Parmigiani's buitengewone Bugatti Aérolithe Performance Watch

Parmigiani's buitengewone Bugatti Aérolithe Performance Watch

Michel Parmigiani, de legendarische fijne horlogemaker achter het Zwitserse luxe horlogemerk Parmigiani Fleurier, is altijd al gefascineerd geweest door Bugatti, hun ongelooflijke supercars en de unieke ontwerptaal van het bedrijf.

De eerste ontmoeting tussen deze twee gerenommeerde merken vond plaats in 2001, toen Bugatti daadwerkelijk op zoek was naar een sterke samenwerking met een horlogemerk, en natuurlijk bleek Parmigiani Fleurier de perfecte pasvorm te zijn.

Deze ongelooflijke samenwerking werd een paar jaar later officieel, in 2004, waarbij Bugatti de innovatieve Zwitserse horlogemaker carte blanche gaf om iets buitengewoons uit te vinden, met op maat gemaakte materialen uit de autowereld en geïnspireerd door de geest van de Franse supercar-fabrikant. Het eerste uurwerk uit de Bugatti-collectie van Parmigiani Fleurier heette Bugatti Type 370 en het veroverde de wereld stormenderhand met zijn radicaal getrapte beweging en unieke vorm.

Dit prachtige uurwerk, gebaseerd op de Bugatti Veyron, werd meteen een verzamelobject, won de "Watch of the Year Award" 2006 en zette de maatstaf voor toekomstige modellen van deze geweldige samenwerking. Door het beste van twee werelden te combineren en technische complexiteit, innovatie en prestaties te combineren met fijn vakmanschap, heeft Parmigiani Fleurier zijn Bugatti-collectie in de loop der jaren langzaam uitgebreid. Het stijlvolle Bugatti Super Sport-horloge arriveerde een paar jaar later, in twee verschillende versies, en in 2014 heeft het iconische Zwitserse merk een nieuw tijdwaarnemingswonder onthuld, genaamd de Bugatti Aérolithe.

Maar het verhaal wordt nog beter omdat dit zeer exclusieve horloge zojuist een nieuwe ongelooflijke versie heeft gekregen, met een kast volledig gemaakt van titanium. Dit hoogwaardige uurwerk, genaamd de Bugatti Aérolithe Performance, vereiste geavanceerde lasertechnologie om de behuizing en elk detail op de wijzerplaat de ultieme afwerking te geven.

Autoliefhebbers zullen zeker de overvloed aan auto-geïnspireerde details op dit prachtige horloge opmerken, zoals de dubbele tachymeter, met km/u aanduidingen in rood en mph in blauw, of het feit dat Bugatti's huidige prestaties op de bezel zijn gegraveerd, wat bijdraagt aan de fantasie rond de auto.