Pierres de Caractère Variations Collectie van Cleef en Arpels

Zeven jaar geleden werd de eerste Pierres de Caractère-collectie gecreëerd om het honderdjarig bestaan van Van Cleef & Arpels te vieren. Vandaag brengt het Maison opnieuw hulde aan de schoonheid van edelstenen, hun betoverende tinten en de emoties die ze oproepen. Dit nieuwe hoofdstuk, getiteld Pierres de Caractère — Variations, geeft een prominente plaats aan oogverblindende kleurencombinaties en uitzonderlijke stenen begiftigd met een spirituele kwaliteit. De nieuwe collectie hoge sieraden voor 2013 richt zich op uitzonderlijk zeldzame en kleurrijke stenen.
De Oriental Princess-ketting - een van de hoogtepunten van de collectie - bevat 42 vlammende rode robijnen uit Mozambique met een gewicht van meer dan 40 ct. EEN opmerkelijke oud geslepen D IF type 2A diamant glinstert in de Ancolie Précieuse-ring, terwijl twee smaragdgeslepen Fancy Vivid Orangy Yellow diamanten met een gewicht van 9,04 ct gloeien bovenop een paar prachtige Precious Light-oorbellen met kwastjes. De Zip Elegance ketting is een juweelzware bewerking van een iconisch ontwerp van Van Cleef & Arpels uit 1951.
Bezet met ronde diamanten, witte gekweekte parels en onyx- en roodkoraalmotieven en kralen, sluit het net als een echte ritssluiting en kan als armband worden gedragen.