Enkele van de duurste schoenen ter wereld - van luxe tot astronomisch prijzig

De duurste schoenen ter wereld verheffen een zorgvuldig samengestelde outfit naar een hoger niveau. Van high-performance sneakers tot klassieke formele paren, dure schoenen zijn de nieuwe statussymbolen. Want een goed samengestelde outfit kan altijd worden opgevijzeld door het perfecte paar schoenen. Van high-performance sneakers tot klassieke formele paren, dure schoenen zijn de nieuwe statussymbolen. Daarom worden de duurste schoenen ter wereld beschouwd als enkele van de beste investeringen.

Ben je nieuwsgierig naar 'swerelds duurste schoenen en waarom ze zo duur zijn? Als dat zo is, ben je niet alleen. Er zijn veel mensen die nieuwsgierig zijn naar deze schoenen en het geld dat nodig is om ze te kopen. We nemen je mee naar enkele van de duurste schoenen ter wereld. Schoenen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan prijsklassen en zijn gemaakt van verschillende materialen. Schoenen zijn echter ook een teken van sociale status voor de zeer rijken.

Hier is een verbazingwekkend feit: hoe hoger de kwaliteit van het ontwerp van een schoen, hoe duurder en veeleisender de schoenen worden. Als gevolg hiervan gebruiken premium schoenontwerpers extreem dure materialen om hun schoenen te maken. De prijzen van deze schoenen variëren van duizenden tot miljoenen dollars. Bekijk de kosten van enkele van de duurste schoenen ter wereld die ooit zijn verkocht.

Versierd met diamanten en witgoud, vervaardigd met exotisch leer of iconisch gemaakt door beroemdheden, kosten deze prachtige schoenen een fortuin en bezetten ze terecht een niche in de mode-industrie. Zo groot is de vraag naar deze markt dat de Nike Air Jordan 13-sneakers die Michael Jordan droeg tijdens de NBA Finals van 1998 in april 2023 de duurste sneakers werden die ooit zijn verkocht. Het paar werd geveild door Sotheby'sen ging onder de hamer voor een waanzinnige 2,2 miljoen dollar.

Hierbij enkele van de duurste schoenen ter wereld:

 • Stuart Weitzman Wizard of Oz Ruby Stilettos - The Wizard of Oz begon ongetwijfeld een trend. Stuart Weitzmans meer moderne interpretatie van de robijnrode slippers volgt het origineel van Harry Winston. Maar dit keer zijn het hakken. Deze prachtige, opvallende schoenen waren ontworpen met 123-karaats robijnen. Het totale aantal gebruikte stukken was 643, en het zeldzaamste metaal op aarde, platina, werd gebruikt om ze allemaal vast te zetten. De schoen kostte €1,46 miljoen.
   
 • Tom Ford Custom Loafers - Nick Cannon wilde een statement maken toen hij in 2014 voorzitter was van America'sGot Talent. Hij overtrof ook de verwachtingen door een paar diamanten sneakers ter waarde van €1,68 miljoen te dragen. De bekende sieradenontwerper Jason Arasheben creëerde de Tom Ford-schoenen speciaal voor hem, en ze waren verbluffend. Witgoud was nauwgezet versierd met meer dan 14.000 ronde witte diamanten met volledige snit. Er waren in totaal maar liefst 340 karaat aan diamanten verwerkt in deze bedazzled sneakers. De schoenen werden bijna 2.000 manuren gemaakt en namen meer dan een jaar in beslag om te voltooien. De schoenen zijn een ontwerp van de bekende juwelier Jason Arasheben voor Tom Ford, en werden speciaal voor Nick Cannon gemaakt om een statement te maken tijdens America'sGot Talent in 2014.
   
 • Stuart Weitzman Tanzanite Heels - Deze stiletto hakken, het derde Stuart Weitzman item op deze lijst, werden gecreëerd in samenwerking met Eddie Le Vian. Deze €1,81 miljoen kostende hakken zijn een prachtig gezicht om te zien, mede dankzij de verwerkte edelsteen tanzaniet, samen met 28 karaat aan diamanten. De glanzende zilveren constructie van de schoenen geeft ze een delicate, etherische uitstraling, wat ze nog aantrekkelijker maakt.
   
