Woensdag - 08 Feb 2023

Aanmelden

De MB&F HM7 Aquapod Tourbillon is een ander voorbeeld van een levendige verbeelding

De MB&F HM7 Aquapod Tourbillon is een ander voorbeeld van een levendige verbeelding

De beroemde Zwitserse horlogemaker MB&F is van plan om iedereen op SIHH 2017 te imponeren met de nieuwe Horological Machine No. 7 Aquapod, een belachelijk cool duikhorloge dat slechts 50 meter diep water aankan, maar het is absoluut ongelooflijk vanuit elke hoek die je ernaar kijkt.

Dit prachtige uurwerk is eigenlijk de eerste uurwerkmachine met ronde behuizing ontworpen door het Zwitserse merk, met het vreemde feit dat de MB&F HM7 Aquapod is uitgebracht na de introductie van de HM8.

Dit kostbare horloge pronkt met een kast van 53,8 mm die bestaat uit 95 onderdelen en profiteert ook van een saffier sandwich binnenkast waar een bolvormig mechanisch automatisch uurwerk alles tot leven laat komen.

Eén kroon op de MB&F HM7 Aquapod is voor het opwinden van het uurwerk, en de andere is voor het instellen van de tijd, een perfecte balans en een visueel effect dat iedereen zeker zal bekoren.

De MB&F HM7 Aquapod profiteert ook van veel licht, waardoor dit horloge een zeer opvallend stuk is in het donker. Het uurwerk in de MB&F HM7 Aquapod bestaat uit 303 onderdelen, werkt op 2,5 Hz (18.000 bph) en schept op over een gangreserve van 72 uur. Geïnspireerd door kwallentakels, werd de automatische rotor gemaakt van titanium, waarbij het gewicht was gemaakt van platina.

Een zwarte rubberen band, dat is eigenlijk een Fluorocarbon FKM 70 Shore A-elastomeer van vliegtuigkwaliteit, maakt alles af en houdt dit horloge aan je pols bevestigd. De HM7 Aquapod is verkrijgbaar in titanium of 18k roségoud, met 33 stuks in titanium geprijsd op 98.000 Zwitserse frank en 66 stuks in goud die u precies 118.000 Zwitserse frank kosten.


De MB&F HM7 Aquapod Tourbillon is een ander voorbeeld van een levendige verbeelding