De Bethune DB24 Quetzalcoatl is een uurwerk geïnspireerd op de oude Maya-beschaving

De Zwitserse horlogemaker De Bethune staat bekend om zijn ontwerpen die gericht zijn op historische culturen en gebeurtenissen. Hun nieuwste creatie, het DB24 Quetzalcoatl-horloge, is geïnspireerd op de oude Maya-beschaving en is een waar meesterwerk. Het horloge heeft een uniek ontwerp met de 'Feathered Serpent' als belangrijk element van de wijzerplaat. Het uurwerk is genesteld in een witgouden kast met een diameter van 44 mm en beschikt over een zelfopwindend mechanisme van De Bethune Caliber DB2005. Het horloge wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts 20 stuks en kost €120.000. Een prachtig stukje luxe geschiedenis om je pols.

Naast de Quetzalcoatl, heeft De Bethune nog andere horloges ontworpen die gericht zijn op historische gebeurtenissen en culturen, zoals het DB25T Zodiac en het DB28XP Meteorite-horloge. Het Zwitserse bedrijf is bekend om zijn innovatieve en futuristische ontwerpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen en technologieën.

Het DB24 Quetzalcoatl-horloge is niet alleen een kunstwerk voor aan de pols, maar vertegenwoordigt ook een stukje geschiedenis en cultuur. De Mayabeschaving, waarop het horloge is geïnspireerd, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de astronomie, de wiskunde en de kunst. Het horloge is een eerbetoon aan deze oude beschaving en haar verfijnde culturele erfgoed.

Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste kenmerken van het DB24 Quetzalcoatl-horloge:

  • Geïnspireerd door de oude Mayabeschaving
  • 'Quetzalcoatl' is vertaald uit de Azteekse taal en betekent 'gevederde slang'
  • De wijzerplaat is gegraveerd in puur goud met de afbeelding van de 'Feathered Serpent'
  • De kop en staart van de slang markeren de uren en minuten op de wijzerplaat
  • Het centrale deel van de wijzerplaat is versierd met de mirolight guilloche-techniek
  • Het horloge heeft een witgouden kast met een diameter van 44 mm
  • Het beschikt over een zelfopwindend mechanisme van De Bethune Caliber DB2005
  • Geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts 20 stuks
  • Prijs: €120.000


Over Zwitserse horlogemaker De Bethune

De Bethune is een Zwitserse horlogemaker die in 2002 werd opgericht. Het bedrijf heeft een reputatie opgebouwd voor het produceren van zeer geraffineerde uurwerken die traditionele horlogetechnieken combineren met innovatieve technologieën en materialen. Het merk is trots op zijn respect voor oude culturen en heeft verschillende horloges ontworpen die gericht zijn op historische gebeurtenissen en beschavingen, zoals het DB24 Quetzalcoatl-horloge dat geïnspireerd is op de oude Maya-beschaving. Andere bekende modellen zijn onder meer de DB25 Starry Varius en de DB28 Skybridge. De Bethune-horloges zijn vaak te vinden in exclusieve juwelierszaken en hun prijzen kunnen oplopen tot honderdduizenden euro s.

In 2011 werd De Bethune uitgeroepen tot 'Horlogemaker van het jaar' door de horloge-industrie en hun DB28-model werd bekroond met de prestigieuze prijs van 'Horloge van het jaar' in 2011. Het merk heeft ook samengewerkt met verschillende andere merken en organisaties, waaronder MB&F, Only Watch en de Mars Society, waarvoor ze een uniek horloge ontwierpen dat geïnspireerd was op het oppervlak van Mars.

De Bethune is ook bekend om zijn baanbrekende technologieën en innovaties in de horloge-industrie. Zo hebben ze bijvoorbeeld het eerste horloge ontworpen met een onafhankelijke veer en balanssysteem en hebben ze ook patenten op hun titanium tourbillon kooi en siliconen balansveer.

Naast hun expertise in het maken van hoogwaardige mechanische horloges, is De Bethune ook actief betrokken bij het behoud van het culturele erfgoed van de mensheid. Dit komt tot uiting in hun verschillende horloges die geïnspireerd zijn op oude culturen en gebeurtenissen, zoals het DB24 Quetzalcoatl-horloge dat is geïnspireerd op de oude Maya-beschaving.

De Bethune is een toonaangevende Zwitserse horlogemaker die bekend staat om zijn hoogwaardige en innovatieve horloges, evenals zijn respect voor oude culturen en erfgoed.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...