Ontdek de Rolex-modellen met de langste wachtlijsten nu!

Als je overweegt een Rolex te kopen, weet je waarschijnlijk al dat sommige modellen een behoorlijke wachttijd hebben. Er gaan allerlei speculaties rond op het internet over hoe lang deze wachttijden precies zijn. Maar hier is de echte deal.

De Rolex Cosmograph Daytona is altijd al een van de meest gewilde horloges geweest. Echter, de Daytona 116500LN deelt nu zijn troon met de GMT-Master II ref. 126710BLRO, die in 2018 werd geïntroduceerd. Beide modellen zijn zo populair dat juweliers de wachtlijsten hebben gesloten. Als je een GMT-Master II 126710BLRO, ook wel 'Pepsi' genoemd, wilt, zijn er al bestellingen voor de komende 20 jaar. Hetzelfde geldt voor bepaalde stalen Daytona-modellen.

Als je de Pepsi mooi vindt maar niet 20 jaar wilt wachten, kun je de GMT-Master II 126710BLNR, oftewel de 'Batman', overwegen. Deze heeft een wachtlijst van 7 jaar, wat nog steeds lang is, maar beter dan 20 jaar.

De groene Rolex Submariner 116610LV, ook wel bekend als de 'Hulk', had een wachttijd van 3 tot 4 jaar. Maar deze is in 2020 uit productie genomen en vervangen door de Submariner 126612LV “Starbucks” of “Cermit”, die ook een aanzienlijke wachttijd heeft.

Als je op zoek bent naar een duikhorloge dat dieper kan gaan dan de Submariner, dan is de Rolex Deepsea 126660 iets voor jou. Dit horloge kan tot een diepte van 3900 meter duiken en heeft een wachtlijst van 3 jaar.

De Rolex-hype: Waarom de wachttijden?

Het is geen geheim dat Rolex een van de meest iconische en gewilde horlogemerken ter wereld is. Maar wat maakt deze horloges zo speciaal dat mensen bereid zijn jaren te wachten om er een te bemachtigen?

Ten eerste staat Rolex bekend om zijn vakmanschap. Elk horloge wordt met de hand gemaakt met behulp van de beste materialen en technieken. Dit zorgt voor een ongeëvenaarde kwaliteit en duurzaamheid. Bovendien zijn Rolex-horloges vaak gelimiteerd, wat betekent dat er slechts een beperkt aantal van elk model wordt geproduceerd. Dit draagt bij aan hun exclusiviteit en maakt ze nog gewilder.

Daarnaast heeft Rolex in de loop der jaren een indrukwekkende geschiedenis en erfgoed opgebouwd. Van het beklimmen van de Mount Everest tot het duiken in de diepste delen van de oceaan, Rolex-horloges hebben de tand des tijds doorstaan en blijven presteren onder de meest extreme omstandigheden. Deze verhalen en prestaties hebben bijgedragen aan de legendarische status van het merk.

Bovendien is een Rolex niet zomaar een horloge; het is ook een investering. Door de beperkte productie en de toenemende vraag blijven de prijzen van Rolex-horloges stijgen. Veel mensen zien het kopen van een Rolex dan ook als een slimme financiële zet, naast het feit dat ze een prachtig horloge om hun pols krijgen.

Dus, terwijl de wachttijden voor sommige Rolex-modellen misschien ontmoedigend lijken, is de beloning aan het einde van die wachtperiode het wachten meer dan waard. Of je nu een horloge wilt dat generaties lang meegaat, een slimme investering zoekt, of gewoon de trotse eigenaar wilt zijn van een stukje horlogegeschiedenis, met een Rolex zit je altijd goed.

 

lees ook: Hoe herken je een valse Rolex?

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...