Van Cleef & Arpels - een nieuwe Ode aan edelstenen

Van Cleef & Arpels, het wereldberoemde sieradenhuis, blaast de 'Pierres de Caractère' collectie nieuw leven in, zeven jaar na haar eerste introductie ter ere van hun honderdjarig jubileum. De nieuwe editie, 'Pierres de Caractère - Variations', benadrukt de pracht van edelstenen, hun fascinerende kleurenspectrum en de emoties die ze oproepen, terwijl het tegelijkertijd hun spirituele kwaliteiten in de schijnwerpers zet.

De 2013 High Jewelry collectie prijst zeldzame en kleurrijke edelstenen in haar stukken. Een bijzonder stuk is de Oriental Princess ketting, waarin 42 levendige rode robijnen uit Mozambique zijn verwerkt, met een totaalgewicht van ruim 40 karaat. Het assortiment omvat ook de Ancolie Précieuse-ring, een prachtstuk dat glinstert dankzij een opmerkelijke oude geslepen D IF type 2A diamant. Daarnaast zijn de Precious Light-oorbellen met kwastjes verrijkt met twee smaragdgeslepen Fancy Vivid Orangy Yellow diamanten, samen goed voor een gewicht van 9,04 karaat.

Een herinterpretatie van een iconisch ontwerp uit 1951, de Zip Elegance ketting, is ook opgenomen in de collectie. Deze opvallende ketting, die kan worden gedragen als een armband, is versierd met ronde diamanten, witte gekweekte parels en onyx- en roodkoraalmotieven en kralen, en sluit net als een echte rits. Dit is een duidelijk voorbeeld van hoe Van Cleef & Arpels vakmanschap en design tot nieuwe hoogten tilt, en daarmee de sieradenwereld blijft betoveren.

Van Cleef & Arpels is een bekend Frans sieradenhuis opgericht in 1896 door Alfred Van Cleef en zijn schoonbroer Salomon Arpels. Het bedrijf staat bekend om zijn uitzonderlijke expertise in het selecteren en bewerken van edelstenen en diamanten, evenals voor het creëren van innovatieve en complexe sieradenontwerpen. Een van de meest iconische ontwerpen van het huis is de zogenaamde "Mystery Set", waarbij edelstenen worden gezet zonder zichtbare metalen prongen.

Het merk heeft door de jaren heen ook een nauwe relatie met de kunstwereld onderhouden. Van Cleef & Arpels heeft regelmatig samengewerkt met beroemde ontwerpers, kunstenaars en modehuizen, en heeft meerdere keren bijgedragen aan verschillende artistieke en culturele initiatieven, zoals het Ballet van New York.

Daarnaast is Van Cleef & Arpels ook bekend om het produceren van luxe horloges en parfums, waarmee het zijn rijkdom aan designkennis en -vaardigheden toont in verschillende facetten van luxe consumptiegoederen.

Pierres de Caractère

Pierres de Caractère is een kenmerkende collectie van het luxemerk Van Cleef & Arpels. De collectie is gecreëerd om de buitengewone schoonheid van edelstenen en de emoties die ze oproepen te eren. Van Cleef & Arpels heeft een lange geschiedenis en reputatie opgebouwd door het kiezen en bewerken van bijzondere edelstenen voor hun sieraden.

De Pierres de Caractère-collectie, die oorspronkelijk zeven jaar geleden werd gelanceerd om het honderdjarig bestaan van het merk te vieren, presenteert uitzonderlijke stenen in oogverblindende kleurencombinaties. De collectie onderstreept het unieke karakter en de spiritualiteit van elke edelsteen, waarbij de aandacht uitgaat naar zeldzame en kleurrijke stenen.

In de collectie bevinden zich enkele van de meest luxueuze sieraden van het merk, zoals de Oriental Princess-ketting, die pronkt met 42 robijnen uit Mozambique met een totaalgewicht van meer dan 40 karaat, en de Ancolie Précieuse-ring met een opvallende D IF type 2A diamant. Ook opmerkelijk zijn de Precious Light-oorbellen, die twee Fancy Vivid Orangy Yellow diamanten van in totaal 9,04 karaat dragen.

Naast het benadrukken van de natuurlijke schoonheid van edelstenen, viert de Pierres de Caractère-collectie ook de geschiedenis en het erfgoed van Van Cleef & Arpels met stukken als de Zip Elegance ketting, een herinterpretatie van een iconisch ontwerp uit 1951.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...