Lange 1 Time Zone horloge van A. Lange & Söhne

Het Duitse horlogemerk A. Lange & Söhne heeft de Lange 1 Time Zone op de markt gebracht, een bijzonder en innovatief horloge dat de perfecte tijdsbewaker is voor kosmopolieten. Met de Lange 1 Time Zone heb je letterlijk de wereld om je pols. Het toont de tijd thuis en in een andere tijdzone in één oogopslag. Ringvormige dag/nacht displays en de zomertijdindicatie voor de tweede tijdzone breiden de al hoge mate van functionaliteit uit.

Dit jaar lanceert A. Lange & Söhne een nieuwe variant van dit ingenieus geconstrueerde tijdzonehorloge in 950 platina met een rhodiumkleurige wijzerplaat. De monochrome kleurencombinatie voegt een tijdloze elegantie toe aan de technische verfijning.

De gelijktijdige weergave van twee zonetijden is een van de meest nuttige extra functies in precisie-uurwerken en wordt zeer gewaardeerd door wereldwijd verbonden horlogekenners. In 2005 gaf A. Lange & Söhne deze complicatie een onderscheidend gezicht in de Lange 1 Time Zone. Naast de thuistijd toonde dit unieke uurwerk de tijd in een tweede zone, gemakkelijk te selecteren dankzij de steden op de stadsring die 24 tijdzones vertegenwoordigen.

In de tweede generatie, gepresenteerd in 2020, werd het kosmopolitische model uitgerust met het nieuwe manufactuurkaliber L141.1, met een intuïtieve indicatie van de zomertijd. Nu toont de nieuwe editie van de Lange 1 Time Zone een 950 platina kast gecombineerd met een rhodiumkleurige wijzerplaat gemaakt van massief zilver, resulterend in een beslist klassieke look.

Het nieuwe model van de Lange 1 Time Zone, gepresenteerd drie jaar geleden, belichaamde opnieuw de innovatieve kracht en creativiteit van de Lange horlogemakers, aangevuld door het heldere ontwerp. Het doel was om geavanceerde micromechanische techniek te combineren met een tijdloos ontwerp en tegelijkertijd een uitstekende leesbaarheid te garanderen.

Door de ring met de 24 referentiesteden aan de periferie te plaatsen, wordt de kenmerkende, excentrische wijzerplaatarchitectuur van de Lange 1 horlogefamilie niet aangetast. De thuistijd en de zonetijd, de grote datum en de gangreserve-indicator zijn op elk moment duidelijk zichtbaar.

Terwijl de grotere tijdcirkel de thuistijd aangeeft, toont de kleinere tijdcirkel de tijd in een tweede tijdzone.

Wanneer de correctieknop op 8 uur wordt bediend, schakelt de stadsring in oostelijke richting één tijdzone verder. Tegelijkertijd gaat de uurwijzer op de kleine hulpwijzerplaat een uur vooruit en geeft nu de zonetijd van de stad - en de bijbehorende tijdzone - aan waarop de goud aangebrachte pijlmarker wijst.

De indicatie van de zomertijd vormt een verfijnde technische functie.

Een kleursegment in de pijl geeft aan of de geselecteerde stad en tijdzone de zomertijd implementeren; als dit het geval is, wordt de kleine opening rood ingevuld, en als het hele jaar door de standaardtijd op deze locatie wordt waargenomen, blijft de achtergrond ongewijzigd.

Om onderscheid te maken tussen dag en nacht in beide tijdzones, beschikt de Lange 1 Time Zone over gekleurde ringvormige dag/nacht-indicatoren die gekoppeld zijn aan de uurwijzers. Ze bevinden zich in het midden van elke tijdcirkel en informeren de drager of de respectievelijke tijdaanduiding geldig is voor de eerste of de tweede helft van de dag.

Wanneer de uurwijzer zich in het gebied van de wijzerplaat bevindt, verwijst de weergave naar het interval tussen 6 uur 'sochtends en 6 uur 'savonds; wanneer de blauwe achtergrond verschijnt, verwijst het naar het interval tussen 6 uur 'savonds en 6 uur 'sochtends.

Bovendien is de Lange 1 Time Zone uitgerust met een ingenieus ontworpen synchronisatiemechanisme dat het mogelijk maakt de zonetijd over te dragen van de kleinere hulpwijzerplaat naar de grotere, waardoor het mogelijk is om een nieuwe hoofdtijd als thuistijd te definiëren.

Wanneer de kroon in de tweede positie wordt getrokken, kunnen de tijden van beide zones synchroon worden aangepast. Echter, als de correctieknop voor de tijdzone wordt ingedrukt en vastgehouden, wordt de uurwijzer van de zonetijd-wijzerplaat in zijn positie gestopt. Nu kan de gedefinieerde nieuwe hoofdtijd onafhankelijk van de zonetijd worden ingesteld. Ten slotte kan het nodig zijn om de grote datum, die verbonden is met de hoofdtijd, te corrigeren door de datumcorrectieknop op 10 uur te bedienen.

Het uurwerk van de Lange 1 Time Zone, het manufactuurkaliber L141.1, garandeert een gangreserve van 72 uur, ondanks dat het slechts één veerton heeft. Verdere technische hoogtepunten zijn een klassieke schroefbalans en een vrij oscillerende balansveer die in eigen huis is vervaardigd en gekalibreerd voor een frequentie van 21.600 halve oscillaties per uur.

Kwaliteitskenmerken die typisch zijn voor Lange, zoals de driekwart plaat gemaakt van onbehandeld Duits zilver, geschroefde gouden chatons, geblauwde schroeven, een uitgebreide zwanenhals precisie-indexafsteller, evenals een balanscock en een tussenwielcock - beide met de hand gegraveerd - zijn zichtbaar door de saffierkristallen achterkant van de kast. De handgemaakte decoratie van het uurwerk, dat twee keer wordt gemonteerd, weerspiegelt de hoge normen van A. Lange & Söhne in elk detail.

Het Lange 1 Time Zone horloge wordt geleverd met een handmatig gepolijste roestvrijstalen kast, die is voorzien van een geperforeerde 18-karaats roségouden of platina lunette. De achterkant is gemaakt van saffierglas, wat de zichtbaarheid van het mechanische uurwerk biedt. U kunt bovendien kiezen tussen een zwarte of wit intrekbare structuurlederen band. Het horloge is waterbestendig tot 30 meter.

Met het Lange 1 Time Zone horloge krijgt u een exclusief accessoire voor alledaagse kleding met een tijdloze look. Het horloge is verkrijgbaar voor €31.625 en is een waardevolle aanwinst voor elke serieuze horlogeliefhebber.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...