Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Deze nieuwe diamant en platina ketting is Tiffany's duurste sieraad ooit

Deze nieuwe diamant en platina ketting is Tiffany's duurste sieraad ooit
Tiffany & Co. biedt momenteel het duurste sieraad dat het ooit in zijn 184-jarige geschiedenis heeft gemaakt.

The World's Fair Necklace, die zondag tijdens een Tiffany-evenement in Dubai werd onthuld, bestaat uit maar liefst 180 karaat diamanten gezet in platina die net zo hijgeninducerend zijn als het prijskaartje.

Hoewel de Amerikaanse juwelier geen exact cijfer gaf, hebben experts uit de industrie de waarde van de ketting geschat op tussen €20 miljoen en €30, zoals gerapporteerd door WWD. Dat zou het het duurste stuk maken dat Tiffany ooit collectie heeft aangeboden.

De originele Tiffany & Co. World's Fair Necklace uit 1939. Tiffany & Co.

The World's Fair Necklace is een eerbetoon aan de Tiffany ketting die in 1939 werd gemaakt voor de Wereldtentoonstelling. Het origineel, dat in de jaren '30 een relatief bescheiden €28.000 kostte, was bezet met een aquamarijn-steen van in totaal 200 karaat en 429 diamanten. Het vernieuwde stuk, dat echter twee jaar in de maak was, bevat in totaal 578 diamanten, waaronder 353 ronde briljante stenen en 224 op maat gemaakt.

De pièce de résistance is de "Empire Diamond". Vernoemd naar een mede-icoon van New York City - het Empire State Building, dat wil zeggen - neemt deze vlekkeloze diamant van 80 karaat D-kleur de plaats in van de aquamarijnsteen van het origineel in het midden van de ketting. De ovaalvormige zeldzaamheid is de grootste en duurste diamant die ooit door Tiffany's te koop wordt aangeboden.

Hoewel de beroemde 128,54-karaats "Tiffany Diamond" technisch groter is, is hij door Tiffany bestempeld als "onbetaalbaar" en is hij niet te koop.

De Empire Diamond werd gedolven in Botswana, gesneden en gepolijst in Israël en uiteindelijk afgezet in Tiffany's werkplaats in New York City. En het is ook veelzijdig. De Empire Diamond kan van de World's Fair Necklace worden verwijderd en op een ring worden gemonteerd met behulp van een Tiffany-juwelier, die op afroep staat om het stuk om te zetten wanneer de drager dat wenst.

Dat betekent dat je echt twee sieraden krijgt voor ongeveer €30 miljoen...