Hublot Big Bang Integrated Time Only Titanium: een hommage aan prestigieus ritanium

De Hublot Big Bang Integrated Time Only Titanium met zijn elementen volledig uit titanium is een eerbetoon aan dit prestigieuze materiaal. Met een diameter van 40mm valt de horloge op het eerste gezicht op door zijn zeer 'ruwe' design. Het is alsof de horloge zojuist uit een blok titanium is gehouwen. Hublot maakt veelvuldig gebruik van dit innovatieve materiaal, dat bekend staat om zijn lichtheid en een zeer hoge sterkte-gewichtsverhouding heeft, de hoogste van alle metalen. Dit maakt het een zeer gewaardeerd materiaal, met name in de luchtvaartindustrie, waar gewicht en weerstand tegen zware belasting cruciaal zijn.

Daarnaast onderscheidt titanium zich van meer 'klassieke' materialen door zijn weerstand tegen corrosie en zijn inertie bij contact met de huid. Wanneer het van klasse 5 is (het enige door de Zwitserse horlogefabrikant gebruikt), toont het nog spectaculairdere resultaten. Eenmaal gepolijst, geeft dit materiaal een lichtblauwe metallic glans.

De geïntegreerde armband van gepolijst en gesatineerd titanium van de Big Bang Integrated is een echte esthetische handtekening en geeft deze horloge zijn kracht. De titanium vouwsluiting versterkt deze zeer mannelijke look in dit model.

Met een waterdichtheid tot 100 meter, heeft de horloge een indrukwekkende gangreserve van 50 uur, wat je voldoende tijd geeft om alle details van de horloge te bewonderen. Met zijn anti-reflecterende saffierglas en saffier wijzerplaat, kun je niet anders dan gefascineerd zijn door zijn wijzers en robijnen, die ook zichtbaar zijn op de wijzerplaat.

Met een verkoopprijs van €18.600, is er veel meer te ontdekken over de nieuwe Hublot Big Bang Integrated Time Only Titanium.

De kunst van de fusie wordt tot in het hart van het uurwerk uitgedrukt. Van eenvoudige horloges tot ontwrichtende horologische concepten, Hublot heeft een reeks unieke 'in-house' uurwerken gecreëerd. De ongeëvenaarde krachtreserves van de Meca-10, Tourbillon en MP-11 kalibers. De revolutionaire benadering van de MP-05 motor met 11 vaten die 50 dagen autonomie biedt. In zijn "Art of Fusion" brengt Hublot een perfecte symbiose tot stand tussen functionaliteit, architectuur en design.

Titanium wordt door Hublot veelvuldig gebruikt, met name vanwege zijn lichtheid. Het heeft de hoogste sterkte-gewichtsverhouding van alle metalen, wat het zeer gewild maakt, vooral in de luchtvaartindustrie. Het onderscheidt zich ook door zijn weerstand tegen corrosie en zijn inertie bij contact met de huid. Hublot gebruikt uitsluitend titanium van de hoogste kwaliteit, klasse 5, het hardste dat er is. Eenmaal gepolijst, geeft dit materiaal een lichtblauwe metallic glans.

Materialen zijn het hart van de Hublot-wereld. Van het eerste gebruik van rubber in horloges, tot het creëren van nieuwe edele legeringen, zoals het onkrasbare Magic Gold, en het produceren van revolutionaire composieten zoals keramiek en saffier in ongekende kleuren. Om zijn "Art of Fusion" te beoefenen, heeft de fabrikant zijn eigen metallurgie- en materiaallaboratorium, dat nauw samenwerkt met de afdeling onderzoek en ontwikkeling, evenals zijn eigen gieterij. Deze innovatieve materialen worden ontwikkeld en geproduceerd met behulp van geavanceerde technologieën, uniek in de horloge-industrie, ontwikkeld door Hublot.

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...