Rolex behaalt record voor duikhorloge Deepsea Challenge

Rolex, de koning onder de luxe horlogemerken, heeft opnieuw een indrukwekkende prestatie neergezet door het record voor 's werelds meest waterbestendige productieduikhorloge in handen te nemen. De Rolex Deepsea Challenge 2022 is niet zomaar een uurwerk; het is een technologisch wonder dat bestand is tegen de meest extreme omstandigheden van de diepzee, diepten die verder gaan dan de diepste punten op aarde.

Het verhaal van de Rolex Deepsea Challenge begint in 2012, toen de originele versie werd gekoppeld aan de romp van de duikboot die door niemand minder dan filmregisseur James Cameron naar de bodem van de Marianentrog werd gestuurd. Dit avontuurlijke moment markeerde het diepste punt van de oceanen ter wereld, en het experimentele horloge doorstond deze ultieme test met glans.

De productieversie van dit legendarische ontwerp maakt nu zijn debuut en belooft liefhebbers van hoogwaardige horloges en diepzeeduikers iets ongekends. Het is het eerste volledig titanium model van Rolex, wat duidt op een nieuwe richting voor het merk. Gekend? als RLX-titanium, biedt het materiaal uitmuntende weerstand en lichtheid, onmisbare kwaliteiten voor een dergelijk gespecialiseerd horloge.

Met een ongekende waterbestendigheid tot 11.000 meter of 36.090 voet zet de Deepsea Challenge 2022 een nieuwe standaard. Ter vergelijking: Challenger Deep, het diepste bekende deel van de Marianentrog, ligt op een diepte van 10.935 meter. Rolex ging zelfs nog een stap verder door het horloge te onderwerpen aan een druktest die 25% hoger was dan de extreme diepten waarvoor het is ontworpen. Voor deze uitdagende taak riep het Zwitserse bedrijf de hulp in van hun langdurige partner Comex, experts in duiktechnologieën, om een ultrahoge druk tank te ontwikkelen die deze onvoorstelbare diepte kon simuleren.

Opvallend aan de Deepsea Challenge is zijn formaat: met een diameter van 50 mm en een dikte van 23 mm, waarvan 9,5 mm puur saffierglas is, draagt dit horloge de badge van uitzonderlijkheid. Ondanks zijn grootte blijft het uurwerk adembenemend elegant en perfect herkenbaar als een Rolex, met het betrouwbare Calibre 3230-mechanisme dat ook gebruikt wordt in de instapmodellen van de Oyster Perpetual serie.

Voorafgaand aan de lancering van de Deepsea Challenge 2022, wist Rolex al indruk te maken op de wereld van diepzeeduiken met de Sea-Dweller Deepsea, een horloge met een waterbestendigheid tot 3.900 meter. Echter, Rolex heeft altijd concurrentie gehad op dit gebied. Zo slaagde Omega er in 2022 in om het record tijdelijk over te nemen met hun Planet Ocean Ultra Deep, die tot 6.000 meter onder water kon functioneren. Deze innovatie was gekoppeld aan Victor Vescovo's Five Deeps expeditie, waarbij de diepste punten van alle vijf 's werelds oceanen werden verkend.

Nu keert Rolex terug naar de top met de Deepsea Challenge. Dit horloge is niet alleen een toonbeeld van precisie en technische bekwaamheid, maar ook een bewijs van de pioniersgeest die Rolex definieert. Beschikbaar via officiële Rolex retailers, is de Rolex Deepsea Challenge een collector's item met een prijskaartje van circa 26.000 euro. Een prijs die past bij een horloge dat de grenzen van innovatie en durf verlegt, en een nieuw hoofdstuk schrijft in de geschiedenis van de horlogerie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...