SS Daley onthult Herfst-Winter 2024 collectie op Pitti Uomo

De Britse ontwerper Steven Stokey-Daley, het creatieve brein achter het merk SS Daley, onthulde zijn Herfst/Winter 2024 collectie tijdens de prestigieuze Pitti Uomo - een sleutelmoment voor mannenmode in Florence, Italië. Deze collectie markeert een aanzienlijke mijlpaal voor Stokey-Daley, die in 2020 afstudeerde aan de Universiteit van Westminster en bekend staat om zijn engagement met de thema'svan de Britse klasse en historische kostuums.

SS Daley heeft sinds de oprichting snel naam gemaakt met herkenbare ontwerpen die zowel het traditionele als het hedendaagse belichamen. De ontwerper gebruikt vaak stoffen met een rijke textuur, zoals tweed, en combineert deze met fijnere materialen om kleding te creëren die lijkt te zweven tussen verschillende tijdperken. Deze ambachtelijke benadering heeft hem al verschillende onderscheidingen opgeleverd, waaronder de LVMH Graduate Prize in 2021 en de recente Woolmark Prize.

Voor de Herfst/Winter 2024 collectie, presenteerde SS Daley een reeks looks die een sfeer van nostalgie en romantiek uitstralen en tegelijkertijd blijven verrassen met onconventionele details en vormen. De show opende met een model gehuld in een witte katoenen pyjama set, overgoten met een oversized wollen mantel, een hint naar het verlangen naar comfort in een post-pandemie wereld. De focus op gelaagdheid en texturen was duidelijk zichtbaar met combinaties van delicate zijden shirting en robuuste wol, wat resulteerde in een intrigerend spel van contrasten.

Opvallende stukken uit de collectie omvatten oversized blazers, volumineuze broeken en rijke gebreide truien. Stokey-Daley maakt gebruik van traditionele Britse tailoring technieken, maar weet toch een unieke draai te geven aan elk kledingstuk, wat resulteert in een frisse interpretatie van klassieke menswear silhouetten. Een ander opvallend kenmerk waren de handgemaakte accessoires, zoals geborduurde badges en spelden, die refereren naar Engelse privéscholen en universiteiten.

Het kleurenpalet wisselde tussen neutrale aardetinten en levendige kleuren zoals karmijnrood en kobaltblauw, die de collectie een moderne uitstraling gaven zonder af te wijken van het erfgoed dat Stokey-Daley hoog in het vaandel draagt. Bovendien werd een zorgvuldige selectie van prints en patronen ingezet om de diversiteit van de collectie te benadrukken, waaronder florale motieven en klassieke ruiten.

Elk detail van de Herfst/Winter 2024 collectie weerspiegelde de toewijding van SS Daley aan vakmanschap en het vertellen van een verhaal door mode. Dit werd ook onderstreept door de keuze van locatie, die het verhalende aspect van de collectie versterkte. Het decor was geïnspireerd op een Engels plattelandshuisje, wat bijdroeg aan de nostalgische sfeer van de show.

Steven Stokey-Daley'sbenadering van duurzaamheid is ook een integraal onderdeel van zijn merkfilosofie. Hij richt zich op het verminderen van afval in de productieprocessen en het gebruik van ethisch verantwoorde materialen, wat te zien was in de bewuste samenstelling van de getoonde ontwerpen. Zijn motivatie om een meer bedachtzame en betrokken relatie met kleding te promoten, weerspiegelt de hedendaagse consumentenbehoefte aan transparantie en duurzaamheid binnen de mode-industrie.

In de context van Pitti Uomo, waar traditioneel grote namen en gevestigde merken domineren, stond SS Daley'scollectie symbool voor vernieuwing en jeugdig optimisme. De presentatie trok een breed scala aan belangstellenden, van mode-insiders tot invloedrijke redacteuren en inkopers, wat het groeiende aanzien van het merk erkent.

De resonantie van SS Daley binnen de mode-industrie is indicatief voor een verschuiving richting ontwerp dat verhalen vertelt en zich verdiept in de rijke geschiedenis van kleding, zonder daarbij het belang van hedendaagse relevantie uit het oog te verliezen. Met de Herfst/Winter 2024 collectie heeft Steven Stokey-Daley ongetwijfeld een nieuwe dimensie toegevoegd aan het landschap van mannenmode en daarmee ook aan zijn eigen nog jonge maar al indrukwekkende carrière.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Mob Wife Look - hoe beheers je deze stijlvolle Aesthetic In de kijker

De Mob Wife look is een esthetiek die tegelijkertijd zowel tijdloos als statement-making is. Het roept beelden op van de glamoureuze vrouwen uit mi...