Het Oris Clipperton Limited Edition-horloge

Waarschijnlijk ben je niet op de hoogte van het feit dat het Clipperton Island 's werelds meest geïsoleerde landmassa is, gelegen op ongeveer 1.100 km ten zuiden van het puntje van het schiereiland Baja. Het is zo exclusief dat er meer mensen zijn die de Mount Everest hebben beklommen dan dat er mensen voet hebben gezet op Clipperton Island. Vandaag zullen we ons daarop richten, want Oris, de officiële sponsor van een expeditie ter behoud van de schoonheid en gezondheid van dit afgelegen ecosysteem, heeft een speciaal horloge onthuld ter ere van deze geïsoleerde plek.

Het Oris Clipperton Limited Edition-horloge, met een percentage van de verkoop dat wordt omgeleid naar de bescherming van 's werelds oceanen, is voorzien van een roestvrijstalen kast van 43,5 mm met een gepolijste en geborstelde afwerking, een zwarte keramische inleg op de draaibare bezel, saffierkristallen, een duikmogelijkheid tot 300 meter en het automatische kaliber 733 dat alles in beweging houdt.

Dit horloge is gebaseerd op het iconische Aquis Date-duikhorloge van het merk en heeft enkele unieke kenmerken, waaronder een oceaanblauwe wijzerplaat met kleurverloop die doet denken aan de Stille Oceaan rondom Clipperton Island. De wijzerplaat heeft ook een zonnestraalpatroon en het onderliggende uurwerk is voorzien van een speciale gravure. Je kunt kiezen tussen een rubberen band of een stalen armband met verlengsysteem en vouwsluiting voordat je een van de slechts 2.000 stuks koopt die wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Voor de rubberen band versie betaal je CHF 1.950 en voor de versie met stalen armband betaal je CHF 2.150. Dit horloge is niet alleen exclusief, maar ook een geweldige manier om de oceanen van de wereld te ondersteunen.

Nog meer over het Oris Clipperton Limited Edition-horloge

Het Oris Clipperton Limited Edition-horloge is een speciaal horloge dat is ontworpen door de Zwitserse horlogemaker Oris ter ere van het Clipperton Island, 's werelds meest geïsoleerde landmassa. Oris is de officiële sponsor van een expeditie om de schoonheid en gezondheid van dit afgelegen ecosysteem te behouden, en een percentage van de verkoop van dit horloge wordt omgeleid naar de bescherming van 's werelds oceanen.

Het horloge heeft een roestvrijstalen kast van 43,5 mm met een gepolijste en geborstelde afwerking en een zwarte keramische inleg op de draaibare bezel. Het is uitgerust met saffierkristallen en heeft een duikmogelijkheid tot 300 meter. Het automatische kaliber 733 houdt het horloge in beweging.

Het Oris Clipperton Limited Edition-horloge is gebaseerd op het iconische Aquis Date-duikhorloge van het merk. Het heeft een oceaanblauwe wijzerplaat met kleurverloop die doet denken aan de Stille Oceaan rondom Clipperton Island. De wijzerplaat heeft ook een zonnestraalpatroon en het onderliggende uurwerk is voorzien van een speciale gravure. Je kunt kiezen tussen een rubberen band of een stalen armband met verlengsysteem en vouwsluiting voordat je een van de slechts 2.000 stuks koopt die wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Meer over Clipperton Island

Clipperton Island is een klein, onbewoond eiland in de Stille Oceaan en is 's werelds meest geïsoleerde landmassa. Het eiland ligt ongeveer 1.100 km ten zuiden van het puntje van het schiereiland Baja in Mexico en wordt beheerd door de Franse overheid.

Het eiland is bekend om zijn rijke geschiedenis en heeft gediend als toevluchtsoord voor piraten en walvisvaarders. In 1858 werd het eiland geclaimd door Frankrijk en het werd later gebruikt als basis voor het leggen van telegraafkabels tussen Noord-Amerika en Australië. Tegenwoordig is Clipperton Island voornamelijk van belang voor wetenschappelijke en ecologische onderzoeken.

Het eiland heeft een unieke ecologie en is de thuisbasis van veel endemische soorten, waaronder krabben, weekdieren, vissen en vogels. Het is ook een belangrijk broedgebied voor verschillende soorten zeevogels. Vanwege zijn geïsoleerde ligging is Clipperton Island echter ook kwetsbaar voor invasieve soorten en milieuvervuiling. Daarom wordt er nu gepleit voor een betere bescherming van het ecosysteem van Clipperton Island en de omliggende oceanen.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...