Nieuw limited edition Alpina Heritage pilotenhorloge

Alpina'serfgoed in de luchtvaart en horlogerie is even tijdloos als inspirerend, met een geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. Het Zwitserse horlogemerk Alpina, oorspronkelijk opgericht in Winterthur in 1883, heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een producent van robuuste en betrouwbare horloges, vooral voor militaire piloten.

Peter Stas, CEO van Alpina, beoogt nu de iconische pilotenhorloges van het merk, die in de jaren 20 en 30 normbepalend waren, nieuw leven in te blazen. Deze horloges staan bekend om hun duidelijk afleesbare wijzerplaten en hun robuuste bouw, elementen die essentieel waren voor piloten in het vroege tijdperk van de luchtvaart. De nieuwe limited edition Alpina Heritage Pilot Watch belooft een eerbetoon aan deze legendarische horloges te zijn, met een ontwerp dat onmiskenbaar uit het Alpina-archief komt.

Het vernieuwen van de klassieke kenmerken met een moderne twist heeft bij Alpina geleid tot de creatie van een uurwerk dat niet alleen een verleden viert, maar ook iets geheel nieuws brengt in de wereld van fijn Zwitsers uurwerkmakerschap. Dit komt bovenop de aankondiging van hun nieuwe serie duikhorloges, waarmee het merk laat zien dat het zich blijft ontwikkelen en vernieuwen.

Deze nieuwe pilotenhorloge is een prachtige belichaming van wat Alpina al meer dan een eeuw doet: het vervaardigen van uurwerken die zowel praktisch als esthetisch zijn, gemaakt om te voldoen aan de hoge eisen van professionele gebruikers. Met een 50 mm geborstelde en gepolijste stalen kast, die groot genoeg is om onder alle vliegomstandigheden leesbaar te zijn, blijft het horloge trouw aan zijn historische wortels. De kast heeft een scharnierende achterkant, een nostalgisch detail dat de drager direct terugbrengt naar de tijdperk van zijn voorgangers – met een moderne twist. Onder dit scharnierende deksel bevindt zich een saffierglasvenster dat uitzicht biedt op het mechanische binnenwerk; een Unitas-uurwerk dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid en eenvoud.

Elk detail van dit uurwerk is zorgvuldig overwogen, van de bladvormige wijzers tot de Arabische cijfers, en het spoorwegstijl minutenpad op de wijzerplaat. Deze elementen combineren om een ​​duidelijke en directe tijdwaarneming mogelijk te maken, precies wat een piloot nodig heeft als seconden tellen. Het horloge wordt afgemaakt met een comfortabele kalfsleren band, perfect voor zowel dagelijks gebruik als voor speciale gelegenheden.

Als verzamelobject is de Alpina Heritage Pilot Watch onweerstaanbaar, mede dankzij de gelimiteerde oplage van slechts 1883 exemplaren - een knipoog naar het oprichtingsjaar van het bedrijf. De vintage houten en aluminium geschenkdoos maakt het plaatje compleet en maakt het tot een item dat horlogeliefhebbers graag aan hun collectie zouden toevoegen.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de filosofie en de toewijding achter dit horloge, biedt de Alpina-blog diepgaande inzichten inclusief een interview met Peter Stas zelf. Het is duidelijk dat passie voor uurwerkmakerij en respect voor de geschiedenis centraal staan in de creatie van elke nieuwe Alpina timepiece.

Het merk Alpina heeft zijn wortels diep in de militaire en luchtvaartgeschiedenis, maar staat vandaag de dag bekend om zijn sportieve horloges, die worden gekenmerkt door hun uitmuntende Zwitserse vakmanschap en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Als onderdeel van de Frédérique Constant groep blijft Alpina innoveren en uitblinken in de haute horlogerie, terwijl het zijn rijke erfgoed koestert en uitdraagt op manieren die horlogedragers en verzamelaars blijven fascineren en bekoren. Met het Alpina Heritage Pilot Watch wordt niet alleen de geschiedenis gevierd, maar wordt ook een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het illustere verhaal van Alpina en zijn rol in de geschiedenis van de luchtvaart.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...