Meest iconische horloges van het afgelopen jaar

Het horloge-universum is al enkele jaren in beweging. Horloges zijn veel meer geworden dan alleen tijdsinstrumenten. Ze hebben nieuwe functies ontwikkeld en zijn in de loop der tijd ware multifunctionele instrumenten geworden, soms zelfs een investering. In dit artikel worden 7 van de meest opvallende modellen van het afgelopen jaar besproken.

Hublot Classic Fusion Takashi Murakami Sapphire Rainbow: een levendig eerbetoon aan de wereldberoemde Japanse kunstenaar. Dit buitengewone horlogemodel gaat verder dan de gebruikelijke conventies en vertegenwoordigt de symbiose tussen horlogerie en kunst. Met zijn opvallende kleuren en unieke ontwerp is de Hublot Classic Fusion Takashi Murakami Sapphire Rainbow uitgegroeid tot een zeer begeerd item. Takashi Murakami, bekend om zijn kenmerkende artistieke stijl die elementen uit de Japanse popcultuur en traditionele kunst combineert, heeft zijn creatieve visie op dit horloge gebracht. Zijn vermogen om de kunstwereld te beïnvloeden en te vernieuwen is ongeëvenaard, en nu heeft hij zijn artistieke expressie geminimaliseerd om een meesterwerk voor de pols te creëren. De Hublot Classic Fusion Takashi Murakami Sapphire Rainbow onderscheidt zich door zijn levendige en gedurfde kleurenpalet. Het horlogekast is vervaardigd uit saffierglas, dat de kleurenpracht perfect weerspiegelt en tegelijkertijd duurzaamheid garandeert. Elk kleurvlak is zorgvuldig geplaatst om een harmonieuze regenboog te vormen, waardoor het horloge een visueel spektakel is dat de aandacht trekt van elke toeschouwer. Deze speciale editie van de Classic Fusion-serie heeft niet alleen een visuele impact, maar biedt ook de technische precisie waar Hublot om bekend staat. Het uurwerk is voorzien van een hoogwaardig Zwitsers automatisch mechanisch uurwerk dat nauwkeurige tijdmeting garandeert. Bovendien is het horloge waterbestendig tot een bepaalde diepte, waardoor het niet alleen een kunstwerk is, maar ook functioneel voor dagelijks gebruik. De Hublot Classic Fusion Takashi Murakami Sapphire Rainbow is een ware blikvanger die de grenzen tussen horlogerie en kunst doorbreekt. Met zijn levendige kleuren, artistieke achtergrond en technische excellentie vertegenwoordigt dit horloge de gedurfde creativiteit en innovatie waar zowel Hublot als Takashi Murakami bekend om staan.

Jacob & Co. Astronomia Solar Bitcoin Watch: een buitengewoon eerbetoon aan cryptocurrency en astronomie. Het afgelopen jaar was een periode van onrust in de wereld van digitale valuta, maar één ding is duidelijk: cryptocurrencies worden nu wereldwijd erkend en geaccepteerd, zowel door professionals als particulieren. In deze boeiende context introduceerde Jacob & Co. in 2022 de Astronomia Solar Bitcoin Watch. Dit horloge combineert het ongeëvenaarde vakmanschap van de Zwitserse horlogemakerij met innovatieve technologieën, resulterend in een tijdloos uurwerk dat beperkt is tot slechts 25 exemplaren wereldwijd. De Astronomia Solar Bitcoin Watch is een uniek meesterwerk dat de fascinerende wereld van cryptocurrency en astronomie samenbrengt. Het horloge is voorzien van een adembenemende driedimensionale constructie, waarbij het Bitcoin-logo op spectaculaire wijze wordt geïntegreerd in de wijzerplaat. Dit sublieme ontwerp is een eerbetoon aan de revolutionaire impact van digitale valuta op de financiële wereld en is een symbool van de evolutie en vooruitgang van de moderne tijd. Met behulp van geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen biedt de Astronomia Solar Bitcoin Watch een verbluffende visuele ervaring. Het horloge heeft een transparante kast die een panoramisch uitzicht biedt op de complexe interne mechanismen, waaronder een zonnestelsel met draaiende planeten en een draaiende Bitcoin-munt. Deze dynamische elementen weerspiegelen de eeuwige beweging van de kosmos en weerklinken met de onvoorspelbare aard van de cryptocurrency-markt. Bovendien bevat dit exclusieve horloge een zonnepaneel dat energie verzamelt en opslaat om de automatische beweging van het uurwerk van stroom te voorzien. Dit innovatieve kenmerk benadrukt het belang van duurzaamheid en hernieuwbare energie in de moderne wereld, terwijl het ook een symbolische connectie maakt met de energie-intensieve processen die inherent zijn aan cryptocurrency mining. De Astronomia Solar Bitcoin Watch is niet alleen een verbluffend kunstwerk, maar ook een uiterst nauwkeurig uurwerk. Het is uitgerust met een Zwitsers automatisch mechanisch uurwerk dat betrouwbare en precieze tijdmeting biedt. Het horloge wordt geleverd met een exclusieve presentatiebox en een gecertificeerd echtheidsbewijs, waardoor het een waardevol verzamelobject is voor horlogeliefhebbers en cryptocurrency-enthousiastelingen over de hele wereld. Met zijn grensverleggende ontwerp, technologische innovatie en beperkte beschikbaarheid vertegenwoordigt de Jacob & Co. Astronomia Solar Bitcoin Watch de synergie tussen de fascinerende werelden van cryptocurrency en astronomie. Het is een eerbetoon aan de vooruitgang van digitale valuta en een bewijs van het voortdurende streven naar excellentie in de Zwitserse horlogemakerij.

