Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Hublot markeert de 10e verjaardag van de Big Bang-serie met extravagante release

Hublot markeert de 10e verjaardag van de Big Bang-serie met extravagante release

Hublot viert de 10e verjaardag van zijn iconische Big Bang-collectie in stijl, met de release van een weelderige serie bestaande uit tien horloges ter waarde van maar liefst €1 miljoen elk, genaamd de Big Bang "10 Years" Haute Joaillerie.

Wat deze release echt speciaal maakt, is de ongelooflijke hoeveelheid vaardigheid die nodig was om de horloges te maken. Hiervoor zijn drie van de meest complexe settingtechnieken gebruikt: onzichtbare setting, Clou de Paris-setting en railsetting.

Hublot heeft ook een enorme hoeveelheid diamanten gebruikt voor deze collectie: 653 zwarte baguette diamanten van in totaal 41,84 karaat (voor volledig zwarte diamanten versie), 653 stokbrood diamanten van in totaal 40,02 karaat (volledig witte diamanten versie), 653 stokbrood diamanten en blauwe baguette saffieren ten bedrage van 40,41 karaat (blauw saffierversie), of 653 stokbrood diamanten en stokbrood robijnen voor een totaal van 40,93 karaat (robijnrode versie).

In een andere opmerkelijke prestatie is dit de eerste keer dat Hublot de randen heeft geplaatst met onzichtbare omgekeerde trapeziums, het meest complexe onderdeel om met deze methode in te stellen.

Het horloge wordt afgerond met een zwarte krokodillenband. Maar liefst 400 uur R&D en productie, naast de 350 uur setting, zijn nodig om elk van deze prachtige uurwerken te maken.

Ongetwijfeld zullen veeleisende verzamelaars met zeer diepe zakken onder de indruk zijn, en alle stukken in deze geweldige collectie zullen snel een koper vinden.