​​​​​​​Louis Vuitton Spirit is de vierde juwelen collectie van Francesca Amfitheatrof

De essentie van de geest van Louis Vuitton wordt vastgelegd in de durf, nieuwigheid en unieke intensiteit van de vierde High Jewellery-collectie, ontworpen door Francesca Amfitheatrof, de artistiek directeur van het Maison voor horloges en sieraden.

Louis Vuitton Spirit, die 125 spectaculaire stukken omvat, is een odyssee voor initiatiejuwelen, doordrenkt met de kracht van mythologische wezens waarin de hedendaagse Louis Vuitton-vrouw zichzelf zal herkennen. Trouw aan de pioniersgeest, het vermogen tot innovatie en het constante verlangen van het Maison om nieuwe gebieden te verkennen, de Louis Vuitton Spirit-collectie brengt concepten samen die het Maison dierbaar zijn.

Niet alleen vrijheid, kracht en het idee van oneindigheid, maar ook de ideeën over het lot en het stijgen naar nieuwe hoogten. Francesca Amfitheatrof heeft de mythologie rond fantastische wezens getransponeerd naar de 21e eeuw, door allegorische High Jewellery-stukken te creëren die doordrenkt zijn met haar zeer eigentijdse visie op de symbolen die in de collectie worden getoond. Als een feniks die uit de as herrijst om te vluchten, of een draak die beschermend vuur uitademt, straalt de Louis Vuitton-vrouw verbazingwekkende kracht, energie en optimisme uit, zegt Amfitheatrof. Het is juist die vrouwelijkheid – zo emanciperend en emblematisch voor het Maison – die ik in Spirit wilde belichamen.

Om alle vitaliteit die dit avontuur drijft in sieraden tot uitdrukking te brengen, zijn driehoeksvormen en Vuitton V'salomtegenwoordig en smeden ze een nieuwe, moderne en impactvolle beeldtaal. Ik heb deze vorm in veel stukken gebruikt, spelend met driehoeken van verschillende groottes, vervolgt Amfitheatrof. Het leest als de Vuitton V en lijkt op een pijl, het vroegste grafische symbool dat ooit door mensen is gemaakt - het wijst de richting en spoort ons constant aan om vooruit te komen. Dit geeft Spirit een grafische puurheid waarvan de esthetische kracht door elk ontwerp loopt en ze als een kostbare, levende energie met elkaar verbindt. Louis Vuitton combineert zijn unieke ontwerpen met buitengewone edelstenen.

Het kostte drie jaar om een ​​prachtige tsavorite met een gewicht van meer dan 65 karaat te vinden en samen te brengen met zo'n selectie van perfect op elkaar afgestemde saffieren uit Sri Lanka, smaragden uit Colombia, robijnen uit Mozambique en diamanten van onberispelijke zuiverheid. Deze verbazingwekkende collectie speelt zich af in vijf universums, die elk de waarden van het Maison weerspiegelen: Liberty, Grace, Fantasy, Radiance en Destiny.

Louis Vuitton Spirit omvat meer stukken dan welke High Jewellery-collectie dan ook in de geschiedenis van Louis Vuitton, waardoor het de grootste ooit van het Maison is. Het vergde meer dan 40.000 werkuren in de Parijse ateliers, die zichzelf opnieuw overtroffen in hun niveau van beheersing en technische bekwaamheid. De vrijheid om te verkennen, nieuwe werelden te ontdekken, je diepste aard uit te drukken: met deze constellatie van 22 stuks breekt Louis Vuittons creatieve durf los van de conventionele ontwerpcodes van High Jewellery. Het ongelooflijk koninklijke sterstuk is een harnasachtige ketting met een geheime boodschap erin verborgen.

Louis Vuitton creëerde een frisse interpretatie van het Damier-patroon in een mozaïekcompositie van vierkante en driehoekige op maat geslepen diamanten, en legde vervolgens de scharniermotieven op de iconische koffers. Deze volledig gearticuleerde matrix van golvende geometrieën wordt tot leven gebracht door een uitstekende selectie smaragden uit Colombia - waarvan de grootste 8,90 karaat weegt - en een 2,60-karaats D VVS1-diamant in de kenmerkende Monogram Flower-cut van het Maison Het kroonjuweel in deze ketting is een uiterst zeldzame saffier uit Sri Lanka met een gewicht van 18,08 karaat en een ongeëvenaard koningsblauw. Als aanvulling op de Liberty-ketting is een ring gemaakt van driehoekig geslepen diamanten rond een saffier van 10,41 karaat.

Twee extra sets juwelen in diamant, smaragd en saffier - ontworpen met een meer minimalistische esthetiek - completeren het Liberty-thema Twee feniksvleugels ontvouwen zich rond de nek als een metafoor voor het vernieuwingsvermogen van de Louis Vuitton-vrouw, die opstijgt om nieuwe landen en bereik te ontdekken nieuwe hoogtes. Deze perfecte balans tussen kracht en gratie geeft aanleiding tot een prachtige gevleugelde ketting. Een ode aan de virtuositeit van de High Jewellery-ateliers van het Maison, het ontwerp bestaat uit een dubbele V - een V gemaakt van op maat gesneden baguette-diamanten, de andere een gedraaide metalen koppel van ronde diamanten die rond de bovenkant van de nek buigt, bedankt tot het volmaakte kunstenaarschap van een gearticuleerde setting in wit goud. De kromlijnige Grace-ketting culmineert in een adembenemende 65,26-karaats tsavorite uit Oost-Afrika.

