Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Audemars Piguet onthult nieuwe Royal Oak Offshore Music Editions

Audemars Piguet onthult nieuwe Royal Oak Offshore Music Editions

In het jaar van het 50-jarig jubileum van de Royal Oak heeft Audemars Piguet nieuwe Royal Oak Offshore Music Editions onthuld. Er worden vijf nieuwe referenties geïntroduceerd: twee in titanium met een diameter van 37 mm en 43 mm, twee met edelstenen gezette witgouden versies ook op 37 mm en 43 mm, en ten slotte een zwart keramisch nummer op 43 mm. De cases zijn allemaal gebaseerd op de vernieuwing van de Offshore-collectie in 2021, behalve dat er verschillende knipoogjes naar muziekstudio-apparatuur verborgen zijn in het nieuwe ontwerp. De kroonbeschermers hebben de vorm van faders op een console en de nokken hebben een gekartelde textuur zoals audioaansluitingen.

Voor de Royal Oak Offshore Music Edition is de tapisserie-gravure veranderd in een equalizer/VU-meterdisplay. Het is echt een leuke en onverwachte kijk op het traditionele ontwerp en werkt verrassend goed als motief. Het past ook natuurlijk bij AP omdat het de favoriete horloges zijn van producers, rappers en muziekartiesten over de hele wereld.

Er zijn drie versies van de wijzerplaat verdeeld over de drie aangeboden kastmaterialen. De titanium modellen hebben een blauwe basis waarop het equalizermotief is gedrukt, wat hetzelfde is voor het keramische model maar met een zwarte basis. De witgouden versies tillen de zaken echter helemaal naar een ander niveau, omdat het equalizerdisplay volledig is gemaakt van edelstenen in verschillende kleuren die in een aventurijnwijzerplaat zijn geplaatst.

Robijnen, peridots, tsavorieten, groene, blauwe en oranje saffieren zijn allemaal gebruikt om de verschillende lagen van het patroon te creëren. Dezelfde selectie edelstenen is ook aanwezig op de witgouden bezel. Ze zijn allemaal klaar met de nieuwe Harmony -instelling van AP, een vorm van onzichtbare edelsteenzetting die kan worden gebruikt voor kleinere, fijnere edelstenen.

Onder het muzikale oppervlak van de Royal Oak Offshore Music Editions bevinden zich twee verschillende kalibers, afhankelijk van de afmetingen van de behuizing. De 37 mm-modellen bevatten het automatische kaliber 5909, een nieuwe versie met alleen tijd van de tijd en datum Calibre 5900 die eerder dit jaar debuteerde.

De 43 mm-modellen bevatten het kaliber 4309. De 4309 is een grotere beweging met een hogere gangreserve van 70 uur in vergelijking met de 60 uur van de 5900. Van de vijf referenties in de collectie is mijn favoriet de Black Ceramic editie. Ik vind het scherpe contrast tussen de zwarte wijzerplaat en de behuizing en het equalizerontwerp bevredigender dan de blauwe versies. Hoewel het niet te ontkennen is dat de edelsteenversie visueel spectaculair is.


Audemars Piguet onthult nieuwe Royal Oak Offshore Music Editions