Bugatti lanceert een nieuwe smartwatch van koolstofvezel

Bugatti lanceert een nieuwe smartwatch van koolstofvezel

Dit is de Carbone Limited Edition, de nieuwe smartwatch van Bugatti. De Bugatti smartwatch is volledig gemaakt van koolstofvezel en is ongelooflijk geavanceerd. Om te beginnen was de behuizing uit een enkel blok koolstofvezel gesneden. Volgens Bugatti maakt dit het horloge 13 procent lichter dan een gelijkwaardig model van roestvrij staal.

Het betekent ook dat de smartwatch een veel grotere batterij kan bevatten, waardoor hij bij normaal gebruik 15 dagen 'bereik' heeft. Dat is echter zonder de apps of de GPS te gebruiken, dus in de echte wereld zul je hem waarschijnlijk elke twee of drie dagen moeten opladen. Toch is dat een stuk minder dan de nachtelijke oplaadbeurt die de Apple Watch nodig heeft. Bugatti zegt dat het horloge meer dan 1.000 verschillende componenten bevat. Dat is veel voor een smartwatch. In feite is dat wat je zou verwachten van een mechanisch horloge.

Dan moeten we het hebben over het enige dat echt telt in elke smartwatch: het scherm. De Carbone (dat is trouwens Italiaans voor 'carbon') is uitgerust met een 390 × 390 AMOLED-touchscreen met meer dan 16 miljoen kleuren.

Er is nog meer goed nieuws omdat het scherm wordt beschermd door krasbestendig saffierglas. Niet in de laatste plaats is de Bugatti smartwatch waterbestendig tot 100 m, wat betekent dat je hem veilig mee kunt nemen naar het strand of het zwembad. Bugatti heeft al eerder horloges gemaakt, maar dit is een heel ander balspel.

De andere uurwerken waar de Franse fabrikant bekend om staat, zijn gebouwd door Jacob & Co als eerbetoon aan de hypercars van het merk. Ze zijn een stuk duurder en bevatten waanzinnige functies, zoals de volledig functionele replica van de Bugatti W16-motor. Dat gezegd hebbende, is deze specifieke smartwatch ontworpen voor een breder publiek. Het is niet goedkoop, kost 2.500 Euros, maar het is op zijn minst haalbaar. Als je wilt, moet je je haasten, want de productie van de Bugatti-smartwatch is beperkt tot 2.500 stuks.