Rolex GMT Master II Black & Green (2022): nieuwe uitvoeringen van het iconische Zwitserse horlogemerk. Als we het hebben over luxe horloges, is het onmogelijk om Rolex over het hoofd te zien. In 2022 presenteerde dit gerenommeerde merk een scala aan nieuwe modellen, waaronder de opvallende GMT Master II Black & Green. Dit horloge maakte zijn debuut tijdens de prestigieuze Watches & Wonders-beurs in Genève en vertegenwoordigt een nieuwe interpretatie van een van Rolex'smeest begeerde modellen. De GMT Master II Black & Green is een krachtige en eigentijdse toevoeging aan de Rolex-collectie. Het horloge heeft een robuuste zwarte keramische kast en een opvallende groene Cerachrom-keramische bezel. Deze combinatie van kleuren creëert een opvallend contrast en zorgt voor een unieke esthetiek die direct herkenbaar is als een Rolex GMT Master II. Naast zijn opvallende uiterlijk biedt dit horloge ook uitzonderlijke functionaliteit. De GMT-functie stelt de drager in staat om gelijktijdig twee verschillende tijdzones bij te houden, wat bijzonder handig is voor reizigers en mensen die regelmatig internationaal communiceren. Met de draaibare 24-uursring en de extra wijzer met een opvallende rode pijl kan de lokale tijd gemakkelijk worden aangepast aan de gewenste referentietijd. Onder de indrukwekkende buitenkant van de GMT Master II Black & Green bevindt zich een geavanceerd mechanisch uurwerk dat bekend staat om zijn precisie en betrouwbaarheid. Het horloge is voorzien van het beroemde Rolex-kaliber 3285, dat zorgvuldig is ontwikkeld en vervaardigd door de horloge-experts van Rolex. Het uurwerk biedt niet alleen een uitstekende tijdmeting, maar ook een indrukwekkende gangreserve en betrouwbaarheid die typerend zijn voor Rolex-horloges. Als aanvulling op zijn technische en esthetische kwaliteiten wordt de GMT Master II Black & Green geleverd met de befaamde Rolex-afwerking en -kwaliteit. Het horloge is waterbestendig tot een bepaalde diepte en is voorzien van een stevige Oyster-armband die comfortabel om de pols past. Met de GMT Master II Black & Green heeft Rolex een gedurfde en eigentijdse draai gegeven aan een klassieker binnen hun collectie. Dit horloge combineert stijlvol design, technische innovatie en betrouwbare functionaliteit op een manier die alleen Rolex kan bieden. Het is een must-have voor horlogeliefhebbers en een getuigenis van Rolex'svoortdurende toewijding aan excellentie in de horlogewereld.

