Het nieuwste uurwerk van James Bond is een prachtige OMEGA Seamaster Diver 300M 007-editie

In de 25e aflevering van de legendarische James Bond-franchise, 'No Time to Die', wordt de pensioenrust van James Bond onderbroken voor een laatste missie. De film, die in april 2020 zijn weg naar de bioscoopzalen vond, imponeerde niet alleen met een spannende trailer, maar ook met de introductie van een nieuw pronkstuk - de OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition.

Dit horloge, in 1993 voor het eerst geïntroduceerd, werd al snel een favoriet onder duikliefhebbers en stijliconen, mede dankzij de frequente verschijningen aan de pols van James Bond. De nieuwste editie van het horloge, ontworpen in samenwerking met Daniel Craig en het productieteam van de film, is nog opmerkelijker.

De OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition is een verfijnde verschijning met een kast van 42mm, vervaardigd uit Grade 2 Titanium, hetzelfde materiaal gebruikt voor de mesh armband die is uitgerust met een innovatieve verstelbare gesp. De wijzerplaat en de bezelring van het horloge, gemaakt van 'tropisch' bruin aluminium, versterken het lichtgewicht karakter en verlagen het totale gewicht van het horloge.

Het ontwerp van de wijzerplaat is een ode aan het verleden, met vintage Super Luminova die de duikschaal, de zwartgeblakerde wijzers en indexen vult. De achterkant van de kast draagt een aantal gegraveerde nummers die verwijzen naar authentieke militaire horloges en verder verwijzen naar James Bond'siconische agentnummer '007', de inschroefkroon, aangeduid met de letter 'A', en '62', het jaar van de eerste James Bond-film.

Het horloge is uitgerust met de OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 8806, een krachtbron die zijn belofte waarmaakt. De Seamaster Diver 300M 007 Edition, die in februari verkrijgbaar werd in alle OMEGA-boetieks, biedt keuze tussen een titanium mesh armband of een gestreepte NATO-band in donkerbruin, grijs en beige met '007' gegraveerd op de lus. James Bond'slaatste missie en zijn nieuwe uurwerk belichamen beiden een onmiskenbaar erfgoed van stijl, luxe en historie.

Terwijl James Bond zijn tegenstanders op het scherm verslaat, vecht zijn trouwe uurwerk, de Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition, tegen de onverbiddelijke krachten van de natuur. Het 'tropische' bruine aluminium van de wijzerplaat en de bezelring zorgt niet alleen voor een lichtgewicht gevoel, maar biedt ook een aanzienlijke weerstand tegen corrosie, een cruciale eigenschap voor een echt duikershorloge.

Het horloge toont zijn militaire roots met de gegraveerde cijfers aan de achterkant van de kast. '0552' verwijst naar het codegetal voor marinepersoneel, en '923 7697' is het nummer voor een bestuurdershorloge. Deze subtiele verwijzingen naar de authentieke militaire horloges versterken de verbinding met de Bond-personage, die zelf een marinecommando was.

Naast het aantrekkelijke uiterlijk, draait het bij de Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition ook om prestaties. Het hart van het horloge, de OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 8806, garandeert uitzonderlijke nauwkeurigheid en duurzaamheid. Deze uitzonderlijke beweging, beschermd door een NAIAD LOCK dat alle gravures op hun plaats houdt, is een bewijs van Omega'scommitment aan vakmanschap.

De impact van de James Bond-franchise op horlogedesign is onmiskenbaar. Door de jaren heen heeft James Bond verschillende horloges gedragen die stuk voor stuk iconisch zijn geworden. Van Rolex tot Omega, de keuze van het horloge van Bond heeft de trends in horlogeontwerpen helpen bepalen. De Seamaster Diver 300M 007 Edition is daarop geen uitzondering en blijft een gewild stuk voor zowel horlogeverzamelaars als filmfans.

Met een perfecte balans tussen vorm en functie, weerspiegelt de Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition zowel het karakter van James Bond als de traditie van het horlogemaken. Het is meer dan zomaar een horloge; het is een symbool van avontuur, verfijning en ongeëvenaarde moed.

Omega Seamaster-collectie

  • Allereerst is er de 'Seamaster Diver 300M', een favoriet onder duikliefhebbers, beroemd om zijn robuuste maar stijlvolle design. Het horloge, dat in 1993 werd geïntroduceerd, is waterdicht tot 300 meter en heeft een draaibare duikring, waardoor het een ideale keuze is voor onderwateravonturiers.

  • De 'Seamaster Aqua Terra', een ander populair model, combineert de robuustheid van duikhorloges met een elegante esthetiek. Met zijn waterdichtheid tot 150 meter en geavanceerde anti-magnetische eigenschappen, is het horloge geschikt voor zowel zee- als landactiviteiten.

  • De 'Seamaster Planet Ocean' gaat nog een stap verder in duikprestaties. Ontworpen om de oceanen van de wereld te verkennen, is het horloge waterdicht tot 600 meter en is uitgerust met een helium ontsnappingsventiel.

  • De 'Seamaster Railmaster', oorspronkelijk ontworpen voor mensen die werkzaam zijn in ruimtes met hoge magnetische velden, beschikt over een opmerkelijke magnetische weerstand. Met zijn eenvoudige en toch opvallende wijzerplaat is de Railmaster een perfect voorbeeld van functionaliteit die stijl ontmoet.

  • Tot slot is de 'Seamaster Bullhead' onderscheidend met zijn unieke asymmetrische kastontwerp. Het horloge, dat oorspronkelijk werd gelanceerd in 1969, is een echt collectorsitem met zijn chronograaffuncties en dubbele kronen aan de bovenkant van de kast.

Elk model in de Seamaster-collectie is doordrenkt van Omega'srijke erfgoed van innovatie en design. Van de oceaanbodem tot het land, er is een Seamaster-horloge dat perfect aansluit bij elke levensstijl en elke gelegenheid.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...