IWC Schaffhausen viert Aquaman met exclusieve horloges

IWC Schaffhausen, een gerenommeerd Zwitsers horlogemerk, heeft een spannende nieuwe collectie gelanceerd die is geïnspireerd op de Aquaman-filmreeks. Deze speciale reeks, bestaande uit twee onderscheidende horloges, markeert een unieke samenwerking tussen het luxe horlogehuis en Warner Bros, de toonaangevende filmstudio achter de avontuurlijke superheldenfilm 'Aquaman'.

De eerste in deze serie is de IWC Aquatimer Automatic Edition 'Expedition Jacques-Yves Cousteau'. Dit horloge eert de legendarische Franse oceanograaf Jacques-Yves Cousteau, wiens levenswerk het ontdekken en beschermen van de wereldzeeën was. Het horloge weerspiegelt Cousteau'sliefde voor de oceaan met zijn oceaankleurige wijzerplaat en robuuste bouw, perfect voor onderwaterexpedities.

Met een kast van gegoten roestvrij staal van 42 millimeter en waterbestendig tot 30 bar (ongeveer 300 meter), is de Aquatimer Automatic Edition een toonbeeld van duurzaamheid en betrouwbaarheid. De innoverende SafeDive-bezel garandeert dat duikers hun duiktijd nauwkeurig kunnen bijhouden zonder angst voor verdraaiing. De lichtgevende coating op de wijzers en de indexen verzekeren een optimale afleesbaarheid onder water.

Het tweede horloge is een ware ode aan de kracht en mysterie van de oceaan, de IWC Aquatimer Chronograph Edition 'Laureus Sport for Good'. Deze chronograaf maakt onderdeel uit van de jaarlijkse collectie die IWC creëert ten behoeve van de Laureus Sport for Good Foundation. De stichting zet sport in om sociale verandering te stimuleren en heeft projecten over de hele wereld die kinderen en jongvolwassenen ondersteunen.

De Aquatimer Chronograph Edition is indrukwekkend met zijn complexe blauwe wijzerplaat en diepte tot 30 bar. De kast van 44 millimeter is vervaardigd uit roestvrij staal en bevat een intern draaiende bezel. Het saffierglas met anti-reflectiecoating en de gegraveerde achterkant, waarop een tekening is weergegeven van een kind dat is gekozen uit de inzendingen van een tekenwedstrijd voor de Laureus-projecten, maken dit horloge extra bijzonder.

Beide edities zijn gelimiteerd, waardoor ze niet alleen aantrekkelijk zijn voor filmliefhebbers en duikenthousiastelingen maar ook voor verzamelaars van exclusieve uurwerken. Bovendien is elke uitgave uitgerust met het IWC 30120 uurwerk, een bewijs van het vakmanschap en de precisietechniek waar het merk om bekendstaat.

IWC staat al langere tijd bekend om hun nauwe banden met film en entertainmentindustrie. De lancering van deze nieuwe reeks symboliseert hun toewijding aan deze relatie en hun streven naar het produceren van horloges die meer zijn dan tijdmeetinstrumenten; het zijn stukken die een verhaal vertellen en een gevoel van avontuur oproepen.

Om de lancering van deze speciale horloges extra glans te geven, werkt IWC Schaffhausen samen met Jason Momoa, de acteur die Aquaman vertolkt. Met zijn passie voor de bescherming van oceanen en de natuurlijke wereld, weerspiegelt Momoa'spersoonlijke missie de ethos van IWC en de doelen van de stichtingen waarmee het merk samenwerkt.

Deze limited edition horloges zijn meer dan alleen een slimme marketingzet; ze zijn een viering van de schoonheid en het belang van onze oceanen. Met dit initiatief zet IWC Schaffhausen zich neer als een merk dat niet alleen waarde hecht aan hoge kwaliteit en luxueuze uurwerken maar ook aan de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere wereld.

IWC Schaffhausen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1868 toen de Amerikaanse horlogemaker en ingenieur Florentine Ariosto Jones de International Watch Company in Zwitserland oprichtte. Jones had de visie om de modernste Amerikaanse productiemethoden te combineren met het vakmanschap van Zwitserse horlogemakers om de beste zakhorloges van die tijd te produceren. Sindsdien staat IWC Schaffhausen bekend om zijn innovatieve benadering van horlogedesign en -techniek, met een focus op technische ontwikkelingen, duurzaamheid en tijdloze esthetiek.

Door de jaren heen heeft IWC verschillende horlogefamilies gecreëerd, elk met een eigen kenmerkende stijl en functies. Deze omvatten de Portugieser, Pilot'sWatches, Ingenieur, Da Vinci, Portofino en natuurlijk de Aquatimer, die specifiek is ontworpen voor duikers en onderwateravonturiers.

De technologische innovaties van IWC Schaffhausen behoren tot de meest indrukwekkende in de horloge-industrie. Zo introduceerde het bedrijf het Pellaton automatisch opwindsysteem in de jaren 1950, dat nog steeds wordt gebruikt in veel van hun automatische horloges. IWC heeft ook baanbrekend werk verricht met materialen zoals titanium en keramiek, wat heeft bijgedragen aan de duurzaamheid en het comfort van hun horloges.

Duurzaamheid is een kernwaarde geworden voor veel luxe merken, en IWC Schaffhausen loopt hierin voorop. Het bedrijf streeft naar verantwoorde sourcing van materialen en heeft zich gecommitteerd aan het verminderen van zijn ecologische voetafdruk. Dit komt tot uiting in hun ondersteuning van milieu-initiatieven en stichtingen zoals de Laureus Sport for Good Foundation. Bovendien promoot IWC bewustmaking over de impact die mensen hebben op de oceanen en de noodzaak om deze te beschermen voor toekomstige generaties.

In de context van partnerschappen en ambassadeurs staan de relaties van IWC met beroemde figuren en evenementen centraal in hun merkidentiteit. Naast Jason Momoa werken ze samen met verschillende beroemdheden, piloten, zeilers en atleten die de waarden van het merk belichamen en uitdragen. Hierdoor worden hun horloges niet enkel gezien als uitermate precieze instrumenten maar ook als symbolen van een bepaalde levensstijl en ambities.

Terwijl de relatie tussen IWC Schaffhausen en de filmindustrie blijft bloeien, draagt elk nieuw ontwerp bij aan het narratief van het merk, dat tegelijkertijd historisch geworteld en vooruitstrevend is. Met de release van hun Aquaman-geïnspireerde limited edition horloges bevestigt IWC opnieuw haar reputatie als maker van uurwerken die de grenzen van design en functionaliteit verleggen, terwijl ze ook een machtig verhaal vertellen.

Als toonbeeld van Zwitserse kwaliteit en met een blik op een duurzame toekomst, blijft IWC Schaffhausen een pionier in de wereld van luxe uurwerken. Hun horloges zijn een testament van meesterlijk vakmanschap, technologische vooruitgang en een sterke verbintenis met de wereld om ons heen, wat hen één van de meest gerespecteerde namen in de horlogerie maakt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...