De MB&F HM7 Aquapod Tourbillon is een ander voorbeeld van een levendige verbeelding

MB&F, het Zwitserse horlogemerk dat zich onderscheidt door hun grensverleggende ontwerpen en avant-gardistische creaties in de wereld van haute horlogerie, staat klaar om wederom de aandacht op zich te vestigen tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) van 2017. Hun meest recente meesterwerk? De Horological Machine No. 7 Aquapod Tourbillon - een uurwerk dat niet alleen uitmunt in technische innovatie, maar ook als een juweel van design en verbeelding wordt beschouwd.

De MB&F HM7 Aquapod is een horloge dat menig hart sneller zal doen kloppen met zijn futuristisch uiterlijk en diepzee-inspiraties. Het is niet zomaar een duikhorloge; het is een kunstwerk dat de wonderlijke vormen uit de oceaan naar de pols van de drager brengt. Geïnspireerd door de majestueuze kwallen, linkt het horloge de natuurlijke wereld aan complexe mechanica.

Het meest opvallende kenmerk van de HM7 Aquapod is misschien wel de ronde behuizing, een primeur voor MB&F en bijzonder, omdat het volgt op de release van de HM8 die een geheel andere vorm had. Met een imposante diameter van 53,8 millimeter en samengesteld uit 95 onderdelen, herbergt deze behuizing een saffier sandwich binnenkast die een bolvormig mechanisch uurwerk omvat. Dit uurwerk is een wonder van techniek, bestaande uit maar liefst 303 onderdelen, werkend op een frequentie van 2,5 Hz (18.000 bph) en met een indrukwekkende gangreserve van 72 uur.

Het gebruik van twee kronen - één voor het opwinden van het uurwerk en de andere voor het instellen van de tijd - zorgt voor een symmetrisch en esthetisch aangenaam uiterlijk. Bovendien brengt de lichtgevende eigenschap van het horloge het tot leven in het donker, waarmee het de diepzee-aura nog eens extra benadrukt. De automatische rotor, vervaardigd uit titanium en met een gewicht van platina, is een ode aan de tentakels van een kwal en draagt bij aan de unieke identiteit van het horloge.

Ook qua materiaalkeuze blijft de HM7 Aquapod trouw aan de hoge normen die men van MB&F kan verwachten. De strap is gemaakt van een zwarte rubberen band, geproduceerd uit Fluorocarbon FKM 70 Shore A-elastomeer van vliegtuigkwaliteit, wat zorgt voor een comfortabele en veilige pasvorm rondom de pols. Liefhebbers hebben de keuze tussen een titanium model, waarvan 33 stuks worden vervaardigd voor 98.000 Zwitserse frank, of een 18k roségouden variant in een oplage van 66 stuks voor 118.000 Zwitserse frank.

Maximilian Büsser, de oprichter van MB&F, is geen onbekende in de wereld van topklasse uurwerken. Na zijn studies in microtechnologie engineering aan de prestigieuze École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) werkte hij bij topmerken zoals Jaeger-LeCoultre en Harry Winston Rare Timepieces voordat hij in 2005 MB&F oprichtte. Zijn filosofie: horloges die traditionele horlogemakers uitdagen en de grenzen van het mogelijke afbakenen. Door samen te werken met een diverse groep van getalenteerde artiesten en ambachtslieden, heeft Büsser een portfolio opgebouwd van horloges die even uniek als onconventioneel zijn.

De HM7 Aquapod is wederom een bewijs van MB&F's onuitputtelijke streven naar innovatie en esthetische excellentie. Dit horloge is niet alleen een fascinerend stuk techniek, maar ook een sprekend voorbeeld van hoe een levendige verbeelding vorm kan krijgen in de wereld van de haute horlogerie. Met zijn lancering op SIHH 2017 heeft MB&F opnieuw de lat hoger gelegd voor wat mogelijk wordt geacht in het ontwerp van luxe horloges, en bevestigt het zijn reputatie als een merk dat een ware ervaring biedt voor de zintuigen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...