Bugatti Carbone Limited Edition: het eerste verbonden horloge van koolstofvezel, een meesterwerk van luxe en technologie. Terwijl smartwatches voornamelijk geassocieerd worden met de populaire Apple Watch, hebben ook exclusieve merken hun eigen verbonden horloges gelanceerd, zoals Bugatti met de indrukwekkende Bugatti Carbone Limited Edition. Dit horloge is een baanbrekende innovatie, aangezien het het eerste horloge van koolstofvezel is dat verbonden functionaliteiten biedt, en combineert de essentie van de luxe auto-industrie met draagbaarheid om uw pols. Met een gelimiteerde productie van slechts 2500 exemplaren draagt dit horloge een prijskaartje van €2.590, waardoor het een waardevol verzamelobject is voor horlogeliefhebbers en Bugatti-enthousiastelingen wereldwijd. Het Bugatti Carbone Limited Edition-horloge belichaamt de geest van de legendarische automaker Bugatti. Het is vervaardigd met behulp van koolstofvezel, een lichtgewicht en uiterst sterke materie die in de autosport veelvuldig wordt gebruikt vanwege zijn uitzonderlijke prestaties. Deze technische materialen en het gestroomlijnde ontwerp weerspiegelen de esthetiek en aerodynamica van de Bugatti-auto's, waardoor het horloge een onmiskenbare band met de autowereld heeft. Naast het fraaie uiterlijk biedt de Bugatti Carbone Limited Edition geavanceerde technologische mogelijkheden. Het horloge is verbonden met uw smartphone en biedt functies zoals notificaties, muziekbediening en activiteitenregistratie. Met behulp van de Bugatti-app kunt u uw horloge aanpassen en personaliseren, en toegang krijgen tot exclusieve content en ervaringen die speciaal voor Bugatti-eigenaren zijn ontwikkeld. Het uurwerk zelf is van Zwitserse kwaliteit en biedt nauwkeurige tijdmeting en betrouwbare prestaties. De wijzerplaat is voorzien van de iconische Bugatti-grille, terwijl de wijzers geïnspireerd zijn op de aerodynamische vormen van Bugatti-auto's. Het horloge is waterbestendig en heeft een robuuste en comfortabele horlogeband, zodat het geschikt is voor dagelijks gebruik. Met de Bugatti Carbone Limited Edition bewijst Bugatti opnieuw zijn streven naar perfectie en technologische innovatie, zelfs buiten de auto-industrie. Dit horloge combineert high-end materialen, verbonden functionaliteiten en ongeëvenaarde stijl, waardoor het een exclusieve en begerenswaardige keuze is voor horlogeliefhebbers die een uniek stuk willen bezitten dat de geest van Bugatti belichaamt.

Louis Vuitton Tambour Horizon Light Up: het toonaangevende verbonden horloge in de wereld van luxe. Wanneer we het hebben over luxe verbonden horloges, is de Louis Vuitton Tambour Horizon Light Up een absoluut referentiepunt op deze markt. Dit prachtige horloge, dat nu wordt aangedreven door een eigen besturingssysteem, heeft een prominente plaats veroverd in de Franse horlogewereld door elementen uit de modewereld te integreren. Al enkele jaren lang heeft het Franse modehuis elektronische horloges gecreëerd met als doel hun modellen een tijdloze uitstraling te geven. De Louis Vuitton Tambour Horizon Light Up combineert esthetiek, vakmanschap en geavanceerde technologie op een ongeëvenaarde manier. Het horloge is ontworpen met het oog op de moderne reiziger en biedt een naadloze integratie van essentiële digitale functies met de kenmerkende elegantie van Louis Vuitton. De wijzerplaat toont niet alleen de tijd, maar ook andere informatie zoals meldingen, weersvoorspellingen en zelfs een persoonlijk aanpasbaar 'My Travel' -element, dat reisinformatie en -ervaringen weergeeft. Wat de Louis Vuitton Tambour Horizon Light Up echt onderscheidt, is het gebruik van materialen van topkwaliteit. Het horlogekast is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal, terwijl de wijzerplaat wordt beschermd door krasbestendig saffierglas. De band is gemaakt van luxe leder of hoogwaardig rubber, waarbij de keuze voor materialen en afwerkingen het erfgoed van het modehuis weerspiegelen. Het horloge wordt aangedreven door een eigen besturingssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor de Tambour Horizon-serie. Dit systeem biedt een soepele en intuïtieve gebruikerservaring, waarbij het horloge verbonden blijft met uw smartphone en een breed scala aan functies en apps ondersteunt. Van berichtmeldingen tot fitness-tracking en het streamen van muziek, de Tambour Horizon Light Up biedt alle functionaliteiten die u nodig heeft, verpakt in een verfijnd en elegant ontwerp. Met de Tambour Horizon Light Up heeft Louis Vuitton opnieuw bewezen dat ze voorop lopen in de fusie tussen mode en technologie. Dit horloge belichaamt de waarden van het modehuis, waarbij innovatie, elegantie en tijdloze stijl samenkomen in een enkel accessoire. Of u nu een wereldreiziger bent of gewoon op zoek bent naar een luxueus verbonden horloge, de Louis Vuitton Tambour Horizon Light Up is de belichaming van verfijning en functionaliteit in de wereld van luxe horloges.

