Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Ermenegildo Zegna hoogwaardig zeeduikershorloge

Ermenegildo Zegna hoogwaardig zeeduikershorloge

Een prachtig stuk van de Zwitserse horlogefabrikant Girard-Perregaux, mijlen verwijderd van de vorige Centennial en Zegna Monterubello, het Ermenegildo Zegna High Performance Sea Diver Watch is bedacht en vervaardigd in nauwe samenwerking met het Italiaanse modehuis Ermenegildo Zegna. Stukjes en beetjes die discreet doen denken aan het Sea Hawk-duikhorloge van Girard-Perregaux zijn overal in dit specifieke model aanwezig, wat echter niet echt als een verrassing komt.

Het heeft een 42 millimeter stalen kast met unidirectionele bezel, afgezet met een elegant zwart aluminium inzetstuk. Er is ook een EZ-markering op de kroon die permanent zal herinneren aan de oorsprong en ideeën van dit stuk. Bovendien hebben de uur- en minutenindicatoren intrigerend de vorm gekregen van een slangenkop, respectievelijk een zwaard.

De markeringen "High Performance" en "300M/1000FT" zijn dubbel rood gedrukt om zich driedimensionaal te onderscheiden van de zwarte wijzerplaat. De wijzerplaat daarentegen is minder ruw; het is eigenlijk fijn gestructureerd en soepel vervaardigd. Het model is momenteel beschikbaar tegen een prijs van 2.800 CHF/€2.500 of ongeveer €3.000 tegen de huidige wisselkoersen.