Bugatti lanceert een nieuwe smartwatch van koolstofvezel

Bugatti, een merk dat synoniem staat voor luxe en innovatie in de auto-industrie, heeft onlangs zijn nieuwste meesterwerk onthuld, maar dit keer gaat het niet om een supersnelle auto. Het bedrijf heeft zijn grenzen verlegd en zich op het gebied van smartwatches begeven met de lancering van de Carbone Limited Edition, een smartwatch die zowel technologisch geavanceerd als esthetisch verbluffend is. De naam 'Carbone' verwijst naar het Italiaanse woord voor koolstof, wat een centrale rol speelt in het ontwerp en de functionaliteit van het horloge.

Het design van de nieuwe Bugatti smartwatch is geïnspireerd door de kernwaarden van het automerk: snelheid, precisie en exclusiviteit. De behuizing van de Carbone Limited Edition is volledig geconstrueerd uit koolstofvezel, een materiaal dat vaak wordt gebruikt in de high-end auto- en luchtvaartindustrie vanwege zijn sterkte en lichtgewicht eigenschappen. Wat deze smartwatch zo bijzonder maakt, is het feit dat de behuizing uit één enkel blok koolstofvezel is gesneden, wat resulteert in een gewichtsvermindering van 13 procent vergeleken met horloges van roestvrij staal. Dit biedt niet alleen een comfortabel draaggevoel, maar ook een robuust en duurzaam design.

De grootte van de batterij is een ander indrukwekkend kenmerk van de Carbone Limited Edition. Met een veel grotere batterij dan de gemiddelde smartwatch belooft Bugatti dat hun nieuwe horloge bij normaal gebruik een 'bereik' heeft van 15 dagen. Hoewel het gebruik van apps en GPS deze levensduur zal verkorten, blijft het indrukwekkend, vooral wanneer men het vergelijkt met de dagelijkse laadbehoeften van andere smartwatches op de markt, zoals de Apple Watch.

Technologie liefhebbers zullen verheugd zijn om te horen dat de Bugatti smartwatch meer dan 1.000 verschillende componenten bevat. Dit is uitzonderlijk voor een smartwatch en benadert het niveau van complexiteit dat we normaal gesproken verwachten in mechanische horloges van hoogwaardige fabrikanten.

Het scherm vormt het hart van elke smartwatch, en Bugatti stelt hierin ook niet teleur. De Carbone beschikt over een adembenemend 390 x 390 AMOLED-touchscreen dat meer dan 16 miljoen kleuren kan weergeven, wat zorgt voor een dynamische en levendige gebruikerservaring. Bovendien wordt het scherm beschermd door saffierglas, bekend om zijn krasbestendigheid, waardoor de duurzaamheid van het horloge wordt gegarandeerd.

Voor de avontuurlijke gebruikers of zij die graag van wateractiviteiten genieten, is de Bugatti smartwatch ontworpen om waterbestendig te zijn tot een diepte van 100 meter. Dit betekent dat je het horloge zonder zorgen kunt dragen tijdens zwemmen, snorkelen of een relaxte dag op het strand.

Naast de baanbrekende technologie en het luxe design, brengt de Carbone Limited Edition ook een gevoel van exclusiviteit met zich mee. Met een prijskaartje van 2.500 euro is de smartwatch een haalbare luxe voor fans van het merk en horlogeliefhebbers. Echter, met een gelimiteerde productie van slechts 2.500 stuks, is deze Bugatti smartwatch net zo exclusief als hun hypercars. Dit maakt de Carbone Limited Edition een must-have voor de verzamelaar en een statement piece voor de trendsetter.

In tegenstelling tot hun eerdere horloges, die werden geproduceerd in samenwerking met Jacob & Co en gekenmerkt door extravagante functies zoals een replica van de Bugatti W16-motor, is deze smartwatch duidelijk gericht op een breder publiek.

Het is duidelijk dat Bugatti's inspanningen om innovatie buiten de automobielindustrie te brengen hun vruchten afwerpen met de introductie van deze high-tech, luxe smartwatch. De Carbone Limited Edition combineert het beste van geavanceerde technologie, exclusief design en de prestigieuze naam van Bugatti. Voor degenen die op zoek zijn naar een onderscheidend horloge dat de essentie van het legendarische automerk uitstraalt, is de nieuwe smartwatch van Bugatti een duidelijke keuze. Haast is geboden voor degenen die dit kunststuk om hun pols willen; de Carbone Limited Edition is immers een tijdelijk aanbod dat net zo snel kan verdwijnen als een Bugatti op de open weg.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...