Rafael Nadal wint recordbrekende finale met prachtige Richard Mille RM 27-04 aan de pols

Rafael Nadal behaalde zijn recordbrekende 21e Grand Slam-titel op de Australian Open met een speciaal ontworpen tourbillon van Richard Mille ter waarde van ongeveer €1 miljoen dollar. Het horloge, de RM 27-04 Tourbillon Rafael Nadal genaamd, was een limited edition van slechts 50 stuks en werd in 2020 gelanceerd als onderdeel van een serie van negen horloges die speciaal voor de Mallorcaanse tennislegende werden ontworpen.

De RM 27-04 Tourbillon Rafael Nadal heeft een titanium tourbillon-uurwerk van klasse 5 en wordt op zijn plaats gehouden door een enkele stalen kabel van 0,27 mm, die is geweven in een net om de structuur van een tennisracket na te bootsen. Het horloge weegt slechts 30 gram en heeft een koffer gemaakt van TitaCarb-composiet en een geweven stoffen band.

Het horloge is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een kunstwerk op zich. De combinatie van titanium en stalen kabels zorgt voor een onderscheidend ontwerp dat perfect past bij de sportieve en stijlvolle uitstraling van Nadal. Het is geen verrassing dat het horloge de aandacht trekt van horlogeverzamelaars en sportliefhebbers over de hele wereld.

De overwinning van Nadal op de Australian Open voegt nog een laag van prestige toe aan het horloge, waardoor het nog meer gewaardeerd wordt onder verzamelaars. Het is een herinnering aan de prestaties van een van de grootste tennissers aller tijden en een eerbetoon aan de technologische vooruitgang en het innovatieve ontwerp van Richard Mille.

Richard Mille, opgericht in 1999, is een luxe horlogemerk dat bekend staat om zijn technologische vooruitgang en innovatieve ontwerpen. Het merk heeft zich gericht op het gebruik van geavanceerde materialen zoals koolstof, keramiek en titanium om lichtgewicht horloges te maken die bestand zijn tegen extreme omstandigheden.

Richard Mille is ook bekend om zijn samenwerkingen met sporters zoals Rafael Nadal, die als een van de belangrijkste ambassadeurs van het merk fungeert. Andere atleten die het merk dragen zijn onder meer tennisser Alexander Zverev, Formule 1-coureur Felipe Massa en golfer Bubba Watson.

Het merk heeft talloze innovaties geïntroduceerd in de horloge-industrie, zoals de introductie van het eerste automatische horloge met een ultralicht materiaal, de RM 006, en het eerste horloge met een geïntegreerde tourbillon-kroon, de RM 008.

Richard Mille staat ook bekend om zijn inzet voor duurzaamheid en het behoud van het milieu. Het merk heeft een reeks initiatieven gelanceerd om zijn ecologische voetafdruk te verminderen, zoals het gebruik van gerecyclede materialen en de ontwikkeling van een op zonne-energie werkende fabriek.

In de afgelopen jaren heeft Richard Mille enkele van de meest innovatieve en onderscheidende horloges op de markt gebracht. Het merk heeft talloze patenten en uitvindingen op zijn naam staan, zoals de introductie van 'swerelds eerste kabelachtige tourbillon-ophangingssysteem en het gebruik van nano-koolstof.

Het merk blijft ook nieuwe materialen en technologieën ontwikkelen om lichtere, duurzamere en nauwkeurigere horloges te creëren. Zo introduceerde Richard Mille in 2020 het RM 72-01 Lifestyle In-House Chronograph horloge met een innovatieve, modulaire beweging die kan worden aangepast aan de specifieke levensstijl van de drager.

Richard Mille heeft ook een sterke aanwezigheid in de motorsportwereld en heeft een aantal horloges uitgebracht die speciaal zijn ontworpen voor coureurs en raceliefhebbers. Zo werd in 2021 de RM 40-01 Automatic Tourbillon McLaren Speedtail gelanceerd ter ere van de nieuwste hypercar van McLaren.

Naast het ontwerpen van horloges heeft Richard Mille ook een aantal filantropische initiatieven gelanceerd om goede doelen te steunen. In 2018 organiseerde het merk een veiling van unieke RM 11-03 horloges om de hulpverlening na de orkaan Maria op Puerto Rico te ondersteunen.

Al met al heeft Richard Mille een indrukwekkend portfolio van horloges en innovaties opgebouwd en blijft het merk nieuwe hoogten bereiken in de horloge-industrie. Het is geen wonder dat het merk wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en prestigieuze horlogemerken ter wereld.

Hieronder volgt de technische fiche van de RM 27-04 Tourbillon Rafael Nadal:

  • Referentie: RM 27-04
  • Beperkte oplage van 50 stuks
  • Kast: TitaCarb-composiet, 38,4 x 47,25 x 12,75 mm
  • Draagriem: Geweven stoffen band
  • Beweging: Handopwindbaar tourbillon-uurwerk van klasse 5
  • Gangreserve: Ongeveer 38 uur
  • Functies: Uren, minuten, tourbillon
  • Waterdichtheid: 50 meter
  • Gewicht: Slechts 30 gram
  • Prijs: €1.050.000 dollar (bij introductie in 2020)


Het tourbillon-uurwerk van klasse 5 is het belangrijkste kenmerk van het horloge en wordt op zijn plaats gehouden door een enkele stalen kabel van 0,27 mm, die is geweven in een net om de structuur van een tennisracket na te bootsen. Dit zorgt voor een hoge mate van schokbestendigheid en maakt het horloge perfect geschikt voor de sportieve activiteiten van Nadal.

De koffer van TitaCarb-composiet is ook opmerkelijk, omdat het een combinatie is van titanium en koolstofvezel die het horloge extreem lichtgewicht en toch zeer duurzaam maakt. Het geweven stoffen bandje zorgt voor extra comfort en past perfect bij de sportieve uitstraling van het horloge.

Het RM 27-04 Tourbillon Rafael Nadal-horloge is een meesterwerk van technische innovatie en ontwerp, en het is geen wonder dat het zo'n hoge prijs heeft. Het horloge is niet alleen een technologische prestatie, maar ook een kunstwerk dat de persoonlijkheid van Rafael Nadal weerspiegelt en zijn prestaties op de tennisbaan viert.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...