Lanvin H1-omzetten groeien maar verliezen breiden verder uit

Lanvin, het eerbiedwaardige Franse modehuis, staat bekend om zijn luxe haute couture en prêt-à-porter voor mannen en vrouwen. Het merk heeft een rijke geschiedenis en is al sinds 1889 een vaste waarde in de wereld van high fashion. Echter, recente financiële verslagen tonen aan dat ondanks een groei in omzet, Lanvin worstelt met toenemende verliezen.

In het eerste halfjaar van 2019 zag Lanvin een stijging van de omzet met 3 miljoen euro, waardoor de totale omzet opliep tot 22,5 miljoen euro. Deze groei is een positief teken en weerspiegelt de inspanningen van het bedrijf om zijn internationale aanwezigheid uit te breiden. Lanvin heeft zijn focus op export verstevigd en zich gericht op markten die cruciaal zijn voor luxemerken, zoals Azië en het Midden-Oosten. Dit is een belangrijk aspect, aangezien deze regio'ssteeds meer bekend staan als bloeiende markten voor luxe goederen.

De expansie omvatte het openen van meer dan 60 nieuwe verkooppunten in verschillende internationale markten en een strategische campagne om het merk Lanvin in Azië te promoten, inclusief pop-upwinkels zoals die in Hongkong. Dergelijke dynamische en flexibele retailconcepten blijken effectief in het aantrekken van zowel nieuwe klanten als het behouden van bestaande consumenten.

Online verkoop heeft ook een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de omzetgroei van Lanvin. Met 34% van de omzet gegenereerd via internet, onderstreept dit het groeiende belang van een sterke online aanwezigheid en de noodzaak om digitale en sociale mediakanalen optimaal te benutten. De lancering van nieuwe productlijnen, zoals accessoires, heeft ook bijgedragen aan de verbetering van de verkoopcijfers.

Tegelijkertijd heeft Lanvin geïnvesteerd in technologie die gericht is op het beschermen van zijn authentieke producten. Samenwerkingen met technologische partners hebben geleid tot innovaties waarmee producten een unieke digitale identiteit krijgen, wat helpt bij de bestrijding van namaak en het waarborgen van de authenticiteit voor de consument.

Helaas valt niet alles in positieve zin op in het rapport van Lanvin. Ondanks de stijgende omzet, namen de verliezen toe van 7,8 miljoen euro naar 9,8 miljoen euro. Dit betekent dat hoewel het bedrijf succesvol is in het aantrekken van klanten en het verhogen van de verkoop, het niet slaagt in het efficiënt beheren van de kosten of het verhogen van marges.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft Lanvin plannen aangekondigd om kosten te snijden in de tweede helft van het jaar. Dit kan bijvoorbeeld door het rationaliseren van de productielijnen of door efficiënter voorraadbeheer. Verder heeft Lanvin zijn financiële situatie versterkt door de verkoop van sommige productielijnen, zoals parfums en leerwaren, wat het bedrijf in staat heeft gesteld de schuldenlast te verminderen en tegelijkertijd de kasreserves te vergroten.

De goedkeuring van een nieuwe strategie door de aandeelhouders is een teken van hoop; het is een belofte voor betere financiële prestaties en hogere klanttevredenheid. Lanvin streeft ernaar zijn rentabiliteit te verbeteren en duurzame organische groei te realiseren.

De komende periode zal kritiek zijn voor Lanvin, omdat het de uitdagingen moet overwinnen om niet alleen elegantie en luxe aan zijn klanten te leveren, maar ook economische stabiliteit en winstgevendheid voor het bedrijf. De wereldwijde luxe-industrie is zeer competitief en alleen door zowel financiële discipline als creatieve innovatie te tonen, kan Lanvin hopen zijn prestigieuze positie te behouden en te groeien in de toekomst.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...