Patek Philippe Magpie's schatnestklok

Als je bankrekening aanzienlijk meer dan €2,3 miljoen bevat, waarom zou je dan geen schattige klok van Patek Philippe kopen? Dit lijkt misschien gewoon een ander voorbeeld van waanzin, maar de waarheid is dat wat we hier hebben, miniatuurkunst is.

De Magpie's Treasure Nest Clock is een van de kostbaarste stukken die ooit zijn ontworpen door Patek Philippe en werd onlangs geveild voor maar liefst €2,3 miljoen in Hong Kong. Dit overtrof ruimschoots de geschatte prijs van het stuk, tussen €3 miljoen en €5 miljoen. Het stuk heeft een afmeting van 20,5 inch en weegt ongeveer 33,2 lbs. Het ontwerp toont een ekster die een jonge vogel voedt die in een nest rust.

De basis van het uurwerk is gesneden uit calciet, agaat, onyx en andere materialen en is verder bezet met 24,95 karaat diamanten en 13,17 karaat robijnen. Het kunstwerk bevat een enorme blauwe ovale tanzaniet met een gewicht van 104,75 karaat, die aan de snavel van de ekster hangt. De prachtige klok is nu in handen van een anonieme Aziatische koper.

Met deze verkoop heeft Sotheby's een nieuw record gevestigd, omdat de verkoop van mooie horloges op 7 april in Hong Kong steeg tot een verbijsterende €28,5 miljoen, de hoogste verkoop ooit in de betreffende categorie.

De Patek Philippe Magpie's Treasure Nest is een bijzondere klok uitgebracht in 2019 ter ere van het 40-jarig jubileum van de Patek Philippe Nautilus-collectie. De klok heeft een uniek ontwerp met een afbeelding van een vogelnest met daarin verschillende kostbaarheden, zoals diamanten, parels en edelstenen.

De klok heeft een 18-karaats witgouden kast met een diameter van 47 mm en is voorzien van een handmatig opwindbaar uurwerk met een gangreserve van 90 uur. Het heeft een goudkleurige wijzerplaat met Arabische cijfers en een uurwijzer met een maanvormige punt. De klok wordt geleverd met een bruine alligatorleren band en is waterbestendig tot 60 meter.

De Patek Philippe Magpie's Treasure Nest is een beperkte editie van 75 stuks en heeft een prijs van meer dan $1 miljoen. Het is een waardevol en zeldzaam horloge voor verzamelaars en liefhebbers van Patek Philippe-horloges, en combineert vakmanschap, esthetiek en uniek ontwerp in één opvallend horloge.

De Patek Philippe Magpie's Treasure Nest Clock heeft een handmatig opwindbaar uurwerk met een gangreserve van 90 uur. Het horloge heeft een diameter van 47 mm en is waterbestendig tot 60 meter. De kast is gemaakt van 18-karaats witgoud en is versierd met 24,95 karaat diamanten en 13,17 karaat robijnen. Het ontwerp van de klok toont een ekster die een jonge vogel voedt die in een nest rust. De basis van het uurwerk is gesneden uit calciet, agaat, onyx en andere materialen en het kunstwerk is verder bezet met een blauwe ovale tanzaniet van 104,75 karaat.

 

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...