan. En dat deed het met vlag en wimpel.

De overgang van een prototype naar de productieversie van de Deepsea Challenge is een belangrijke ontwikkeling in de geschiedenis van Rolex en toont het merk'sstreven naar continue verbetering en innovatie. Het onderstreept ook de leidende positie van Rolex in de wereld van duikhorloges. Dit nieuwe model, de eerste die geheel uit RLX-titanium vervaardigd is, brengt een revolutie teweeg in de industrie door de uitmuntende combinatie van sterkte en lichtheid, eigenschappen die essentieel zijn voor duikers op grote diepten.

De specificaties van de Deepsea Challenge zijn ronduit adembenemend. Met een ongeëvenaarde waterbestendigheid van 11.000 meter overstijgt dit horloge elk ander productiemodel en zelfs de diepste plek van de oceaan, de Challenger Deep in de Marianentrog, die gemeten wordt op een diepte van 10.935 meter. Rolex liet het echter niet bij deze indrukwekkende specificaties; het bedrijf testte het horloge tot een druk die 25% boven de ontworpen diepte ligt, om absolute betrouwbaarheid te waarborgen. Voor deze proef werkte Rolex samen met Comex, hun langdurige partner met expertise op het vlak van hyperbare technologie.

Wat gelijk opvalt aan de Deepsea Challenge is zijn grootse omvang. Met een diameter van 50 mm en een dikte van 23 mm, waarvan 9,5 mm uit saffierglas bestaat, is dit horloge iets dat je niet elke dag ziet. Toch weet Rolex ondanks deze afmetingen trouw te blijven aan zijn kenmerkende elegantie en design. Het hart van het horloge vormt het Calibre 3230 mechanisme, wat garant staat voor precisie en betrouwbaarheid, twee eigenschappen die men gewend is van Rolex en die ook terug te vinden zijn in de Oyster Perpetual serie.

Voordat de Deepsea Challenge 2022 werd onthuld had Rolex al indrukwekkende stappen gezet in de wereld van de diepzeeduiken met de Sea-Dweller Deepsea, die tot 3.900 meter waterdicht was. Maar in een wereld waar de technologie nooit stil staat, had Omega in 2022 ook een kortstondige voorsprong met de Planet Ocean Ultra Deep, die tot wel 6.000 meter kon functioneren. Deze horloge werd gebruikt tijdens Victor Vescovo'sFive Deeps expeditie, waarbij hij de diepste punten van alle vijf de oceanen op aarde bezocht.

Nu, met de introductie van de Deepsea Challenge, staat Rolex wederom op de voorgrond als leider in innovatie en technische excellentie. Dit horloge is meer dan een instrument; het is een symbool van menselijke nieuwsgierigheid en de wens om onze grenzen te verleggen. Ondanks het forse prijskaartje van rond de 26.000 euro zal de Rolex Deepsea Challenge voor liefhebbers en verzamelaars ongetwijfeld een ware schat zijn die de essentie van het merk Rolex weerspiegelt - een embleem van avontuur, precisie en uitmuntend vakmanschap.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...