Jacquemus opent charmante boetiek in skioord Courchevel

Jacquemus, het geliefde Franse modehuis dat bekend staat om zijn moderne en minimalistische ontwerpen, heeft onlangs zijn eerste bergwinkel geopend in het prestigieuze skigebied Courchevel in Frankrijk. De opening van deze winkel symboliseert een nieuwe stap voor het merk, dat hiermee zijn fysieke aanwezigheid uitbreidt naar de wintersportomgeving en aansluit bij een luxe levensstijl die zijn klantenbestand steeds meer lijkt te waarderen.

Deze nieuwste boetiek ligt op een strategische locatie in Courchevel 1850, een deel van een van de meest exclusieve skiresorts ter wereld. Met dit initiatief laat Jacquemus zien dat het merk niet alleen synoniem staat voor zwoele zomercollecties en landelijke Zuid-Franse landschappen, maar ook voor de verfijnde elegantie van de Alpen en de wintermaanden.

De winkel is ontworpen met een unieke esthetiek die aansluit bij de omringende natuur en cultuur. Het interieur straalt warmte uit dankzij het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, terwijl de inrichting een huiselijke sfeer creëert die bezoekers uitnodigt om te ontspannen na een dag op de pistes. Dit ontwerpconcept weerspiegelt de visie van oprichter Simon Porte Jacquemus, die graag een persoonlijke en intieme winkelervaring biedt aan zijn klanten.

De Courchevel-winkel biedt een assortiment van zowel dames- als herenkleding, waaronder skigerelateerde items die speciaal voor deze gelegenheid zijn ontworpen. Het aanbod bestaat onder andere uit exclusieve ski-jacks en -broeken, evenals accessoires zoals mutsen en handschoenen die ideaal zijn voor de chique wintersporter. Daarnaast vind je er de kenmerkende stukken van het merk, zoals tassen, schoenen en de populaire oversized blazers.

Met de toevoeging van deze boetiek aan zijn portfolio van winkels, versterkt Jacquemus zijn aanwezigheid in enkele van de meest aantrekkelijke en welvarende gebieden ter wereld. Het merk, dat al een solide reputatie heeft opgebouwd met boetieks in grote steden zoals Parijs en New York, ziet deze opening als een kans om nieuwe en bestaande klanten een memorabele winkelervaring te bieden in een prachtige bergomgeving.

Op 2023 markeerde de heuglijke openingsdag waarop klanten en fans van Jacquemus voor het eerst de bergboetiek binnen konden stappen. De ontvangst was hartelijk en illustreerde de loyaliteit en het enthousiasme van de Jacquemus-gemeenschap. Het feit dat het merk nu een ruimte heeft die de passie voor wintersport en mode combineert, is voor veel van zijn volgers een mooie toevoeging aan hun liefde voor de esthetiek en filosofie van Jacquemus.

De keuze voor Courchevel als locatie voor Jacquemus' eerste bergboetiek is geen toevallige zet. Dit skiresort staat niet alleen bekend om zijn uitstekende pistes en faciliteiten maar trekt ook een internationaal publiek aan dat affiniteit heeft met luxe en exclusiviteit. Hiermee plaatst het merk zich opnieuw in een omgeving die past bij het imago en de doelgroep die Jacquemus wil bereiken.

Bovendien komt de opening van deze winkel op een moment dat de modewereld een groeiende interesse toont in de combinatie van mode en outdoor-activiteiten. Meer merken richten zich niet alleen op het stadsleven, maar ook op avontuurlijke en buitensportgerelateerde producten. Jacquemus sluit met deze stap aan bij deze trend en biedt een lifestyle-ervaring die verder gaat dan kleding alleen.

Jacquemus heeft een kenmerkende stijl die eenvoud met een speelse twist combineert, en dat zorgt voor een onderscheidend profiel in de mode-industrie. De kledingstukken zijn vaak gemaakt van natuurlijke stoffen met een focus op vakmanschap en detail. Dit benadrukt het belang dat het merk hecht aan kwaliteit en duurzaamheid, wat steeds meer consumenten aanspreekt.

De marketingstrategie van het merk is net zo indrukwekkend als de mode zelf. Jacquemus heeft succesvol sociale media, en vooral Instagram, gebruikt om een visueel verhaal te vertellen dat diep weerklank vindt bij de jongere generaties. Door middel van zorgvuldig gecureerde posts en campagnes die de schoonheid van het alledaagse vastleggen, heeft Jacquemus een loyale aanhang opgebouwd die elk nieuw project met open armen ontvangt.

Daarnaast heeft Jacquemus de manier waarop modeshows worden gepresenteerd heroverwogen door ze te organiseren op opvallende locaties die de essentie van het merk weerspiegelen. Van een catwalk tussen de lavendelvelden tot een show op het strand, het merk blijft verrassen met settings die de kledingstukken tot leven brengen in een breder cultureel en geografisch perspectief.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...