Baume et Mercier Riviera Perpetual Kalender - 50ste Verjaardag Special Editie

Baume et Mercier, een prestigieus horlogemerk bekend om zijn verfijning en elegantie, viert de 50ste verjaardag van zijn iconische Riviera-lijn met de introductie van een exclusieve special edition: de Riviera Perpetual Calendar. Dit horloge belichaamt vakkundig het erfgoed en de filosofie van Baume et Mercier en staat als een toonbeeld van hoogstaand vakmanschap en tijdloos design.

Als we het over onderscheidende kenmerken hebben, dan springt de Riviera Perpetual Calendar eruit met zijn opvallende esthetiek. De horlogekast is uitgevoerd in roestvrij staal, wat het een moderne en duurzame uitstraling geeft. Echter, het is de levendige blauwe wijzerplaat die direct de aandacht trekt, met een glinstering die het licht op spectaculaire wijze vangt. De complexiteit van het horloge wordt verder benadrukt door de eeuwigdurende kalenderfunctie, een mechanische prestatie die de datum juist weergeeft zonder menselijke tussenkomst, rekening houdend met maanden van verschillende lengtes en zelfs schrikkeljaren.

Naast deze technische precisie is er ook aandacht voor zichtbaarheid in uiteenlopende omstandigheden. De wijzers zijn behandeld met een lichtgevende stof die ervoor zorgt dat ze in het donker duidelijk afleesbaar zijn. Elegante Romeinse cijfers dienen als tijdaanduidingen, wat een extra laag van klassieke verfijning toevoegt aan het horloge.

De Riviera Perpetual Calendar is niet alleen een lust voor het oog, maar ook gemaakt voor prestaties. Het bevat een geavanceerd automatisch uurwerk dat zorgt voor onberispelijke tijdmeting, wat essentieel is voor de drager die op zoek is naar betrouwbaarheid en precisie. Met een waterbestendigheid tot 50 meter is het horloge bovendien geschikt voor gebruik rondom water of tijdens watersportactiviteiten.

De duurzaamheid wordt verder gewaarborgd door het gebruik van saffierkristal dat het uurwerk bedekt, welbekend om zijn hardheid en weerstand tegen krassen. Een transparante achterzijde biedt een intrigerende blik op de complexe mechanica die het horloge aanstuurt. De armband, vervaardigd uit een combinatie van gepolijst en geborsteld roestvrij staal, draagt bij aan de stevigheid en voegt een verfijnd element toe aan de algehele esthetiek.

Dit horloge vertegenwoordigt meer dan een half eeuw vakmanschap en traditie van Baume et Mercier. Elk facet, van de ingewikkelde kalenderfunctie tot de esthetische details, getuigt van de merkwaarden en zijn inzet voor kwaliteit.

Men moet echter snel handelen om eigenaar te worden van dit prachtexemplaar; er zijn wereldwijd slechts 50 horloges beschikbaar in deze Limited Edition reeks. Met een prijs van $14.900 USD reflecteert het de exclusiviteit en het vakmanschap dat je mag verwachten van zo n bijzonder horloge.

Liefhebbers van haute horlogerie zullen dus zeker gecharmeerd zijn door de Baume et Mercier Riviera Perpetual Calendar. Het horloge is niet enkel een instrument om de tijd bij te houden, maar ook een symbolisch bezit dat staat voor de rijke erfgoed en de onberispelijke aandacht voor detail waar Baume et Mercier om bekend staat. Dus voor wie op zoek is naar een exceptioneel horloge dat zowel een statussymbool als een historisch stuk representeert, is de Riviera Perpetual Calendar van Baume et Mercier een uitmuntende keuze. Het is meer dan een uurwerk; het is een nalatenschap van één van 'swerelds meest vooraanstaande horlogemerken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...