De Bethune DB25 Starry Varius Aerolite: een horloge vervaardigd uit een echte meteoriet, een uniek meesterwerk. Ter ere van hun 20-jarig jubileum onthulde het gerenommeerde horlogemerk De Bethune de adembenemende De Bethune DB25 Starry Varius Aerolite. Jaarlijks worden er slechts vijf exemplaren van dit horloge geproduceerd, en het is vervaardigd uit de zeldzame Muonionalusta-meteoriet, wat resulteert in een absoluut verbluffende uitstraling en stijl. De Bethune heeft altijd gestreefd naar technologische innovatie en ongeëvenaard vakmanschap, en de DB25 Starry Varius Aerolite is een perfecte belichaming daarvan. Het horlogekast, vervaardigd uit de Muonionalusta-meteoriet, toont de prachtige textuur en patronen die ontstaan zijn gedurende miljoenen jaren in de ruimte. Elk stuk meteoriet is uniek, waardoor elk horloge een exclusief kunstwerk op zich is. Naast het verbluffende uiterlijk biedt de DB25 Starry Varius Aerolite technische excellentie. Het horloge is voorzien van een hoogwaardig mechanisch uurwerk dat zorgvuldig is vervaardigd en afgewerkt door de horloge-experts van De Bethune. Het biedt nauwkeurige tijdmeting en betrouwbare prestaties, waardoor het niet alleen een visueel meesterwerk is, maar ook een betrouwbaar instrument voor tijdwaarneming. Wat het DB25 Starry Varius Aerolite-horloge nog specialer maakt, is de wijzerplaat die is versierd met fonkelende sterren. De Bethune heeft een innovatieve techniek ontwikkeld om echte meteorietdeeltjes in de wijzerplaat te verwerken, waardoor een prachtig sterrenhemel-effect ontstaat. Het is een subtiel eerbetoon aan de kosmische oorsprong van de gebruikte meteoriet en een herinnering aan de wonderen van het universum. Met zijn beperkte productie en unieke materiaalkeuze vertegenwoordigt de De Bethune DB25 Starry Varius Aerolite de grenzen van horlogerie en kunst. Dit horloge combineert de schoonheid van de ruimte met de verfijning van Zwitsers vakmanschap, waardoor het een waardevol verzamelobject is voor horlogeliefhebbers en bewonderaars van buitengewone creaties.

MB&F LM Sequential EVO: twee chronograafuurwerken verenigd in één horloge. De MB&F LM Sequential EVO vertegenwoordigt een opmerkelijke mijlpaal voor het Zwitserse luxe horlogemerk, aangezien het hun eerste polshorloge met chronograaffunctie is. Dit horloge is een unicum in de horlogewereld en herbergt een nieuw kaliber dat twee onafhankelijke chronograafmetingen kan weergeven: één met seconden op 9 uur en minuten op 11 uur, en de andere met seconden op 3 uur en minuten op 1 uur. Beide kunnen volledig onafhankelijk worden gestart, gestopt en gereset met behulp van de respectievelijke drukknoppen aan de zijkant van de kast. Met een prijs van ongeveer €160.000 vertegenwoordigt dit horloge een uitzonderlijk en exclusief stuk vakmanschap. De MB&F LM Sequential EVO is een waar kunstwerk op de pols. Het horloge is ontworpen met oog voor detail en uitmuntend vakmanschap, waarbij de typische avant-gardistische esthetiek van MB&F naar voren komt. De kast is vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals titanium, wat zorgt voor duurzaamheid en comfort bij het dragen. Het horloge toont een uitgebalanceerde symmetrie met de chronograafindicatoren aan beide zijden van de wijzerplaat, terwijl het mechanische binnenwerk met zijn complexe bewegingen een visueel spektakel vormt. Technisch gezien is de MB&F LM Sequential EVO een meesterwerk van horlogerie. Het horloge is voorzien van een geavanceerd mechanisch uurwerk dat nauwkeurige tijdmeting en onafhankelijke chronograaffuncties biedt. Elk chronograafuurwerk heeft zijn eigen aandrijfmechanisme en energiereserve, wat zorgt voor optimale prestaties en betrouwbaarheid. De bediening van de chronografen wordt mogelijk gemaakt door de drukknoppen aan de zijkant van de kast, waardoor de gebruiker volledige controle heeft over de metingen. De MB&F LM Sequential EVO belichaamt de grensverleggende visie en technologische innovatie van het merk. Het combineert geavanceerde functionaliteit met artistieke expressie, resulterend in een horloge dat de zintuigen prikkelt en bewondering oproept. Met zijn beperkte productie en exclusieve prijs vertegenwoordigt dit horloge een waardevolle toevoeging aan de collectie van horlogeliefhebbers die op zoek zijn naar buitengewone creaties en meesterlijk vakmanschap.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...