De Louis Vuitton x Nike Air Force 1 van Virgil Abloh Sneaker gaat momenteel voor 90.000 dollar

Louis Vuitton x Nike Air Force 1-sneakers van Virgil Abloh

Een paar Louis Vuitton x Nike Air Force 1-sneakers van Virgil Abloh heeft onlangs een bod van €90.000 dollar ontvangen tijdens een veiling bij Sotheby's. Het paar schoenen, in Amerikaanse maat 11, werd onthuld tijdens de Louis Vuitton Spring/Summer 2022 catwalkshow en werd ontworpen door Virgil Abloh, een langdurige medewerker van Nike en artistiek directeur van Louis Vuitton's menswear. Slechts 200 paar van deze exclusieve sneakers zijn beschikbaar gesteld voor de veiling, die allemaal zijn voorzien van het Louis Vuitton-embleem en het Damier-patroon.

De sneakers zijn volledig gemaakt van leer en zijn een eerbetoon aan het 40-jarig jubileum van het Nike Air Force 1-silhouet. Alle schoenen worden verkocht door Louis Vuitton en de opbrengsten van de verkoop gaan naar The Virgil Abloh "Post-Modern" Scholarship Fund, dat jonge creatievelingen ondersteunt.

Het paar dat momenteel op de veiling staat, wordt geleverd met een Pilot Case en heeft al een bod van €90.000 dollar ontvangen, wat aangeeft hoezeer sneakerheads en verzamelaars bereid zijn te betalen voor exclusieve en zeldzame sneakers. Met nog meer dan een week te gaan voordat de veiling eindigt, zal het interessant zijn om te zien hoeveel dit paar uiteindelijk zal opleveren en of het de huidige biedingen zal overtreffen.

De veiling van deze exclusieve Louis Vuitton x Nike Air Force 1-sneakers van Virgil Abloh heeft veel aandacht getrokken van verzamelaars en sneakerheads over de hele wereld. De schoenen werden geveild bij Sotheby's en de opbrengst van de verkoop gaat naar een fonds dat jonge creatievelingen ondersteunt, als eerbetoon aan de overleden ontwerper Virgil Abloh.

De exclusieve sneakers werden tijdens de Louis Vuitton Spring/Summer 2022 catwalkshow onthuld en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder leer en het iconische Louis Vuitton-monogram en Damier-patroon. Slechts 200 paar van deze limited edition sneakers werden geproduceerd en werden allemaal verkocht via Louis Vuitton.

Het paar dat momenteel op de veiling staat, heeft al een bod van €90.000 dollar ontvangen, wat laat zien hoezeer verzamelaars bereid zijn te betalen voor deze exclusieve sneakers. Het feit dat de opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel maakt het voor sommigen nog aantrekkelijker om te bieden.

Deze veiling is een voorbeeld van hoe sneakers een populaire en gewilde vorm van verzamelobjecten zijn geworden, vooral onder jongere generaties. De waarde van zeldzame en exclusieve sneakers kan soms vergelijkbaar zijn met die van traditionele kunstwerken, waardoor ze een interessante investering zijn geworden voor verzamelaars en investeerders.

De Louis Vuitton x Nike Air Force 1-sneakers van Virgil Abloh zijn volledig gemaakt van leer en zijn uitgevoerd in een exclusieve kleurstelling met het iconische Louis Vuitton-monogram en het Damier-patroon. Het paar dat momenteel op de veiling staat, wordt geleverd met een Pilot Case en is gemaakt van hoogwaardige materialen.

De sneakers zijn onderdeel van een limited edition van slechts 200 paar en zijn ontworpen ter ere van het 40-jarig jubileum van het Nike Air Force 1-silhouet. Het ontwerp is uniek en exclusief voor Louis Vuitton en is ontworpen door Virgil Abloh, die een langdurige samenwerking heeft met Nike en artistiek directeur is van Louis Vuitton's menswear.

Het Louis Vuitton x Nike Air Force 1-silhouet is een van de meest populaire en gewilde sneakers op de markt en heeft een aanzienlijke waarde onder verzamelaars en sneakerheads. Het feit dat de opbrengst van de verkoop van deze sneakers gaat naar een goed doel maakt het voor sommigen nog aantrekkelijker om te bieden tijdens de veiling.

Bezoek Website