Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Nieuw limited edition Alpina Heritage pilotenhorloge

Nieuw limited edition Alpina Heritage pilotenhorloge

Er zijn maar weinig uurwerken die de geschiedenis en het erfgoed hebben dat Alpina's nakomelingen achter zich hebben. Alpina's CEO, Peter Stas, verklaart dat het hun doel is om Alpina's historische pilotenhorloges, die vroeger normen vastlegden in de jaren 1920 en 1930, weer tot leven te brengen.

Zoals hij ook vertelt, zal de nieuwe Alpina Heritage Pilot Watch een verhaal op zich zijn. Naast hun nieuwe serie duikhorloges gepland voor 2012, is er ook deze wederopstanding waar we het over hebben, die de wereld van de tijdwaarneming zeker zal schudden.

Zoals we aannemen en de fabrikanten stellen, zal het zeker een van de beste creaties zijn die Alpina ooit op de markt heeft gebracht. Hun geschiedenis begint in 1883, het in Genève gevestigde bedrijf werd geboren onder een andere naam, waarbij hun hedendaagse benaming voor het eerst werd gebruikt in 1901.

De 50 mm geborstelde en gepolijste stalen kast met scharnierachterkant verbergt een mechanisch uurwerk op basis van Unitas, vastgemaakt aan de onderarm via een riem van kalfsleer. Bij levering worden ze geleverd in prachtig versierde houten en aluminium vintage geschenkdozen. De wijzers geven de tijd weer en zijn bladvormig, terwijl de ambachtslieden Arabische cijfers op de wijzerplaat hebben getypt om de uren weer te geven, plus een spoorwegachtig minutenspoor.

De enorme omvang van dit uurwerk heeft zijn eigen uiterst belangrijke betekenis - omdat het als een echt pilotenhorloge was gebruikt, hadden de vliegende mannen een duidelijk zicht op de wijzerplaat moeten hebben. Bovendien is het 37 mm Unitas-uurwerk ook groot.

Bij het openen van de scharnierende achterkant van de behuizing kan men de ingewikkelde beweging binnenin bekijken via een saffierglas.

Trouwens, de achterkant van de halve jager van het horloge wordt tegenwoordig vrij zelden gezien, waardoor het stuk meer verfijning krijgt. De Alpina blog bevat een interview met Peter Stas, voor het geval je meer informatie nodig hebt over het uurwerk. Merk op dat het wordt geleverd als een gelimiteerde oplage van 1883 stuks.


Nieuw limited edition Alpina Heritage pilotenhorloge
Nieuw limited edition Alpina Heritage pilotenhorloge