De nieuwste trends in straatstijl van de Milan Fashion Week SS24

De Milan Fashion Week (MFW) van het voorjaar/zomer seizoen '24, een van de meest iconische modeweken ter wereld, werd gekenmerkt door een buitengewone variëteit aan straatstijlen. In dit artikel zullen we de gebeurtenissen, outfits, stijlen en trends die opvielen tijdens deze modeweek in detail bespreken en analyseren.

MFW, een van de 'Big Four' modeweken - samen met Londen, Parijs en New York, staat bekend om zijn hoogwaardige ontwerpen, creatieve expressie en, niet te vergeten, de onconventionele en avontuurlijke straatstijlen die bij elke editie naar voren komen. Het straatbeeld tijdens MFW biedt zo'n overvloed aan mode-inspiratie dat het vaak gezien wordt als een aparte modeshow op zich.

Een van de dingen die direct in het oog sprongen tijdens MFW SS24 was de diversiteit aan stijlen. Van casual en chic tot edgy en flamboyant; er was iets voor iedereen. Mensen toonden moed en creativiteit in hun kledingkeuze, door fantasierijke combinaties en originele looks te tonen.

De trend van oversized kleding was ook prominent aanwezig. Van mannen die jassen droegen die sterk contrasteerden met hun slanke broeken tot vrouwen die blazers droegen die bijna als jurken functioneerden, deze trend was overal aanwezig. De oversized trend is niet nieuw in de modewereld, maar werd tijdens deze modeweek hergedefinieerd en opnieuw geïnterpreteerd.

Een andere opmerkelijke trend was het gebruik van felle kleuren en gedurfde patronen. De dagen dat onopvallende kleuren en minimalistische ontwerpen domineerden, lijken voorbij te zijn. Verschillende tinten paars, roze, geel en groen waren prominent aanwezig, net als opvallende patronen zoals bloemenprints, strepen en dierenprints.

Op schoengebied was er ook een duidelijke afwijking van traditionele stijlen. Laarzen met dikke zolen, sportschoenen met ongebruikelijke vormen en hakken met levendige tinten constateerden de straten van Milaan. Daarnaast was er ook een sterke aanwezigheid van accessoires zoals hoeden, zonnebrillen en tassen, verrijkt met opvallende details, texturen en kleuren.

Ondanks de algehele verschuiving naar meer expressieve en gedurfde stijlen, was er een onderliggende elegantie die door alle outfits heen sijpelde. Dit komt doordat de Italianen bekend staan om hun sprezzatura', een concept dat verwijst naar een bepaalde nonchalance, waardoor het lijkt alsof iemand moeiteloos stijlvol en elegant is.

Er werd ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid tijdens MFW SS24, zowel op de catwalk als erbuiten. Veel modemerken en modefanaten erkennen de impact van de mode-industrie op het milieu en zijn op zoek naar manieren om hun voetafdruk te verminderen.

In een tijdperk waarin individualiteit en zelfexpressie steeds belangrijker worden, fungeert mode als een krachtig hulpmiddel om een boodschap over te brengen. De uiteenlopende stijlen en trends die te zien waren tijdens MFW SS24 weerspiegelen deze gedachte, maar ook de opkomst van nieuwe stromingen in de modewereld. Van het herinterpreteren van traditionele looks tot het omarmen van duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid, de modeweek in Milaan blijft een bron van inspiratie voor de internationale modewereld.

Een van de belangrijkste aspecten om te onthouden van MFW SS24 is dat mode niet langer alleen gaat over kleding. Het is een vorm van kunst, expressie en persoonlijke identiteit. Van de edgy en opvallende stijlen tot de subtiele elegantie en de nadruk op duurzaamheid, MFW SS24 heeft wederom laten zien dat de mode-industrie in constante evolutie is. Met al deze nieuwe ideeën en inspiratie zijn we benieuwd wat de volgende editie ons zal brengen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...