Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Introductie van de Montblanc Patron of Art Hommage aan Ludwig II

Introductie van de Montblanc Patron of Art Hommage aan Ludwig II

Is het iemand verbaasd dat Montblanc een nieuw buitengewoon schrijfinstrument in beperkte oplage heeft gemaakt? Ik niet, dat is zeker! Geïnspireerd door een historische beschermheer van de kunsten, de Montblanc Patron of Art Homage to Ludwig II editie is speciaal ontworpen om het buitengewone leven en de culturele erfenis van Ludwig II van Beieren of de Zwanenkoning te vieren, zoals sommige mensen hem noemen.

Daarom is de zwaan een centraal ontwerpthema van de Montblanc Patron of Art Homage to Ludwig II Limited Edition 4810, met een dop gemaakt van doorschijnende lak en een speciaal guillocheontwerp eronder dat lijkt op de witte veren van de zwaan en een champagnegoud gecoate clip die doet denken aan de sierlijke nek en hoofd van een vogel.

De blauwe tint van het doorschijnende lakvat is geïnspireerd op het blauw van Ludwig's officiële koninklijke portret, evenals het blauw van de pilaren in de troonzaal in Neuschwanstein. Overigens is de massief gouden penpunt Au750 van de vulpen versierd met een gravure van het sprookjesachtige kasteel Neuschweinstein.

Vervolgens heeft de Patron of Art Homage to Ludwig II Limited Edition 888 een prachtig skeletontwerp, geïnspireerd op muurschilderingen van de weelderige troonzaal van de koning in Neuschwanstein. Met de Au750 massief gouden overlay, met zijn uitgesneden ontwerp, kunt u de doorschijnende witte lak eronder van dichterbij bekijken.

De cap ring is versierd met een rond geslepen robijn en het Montblanc embleem, zodat iedereen weet wat wat is. Het Duitse merk is er opnieuw in geslaagd om de technische virtuositeit van de métiers d'art te combineren met enkele van's werelds kostbaarste materialen. Last but not least, de Patron of Art Homage to Ludwig II Limited Edition 5 is beperkt tot slechts 5 prachtige stukken, elk van hen vertegenwoordigt een uitgebreid eerbetoon aan de weelderige wereld van de koning.

Het massieve AU 750 champagnegoud van de vulpen wordt aangevuld met sprankelende diamanten bezet met volle pave. Bovendien doet het robijnrode stokbrood op de bovenste ring van de dop denken aan de rijke rode sjerp die Ludwig II droeg in zijn koninklijk portret.


Introductie van de Montblanc Patron of Art Hommage aan Ludwig II