Deze perfect gekristalliseerde edelsteen vormt een afneembare hanger aan de ketting en straalt zo'n pure tint groen uit dat het bijna onwerkelijk lijkt. Als aanvulling op dit meesterwerk, waarvoor juweliers meer dan 2.000 uur nodig hadden om te maken, creëerde Louis Vuitton ook twee andere sieradensets, monochromatische diamanten composities waarvan de sierlijke contouren chokers, ringen, oorbellen en armbanden vormen. In eeuwigdurende beweging wordt de reislust die zo gewaardeerd wordt door Louis Vuitton hier tot uiting gebracht in een virtuoze verwevenheid van geelgouden chevronmotieven met diamond-geplaveide driehoeken en V'sin wit goud. Dit tweekleurige contrast van texturen speelt zich af op een ketting met twee rijen waarvan het hypnotiserende ontwerp in een oogverblindende, onstuitbare stroom over de huid lijkt te stromen. De onberispelijke geometrie van de punthaken versterkt de Vuitton V en fungeert als een terugroepactie naar de pijlpunten die Louis Vuitton laat zien in zijn High Jewellery-collecties. Deze ketting, die in de schijnwerpers staat van een 2,56-karaats Monogram Flower-cut diamant, kan op drie verschillende manieren worden gedragen. Het is gekoppeld aan een betoverende ring, waarvan het lichaam van gouden chevrons oploopt tot een bekronende 8,73 karaat ronde D FL-diamant die lijkt te staren naar de vrouw die hem draagt...

Hetzelfde ontwerpprincipe wordt overgedragen aan de sautoir-halsketting, oorbellen, ringen, en manchetarmbanden die de Fantasy-familie compleet maken. Deze weelderige ketting is bedoeld als bescherming voor een vrouw terwijl ze zich een weg baant door het leven, als een tweede huid van goud en platina die tegelijkertijd spreekt over de ongetemde, mysterieuze natuur die in ieder van ons sluimert, en het vuur en de ijver die losbarst van binnenuit. Elke schaal waaruit dit stuk bestaat, is afzonderlijk gemonteerd, zodat het meesterlijk concave dambordpatroon perfect op de huid past.

Een piramideconstructie brengt de stralende glans van elke spiegelgepolijste geelgouden sectie naar voren, terwijl hun collectieve schittering wordt verhoogd met diamanten punten. In het midden van de ketting is een 10,99-karaats mandarijngranaat waarvan het feloranje vuur het in vuur en vlam zet. De rauwe kracht van Radiance is ook terug te vinden in de bijpassende manchet, hanger en oorbellen. Deze opvallende sieradenfamilie wordt gecompleteerd door twee ringen, elk versierd met een mandarijngranaat (respectievelijk 14,73 karaat en 18,72 karaat). Deze opvallend architecturale sieradenset vergroot de kracht van de erfenis van Louis Vuitton en onthult de volheid van zijn geest door een herhalend patroon van driehoekige vormen en de altijd aanwezige letter V.

De ultragrafische kettingconstructie van Destiny speelt op vaste stoffen en leegten, samen met diamanten ingelegde driehoeken met Monogram Flower-cut diamanten, terwijl het geheel tot leven wordt gebracht door een aantal vurige robijnen uit Mozambique. De meest vooraanstaande hiervan is een robijn met een gewicht van meer dan 10 karaat en een smaragdgroene slijpvorm, wat uiterst zeldzaam is voor deze steen. Het karakteristieke rood is volkomen puur, zowel helder als intens tegelijk. Omdat hij afneembaar is, kan deze robijn ook worden gedragen aan de speciaal ontworpen bijbehorende solitaire ring, die wordt geleverd met een afneembare diamant die ook aan de ketting hangt.

Naast dit uitstekende centrale stuk heeft Louis Vuitton andere juwelen in het rijk van Destiny vervaardigd - een extra drierijige diamanten en robijnrode ketting, een verscheidenheid aan oorbellen, ringen en armbanden, evenals een broche. Het sterrenbeeld omvat ook een bijpassende set juwelen in monochrome diamanten, waarbij driehoekige vormen aanleiding geven tot stukken van volmaakte elegantie, zoals een solitaire ring bezet met een smaragd geslepen D FL-diamant van 10,88 karaat. Met de Louis Vuitton Spirit-collectie breidt Louis Vuitton de woordenschat van zijn beeldtaal uit en drukt een mate van virtuositeit uit die zijn gelijke niet kent in de wereld van de hedendaagse High Jewellery.

Deze uitzonderlijke sieraden worden gepresenteerd in een installatie ontworpen door de beroemde Campana Brothers, Braziliaanse ontwerpers die sinds de oprichting in 2012 betrokken zijn bij de Maison'sObjets Nomades-collectie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...