De Tudor Pelagos FXD is een niet te onderschatten horloge van militaire kwaliteit

Tudor heeft een sterke band met de elite kikvorsmannen van de Franse marine, die bekend staan om hun geheime en technische missies. Hun Tudor Submariner-duikhorloges waren betrouwbaar en trouwe metgezellen tot in de jaren 80 en werden nooit aangepast of aangepaste specificaties gevraagd.

De Tudor Pelagos, gelanceerd parallel aan de Black Bay in 2012, werd echter niet genegeerd door de Franse marine vanwege de moderne utilitaire uitstraling. De Pelagos FXD van dit jaar is een moderne interpretatie van de iconische referentie 9401 uit 1977, met een dynamisch nieuw silhouet, een 120-notch roterende ring en een verlengstuk van de vier hoorns die uitsteken. Het is ontworpen voor 'onderwaternavigatie' met een bezel die tegen de klok in draait en perfect geschikt is voor de lastige taak van het bereiken van een precieze locatie over zee, zonder boven water te komen.

De Pelagos FXD heeft een in-house vervaardigd mechanisch uurwerk dat chronometer-precisie biedt, voor 70 uur per wind, met vijf jaar garantie.

Het ontwerp van de Pelagos FXD van Tudor is niet alleen een visuele keuze, maar ook een praktische. De vier 'nokken' die aan de boven- en onderkant van de kast uitsteken, bieden extra robuustheid en duurzaamheid, en de bezel met 120 inkepingen is speciaal ontworpen voor onderwaternavigatie door Franse kikvorsmannen.

Deze militaire duikers gebruiken een magnetisch kompas om een precieze locatie over zee te bereiken, zonder ooit boven water te komen. Ze worden aan elkaar vastgebonden door middel van een 'reddingslijn' en zwemmen samen een bepaalde tijd recht en recht, afgeteld door de Pelagos.

Materialen die worden gebruikt in dit artikel zijn onder andere titanium, keramiek en stoffen parachutegordels voor de horlogebandjes die door de Franse Marine werden gebruikt. Het horloge heeft een titanium kast en een keramische ring. De bezel van de FXD is bi-directioneel en heeft 120-notch rotatie. Het horloge heeft een chronometer uurwerk en een gangreserve van 70 uur per wind, en wordt geleverd met vijf jaar garantie. Het horloge heeft ook een blauwe wijzerplaat en een nieuwe Pelagos FXD esthetiek.

Wanneer de minutenwijzer de 'nul'-driehoek van de ring bereikt, draaien ze 90 graden en beginnen ze aan een nieuwe aftelling. Het horloge heeft ook een in-house vervaardigd mechanisch uurwerk dat tot chronometer-precisieniveaus tikt en een gangreserve heeft van 70 uur. Het heeft ook vijf jaar garantie.

Naast zijn functionaliteit heeft de Pelagos FXD ook een esthetische aantrekkingskracht, met zijn scherpe klikkeramische ring en titanium kast. Het is een eerbetoon aan Tudors lange geschiedenis van het leveren van duurzame en betrouwbare duikhorloges aan de Franse marine en is zowel praktisch als stijlvol.

Het resultaat is een uniek horloge dat, hoewel hij niet officieel in dienst is bij de MN, nog steeds is ontworpen om te voldoen aan hun specifieke eisen en normen. De Pelagos FXD heeft een robuuste en duurzame constructie met een titanium kast, keramische bezel en een in-house vervaardigd uurwerk dat chronometer-precisie biedt. Het horloge heeft een bi-directionele bezel met 120 inkepingen die tegen de klok in draait, wat handig is voor onderwaternavigatie.

De wijzerplaat heeft duidelijke, contrasterende markers en wijzers die goed leesbaar zijn in alle lichtomstandigheden, en de kast is waterbestendig tot 500 meter. De rode details op de wijzerplaat en bezel zijn een knipoog naar de kleur van de Franse vlag en het ontwerp van de vier hoorns geeft het horloge een dynamisch nieuw silhouet.

De Pelagos FXD is een eerbetoon aan de geschiedenis van Tudor en zijn relatie met de Franse marine, terwijl het ook een modern en technisch geavanceerd horloge is dat geschikt is voor alle duikers.

  • Pelagos FXD is een duikhorloge van het merk Tudor
  • De kast is gemaakt van titanium
  • Het horloge heeft een chronometer uurwerk
  • De keramische ring heeft 120 notches en is bi-directioneel, waarbij de minuten tegen de klok in lopen
  • De bezel is geschikt voor onderwaternavigatie en wordt gebruikt door militaire duikers
  • Het horloge heeft een waterdichtheid tot 500 meter
  • De wijzerplaat heeft lichtgevende markeringen
  • Het horloge is voorzien van in-house vervaardigde mechanica met een gangreserve van 70 uur
  • Het horloge heeft een garantie van vijf jaar.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...