Deze nieuwe diamant en platina ketting is Tiffany s duurste sieraad ooit

Tiffany & Co. heeft The World'sFair Necklace onthuld, het duurste sieraad ooit gemaakt in de 184-jarige geschiedenis van het bedrijf. Het stuk, dat zondag werd gepresenteerd tijdens een Tiffany-evenement in Dubai, bestaat uit 180 karaat diamanten in platina en heeft een adembenemend prijskaartje. Tiffany heeft geen exact bedrag onthuld, maar experts in de branche schatten dat de waarde tussen de €20 miljoen en €30 miljoen ligt, volgens WWD. Dit maakt het het duurste sieraad dat ooit door Tiffany is geproduceerd.

De World'sFair Necklace is een hommage aan de Tiffany-ketting die in 1939 werd gemaakt voor de Wereldtentoonstelling. Het origineel kostte in de jaren '30 €28.000 en was bezet met een aquamarijnsteen van in totaal 200 karaat en 429 diamanten. Het vernieuwde stuk, dat twee jaar in de maak was, bevat in totaal 578 diamanten, waaronder 353 ronde briljante stenen en 224 op maat gemaakt. Het middelpunt van de ketting is de 'Empire Diamond', een vlekkeloze diamant van 80 karaat D-kleur die de aquamarijnsteen van het origineel vervangt. Het is de grootste en duurste diamant die ooit door Tiffany te koop is aangeboden. De Empire Diamond kan zelfs van de World'sFair Necklace worden verwijderd en op een ring worden gemonteerd met behulp van een Tiffany-juwelier.

De diamant werd gedolven in Botswana, gesneden en gepolijst in Israël en uiteindelijk naar de werkplaats van Tiffany in New York City gebracht.

De World'sFair Necklace is een heruitgave van de ketting die Tiffany & Co. creëerde voor de Wereldtentoonstelling in 1939. Destijds kostte de ketting €28.000 en was bezet met een aquamarijnsteen van in totaal 200 karaat en 429 diamanten. De nieuwe versie van de ketting heeft maar liefst 578 diamanten, waaronder 353 ronde briljante stenen en 224 op maat gemaakte stenen. De 'Empire Diamond', een flawless diamant van 80 karaat en D-kleur, neemt de plaats in van de aquamarijnsteen in het midden van de ketting. Het is de grootste en duurste diamant die ooit door Tiffany & Co. te koop is aangeboden. De Empire Diamond kan ook van de ketting worden verwijderd en op een ring worden gemonteerd. Het werd gedolven in Botswana, gesneden en gepolijst in Israël, en uiteindelijk afgewerkt in de werkplaats van Tiffany & Co. in New York City. Hoewel de prijs niet exact is meegedeeld, hebben experts uit de industrie de waarde van de ketting geschat op tussen €20 miljoen en €30 miljoen.

  • Naam: The World'sFair Necklace
  • Fabrikant: Tiffany & Co.
  • Jaar van creatie: 2022
  • Materialen: platina en diamanten
  • Aantal diamanten: 578 in totaal
  • Type diamanten: 353 ronde briljante stenen en 224 op maat gemaakte diamanten
  • Gewicht diamanten: 180 karaat in totaal
  • Grootte van de ketting: niet gespecificeerd
  • Afmetingen van de Empire Diamond: 80 karaat, ovaalvormig
  • Kleur van de Empire Diamond: D-kleur (de hoogste kleurwaardering voor witte diamanten)
  • Oorsprong van de Empire Diamond: gedolven in Botswana, gesneden en gepolijst in Israël en afgewerkt in Tiffany'swerkplaats in New York City
  • Verwijderbare Empire Diamond: kan van de ketting worden verwijderd en op een ring worden gemonteerd
  • Origineel ontwerp: The World'sFair Necklace werd oorspronkelijk gemaakt voor de Wereldtentoonstelling in 1939. Het origineel kostte destijds €28.000 en was bezet met een aquamarijn-steen van 200 karaat en 429 diamanten.
  • Geschatte waarde: tussen €20 en €30 miljoen, volgens experts uit de industrie.


Over Tiffany & Co

Tiffany & Co. is een Amerikaans luxe sieraden- en accessoirebedrijf dat in 1837 werd opgericht door Charles Lewis Tiffany en John B. Young in New York City. Het bedrijf is vooral bekend om zijn juwelen, maar verkoopt ook kristal, parfum, accessoires en lederwaren. Tiffany & Co. is een van de meest iconische merken ter wereld en staat bekend om zijn hoge kwaliteit en vakmanschap.

Het bedrijf biedt een breed scala aan producten, waaronder:

  • Sieraden: Tiffany & Co. is vooral bekend om zijn sieraden, waaronder diamanten verlovingsringen, trouwringen, armbanden, kettingen, oorbellen en bedels. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals platina, goud en zilver, evenals edelstenen zoals diamanten, smaragden, saffieren en robijnen.
  • Kristal: Tiffany & Co. produceert kristalglaswerk, waaronder drinkglazen, karaffen, vazen en schalen. Het bedrijf staat bekend om zijn Tiffany Blue-kleurige kristal.
  • Parfum: Tiffany & Co. heeft verschillende parfums uitgebracht, waaronder de iconische Tiffany Eau de Parfum, die wordt geleverd in de kenmerkende Tiffany Blue-verpakking.
  • Accessoires: Tiffany & Co. biedt ook een breed scala aan accessoires, waaronder sleutelhangers, manchetknopen, pennen, zonnebrillen en horloges.
  • Lederwaren: het bedrijf biedt ook een collectie lederwaren, waaronder portefeuilles, tassen en reisaccessoires.


Tiffany & Co. maakt gebruik van hoogwaardige materialen en vakmanschap in al zijn producten. Het bedrijf heeft ook verschillende collecties, waaronder de Tiffany T-collectie, de Atlas-collectie en de Tiffany Victoria-collectie. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 300 winkels en heeft een sterke aanwezigheid in de Verenigde Staten, Europa en Azië.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...