Vrijdag - 27 Jan 2023

Aanmelden

Omega Seamaster Aqua Terra Goldfinger 50-jarig jubileumeditie horloge

Omega Seamaster Aqua Terra Goldfinger 50-jarig jubileumeditie horloge

Sinds de James Bond-film GoldenEye uit 1995 (met als eerste Pierce Brosnan) draagt de legendarische geheim agent uurwerken gemaakt door de Zwitserse luxe horlogemaker Omega, die allemaal deel uitmaken van de Seamaster-serie.

Nu deze relatie stevig is gevestigd, is het geen verrassing dat hetzelfde merk het stuk heeft gemaakt dat de 50ste verjaardag van een andere belangrijke Bond-film viert: Goldfinger. En natuurlijk gaat het horloge helemaal over goud gaan.

De kast is gemaakt van 18-karaats geelgoud en heeft een diameter van 38,5 mm, terwijl de wijzerplaat ook van hetzelfde edelmetaal is gemaakt, terwijl de gouden wijzers zijn bedekt met SuperLuminova. Er is ook een 007-logo contragewicht op de secondewijzer.

Het uurwerk heeft als kern een Zwitsers automatisch Omega in-house Co-Axial kaliber 8501, met een 18-karaats geelgouden rotor en brug. Het is bestand tegen magnetische velden groter dan 15.000 Gauss. De achterkant van de kast is voorzien van de volgende gravure: GOLDFINGER, 50TH ANNIVERSARY, UNIEK STUK, ANTI-MAGNETISCH, > 15.000 GAUSS.

Dit unieke polshorloge wordt gepresenteerd in een speciale doos geïnspireerd op het U.S. Bullion Depository-gebouw in Fort Know (nog een knipoog naar de film uit 1964). Het is nu vermoedelijk in het bezit van een James Bond-fan met echt diepe zakken, aangezien het stuk onlangs werd geveild tijdens een liefdadigheidsevenement.