 • Stuart Weitzman Cinderella Slippers - Deze prachtige muiltjes, opnieuw een meesterwerk van Stuart Weitzman, zijn gemaakt van Italiaans leer en zijn geïnspireerd door het bekende sprookjesfiguur Assepoester. De teenbandjes en enkelbandjes zijn gemaakt van 565 Kwiat diamanten, ingelegd in platina en verwerkt in een ingewikkeld kanten patroon. De rechterschoen bevat ook een 5-karaats amaretto diamant, die op zichzelf meer dan een miljoen dollar waard is. Countryzangeres Alison Krauss droeg deze schoenen naar de Oscars van 2004 en liet het publiek staren naar haar enorme collectie schitterende juwelen.
   
 • Stuart Weitzman Rita Hayworth Heels - Rita Hayworth, een van de lievelingen van het oude Hollywood, verdiende een plek in de modewereld toen Stuart Weitzman een paar van haar oorbellen veranderde in schoenen. Deze hakken vallen op door het prachtige, subtiele Sienna Satin dat werd gebruikt in hun vervaardiging. De oorbellen, die prominent in het midden van de schoenen zijn tentoongesteld, transformeren het geheel tot pure poëzie. De satijnen ruches rond het teengedeelte van dit paar zijn versierd met verschillende waardevolle edelstenen, waaronder diamanten, saffieren en robijnen, ondanks hun subtiele elegantie. Deze €2,72 miljoen kostende open-toe hakken zijn eigendom van Princess Yasmin Aga Khan, de dochter van Hayworth, en zijn niet te koop.
   
 • Harry Winston besloot om een paar ruby slippers te maken die lijken op die van de jonge Dorothy: Harry Winston Ruby Slippers. Deze schoenen, die met veel moeite zijn gemaakt met 4.600 robijnen, zijn het toppunt van luxe. Deze prachtige schoenen zijn voorzien van 50 karaat diamanten en 1.350 karaat robijnen, wat de prijs op €2,73 miljoen brengt.
   
 • Debbie Wingham High Heels - Deze schoenen worden beschouwd als een van de duurste schoenen ter wereld, met een prijskaartje van €13,77 miljoen. Het paar is ontworpen door de Britse modeontwerper en taartenmaker Debbie Wingham in samenwerking met de hedendaagse kunstenaar Chris Campbell. De schoenen werden in opdracht gemaakt van een anonieme Britse klant met een diamantportfolio. De leren stiletto'szijn beschilderd met 24-karaats goudverf en ontworpen om een taart te repliceren, met zeldzame grote roze en blauwe diamanten ter waarde van bijna €11,5 miljoen. Daarnaast zijn er vier vlekkeloze witte diamanten van drie karaat, 1000 puntige diamanten die langs de taartachtige details zijn geplaatst en een leren Iraanse jasmijnbloem op elke schoen. Al deze stenen zijn ingelegd in platina, terwijl de ritsen en het plaatje onder de schoenen zijn gemaakt van massief goud.
   
 • Passion Diamond Shoes - Een van de duurste schoenen ooit gemaakt is een samenwerking tussen Jada Dubai en Passion Jewelers. De stiletto hakken zijn geprijsd op €15,52 miljoen en zijn voorzien van twee 15-karaats D-klasse diamanten. Er zijn nog eens 238 diamanten gebruikt om de rand te versieren. Het heeft 9 maanden geduurd voordat de vaardige schoenmakers het paar puur gouden schoenen maakten. Het is nog onbekend of ze zijn verkocht of niet.
   
 • Moon Star Shoes - De Moon Star Shoes, ter waarde van meer dan €18 miljoen, werden in 2019 onthuld op een luxe jacht in Dubai Marina en staan bovenaan de lijst van de duurste schoenen ter wereld. Het felbegeerde paar heeft massief gouden hakken en 30 karaat aan diamanten. Het paar is gecreëerd als onderdeel van de Made in Italy, Designed in Emirates (MIDE) Fashion Week en is net zo hemels als de naam suggereert. Dit komt omdat het een stukje van een neergevallen meteoriet bevat dat in 1576 in Argentinië werd ontdekt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...