Princie Diamant breekt record met verkoop van bijna €40 miljoen bij Christie's Veiling

Christie's heeft onlangs een van de meest opwindende veilingen in de geschiedenis georganiseerd, waarbij de Princie Diamant de show stal met een verkoopprijs van bijna €40 miljoen. De roze diamant, met een gewicht van 34,64 karaat, is nu een van de duurste diamanten ter wereld.

De Princie Diamant is afkomstig uit de oude diamantmijnen in Zuid-India en wordt beschouwd als een van de grootste en mooiste roze diamanten ter wereld. Het juweel is eeuwenlang eigendom geweest van de koninklijke familie van Hyderabad voordat het werd overgedragen aan Van Cleef & Arpels in Londen.

Het sieradenmerk kocht de diamant in 1960 voor €1,3 miljoen en verkocht hem voor bijna €40 miljoen, wat een uitstekende winst betekent. De Princie Diamant heeft het vorige record van Christie's gebroken, dat werd vastgesteld met de verkoop van de 31-karaats Wittelsbach Diamond voor €24,3 miljoen in december 2008.

De verkoop van de Princie Diamant voor meer dan €1 miljoen per karaat is indrukwekkend en toont de voortdurende aantrekkingskracht van zeldzame en waardevolle diamanten op kopers over de hele wereld.

De Princie Diamant is een van de grootste en meest zeldzame edelstenen ter wereld en heeft een rijke geschiedenis. De roze diamant werd oorspronkelijk gevonden in de oude diamantmijnen van Golconda in Zuid-India en maakt deel uit van een zeldzame subcategorie van diamanten die bekend staat als Type IIa, wat betekent dat het zeer weinig onzuiverheden bevat en een uitzonderlijke helderheid heeft.

Het feit dat de Princie Diamant tot de weinige roze diamanten behoort, maakt hem nog specialer. Roze diamanten behoren tot de meest zeldzame en meest gewilde edelstenen ter wereld en worden vaak geassocieerd met romantiek en liefde.

De Princie Diamant is in de loop der jaren in verschillende handen geweest en heeft een lange en fascinerende geschiedenis. Het juweel was in het bezit van de Nizams van Hyderabad voordat het in 1960 werd gekocht door Van Cleef & Arpels, een van de meest prestigieuze sieradenhuizen ter wereld.

Na decennialang in het bezit te zijn geweest van Van Cleef & Arpels, werd de Princie Diamant op 16 april 2013 op een veiling bij Christie's in New York verkocht voor het recordbedrag van €39,3 miljoen. De koper van de edelsteen is anoniem gebleven.

De veiling van de Princie Diamant was een historisch moment voor Christie's en de sieradenwereld als geheel, en het illustreert nogmaals de blijvende aantrekkingskracht van zeldzame en waardevolle edelstenen.

De Princie Diamant

De Princie Diamant is een bijzonder zeldzame en kostbare steen vanwege zijn roze kleur en grootte. De diamant is een ovaalvormige briljantgeslepen steen en weegt 34,64 karaat, wat overeenkomt met 6,928 gram. De kleur van de diamant is zeer zuiver en wordt geclassificeerd als "Fancy Intense Pink". De steen heeft ook een hoge helderheid en zuiverheid, waardoor het tot de categorie van de "Type IIa" diamanten behoort, die minder dan 2% van alle gedolven diamanten omvat.

De Princie Diamant heeft een bijzondere geschiedenis en herkomst. De steen werd naar verluidt gedolven in de beroemde diamantmijnen van Golconda in het zuiden van India, die bekend staan om hun productie van enkele van 's werelds meest kostbare diamanten. De exacte datum van de ontdekking van de Princie Diamant is niet bekend, maar het is waarschijnlijk dat het enkele eeuwen geleden is geweest.

De diamant heeft ook een indrukwekkende reis afgelegd door de jaren heen en heeft verschillende eigenaren gehad. Het was eigendom van de koninklijke familie van Hyderabad, voordat het werd verkocht aan Harry Winston in de jaren 1960. Van Cleef & Arpels kocht de diamant vervolgens van Winston en heeft het decennialang in hun bezit gehad voordat het recentelijk werd geveild bij Christie's in New York. De verkoop van de Princie Diamant heeft geschiedenis geschreven als de duurste roze diamant die ooit is geveild.

  • Gewicht: 34,64 karaat
  • Kleur: Fancy Intense Pink
  • Zuiverheid: VS2
  • Slijpsel: Cushion Brilliant
  • Afmetingen: 20,64 x 19,21 x 13,43 mm


De diamant heeft een uitstekende symmetrie en polijsting, waardoor hij een prachtige schittering heeft. Het feit dat het een zeldzame roze diamant is, samen met de bijzondere herkomst en geschiedenis, draagt bij aan zijn unieke en waardevolle karakter.

 

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...