Audemars Piguet lanceert Royal Oak in innovatief Sand Gold

Het Zwitserse luxe horlogemerk Audemars Piguet heeft de horlogewereld verrijkt met een nieuwe toevoeging aan hun iconische Royal Oak collectie. De nieuwste creatie onderscheidt zich door het gebruik van een revolutionair materiaal genaamd 'Sand Gold', dat opvalt door zijn unieke textuur en warme uitstraling.

Het vernieuwende Sand Gold wordt gekenmerkt door zijn subtiele korrelige oppervlak, wat het resultaat is van een specifieke behandeling van het goud. Deze behandeling omvat het zorgvuldig mengen van goud met een ander materiaal om een zandachtige textuur te creëren. Het effect is niet alleen visueel intrigerend, maar geeft ook een uniek gevoel bij aanraking.

Audemars Piguet heeft voor deze uitgave van de Royal Oak gekozen voor een 41mm kast, die perfect de nieuwe esthetiek van het Sand Gold materiaal tot uiting brengt. Net als andere horloges in de Royal Oak collectie, heeft het ontwerp een achthoekige lunette bevestigd met zichtbare schroeven, die bijdragen aan de kenmerkende industriële charme van het horloge.

Een belangrijk aspect van de Royal Oak's aantrekkingskracht is de wijzerplaat. Bij dit model heeft de wijzerplaat een 'Grande Tapisserie' patroon, een herkenbaar element voor liefhebbers van het merk. De diepte en textuur van het patroon complementeren de esthetiek van het Sand Gold en dragen bij aan de luxe uitstraling van het horloge.

Binnenin tikt een in huis ontwikkeld uurwerk, wat getuigt van het vakmanschap van Audemars Piguet. Het horloge wordt verder benadrukt door de harmonie tussen de kast en de band, die beide zijn vervaardigd van hetzelfde opvallende materiaal. Het resultaat is een coherente look die stijl en innovatie uitademt.

De lancering van de Royal Oak in Sand Gold is een bewijs van Audemars Piguet's voortdurende streven naar innovatie en hun vaardigheid om traditioneel vakmanschap te combineren met moderne technologieën en materialen. Deze toewijding aan experimenteren en ontwikkelen heeft het merk geholpen om zijn positie in de top van de horloge-industrie te handhaven.

Veel van wat Audemars Piguet produceert, is gericht op de verzamelaar van horloges die op zoek is naar iets bijzonders dat zowel een investering als een statement is. Met de introductie van de Royal Oak in Sand Gold onderstreept het horlogemerk hun reputatie als voorloper in zowel design als materiaalgebruik. Verzamelaars kijken reikhalzend uit naar de mogelijkheid om dit exclusieve stuk aan hun collectie toe te voegen.

Hoewel de prijs van de Royal Oak in Sand Gold nog niet bekend is gemaakt, kan men verwachten dat deze in lijn zal zijn met de premium positionering van het merk. Voor liefhebbers van high-end horloges en fans van Audemars Piguet is de komst van dit nieuwe model een opwindende ontwikkeling in de wereld van luxe tijdmeting.

Na de lancering van het innovatieve Sand Gold materiaal in de Royal Oak collectie, blijft Audemars Piguet innoveren binnen de uurwerkbranche. Hun vermogen om voorop te lopen in zowel technologische als esthetische ontwikkelingen maakt hen tot een leidende kracht in horlogedesign. Het toepassen van creatieve materialen en processen, zoals het Sand Gold, is slechts één voorbeeld van hoe het merk grenzen blijft verleggen.

Audemars Piguet, opgericht in 1875 door Jules Louis Audemars en Edward Auguste Piguet, heeft een lange geschiedenis van baanbrekende innovaties. De introductie van complexe uurwerken, waaronder de eerste minutenrepeater horloge in een polshorlogeformaat in 1892, en hun vele complicaties en technische hoogstandjes, hebben de horloge-industrie vormgegeven.

Een belangrijk element in het erfgoed van Audemars Piguet is de Royal Oak zelf, gelanceerd in 1972 en ontworpen door de beroemde horlogeontwerper Gérald Genta. Met zijn onconventionele stalen constructie en sportieve uitstraling, was de Royal Oak een gedurfd statement tijdens een periode waarin luxe horloges bijna uitsluitend van goud waren gemaakt. Het horloge veranderde de spelregels en is sindsdien synoniem aan het merk geworden.

Door de jaren heen heeft Audemars Piguet de Royal Oak collectie regelmatig vernieuwd met verscheidene materialen, zoals keramiek en titanium, en met variaties zoals de Royal Oak Offshore en de Royal Oak Concept series. Met de toevoeging van de Sand Gold versie wordt weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke geschiedenis van deze baanbrekende collectie.

De unieke aanpak van Audemars Piguet in het bewerken van materialen is niet alleen beperkt tot oppervlaktetexturen. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook geëxperimenteerd met kleuren door middel van anodiseringsprocessen op titanium, resulterend in levendige blauwe en groene tinten die de horlogekasten doen opvallen. Dergelijke innovaties dienen niet alleen esthetische doeleinden, maar verbeteren ook de duurzaamheid en slijtvastheid van de horloges.

De toewijding aan vakmanschap strekt zich uit tot elk detail van een Audemars Piguet horloge. De 'Grande Tapisserie' wijzerplaten worden bijvoorbeeld gemaakt met behulp van een historisch proces genaamd guillocheren, waarbij een machine uit de negentiende eeuw, de pantograaf, wordt gebruikt om het delicate patroon in het metaal te graveren.

Bovendien heeft Audemars Piguet zich toegewijd aan duurzaamheid en positieve impact op gemeenschappen en het milieu. Ze streven ernaar om ethisch verkregen materialen te gebruiken en hebben zich ingezet voor diverse milieuprojecten en sociale initiatieven.

Het succes van Audemars Piguet gaat niet onopgemerkt in de high-end horlogerie en jaarlijkse productielimieten en exclusieve releases zorgen voor een constante vraag vanuit verzamelaars en liefhebbers over de hele wereld. Met de Royal Oak in Sand Gold biedt Audemars Piguet weer een object van begeerte dat naar verwachting snel de status van collector's item zal bereiken.

Met hun niet-aflatende streven naar perfectie en vernieuwing, zal Audemars Piguet ongetwijfeld blijven verrassen en inspireren - of het nu gaat om het breken van records met ultradunne uurwerken, het introduceren van nieuwe materialen zoals Sand Gold, of het creëren van uurwerken met ongekende complicaties. Hun nalatenschap als pioniers en kunstenaars in de wereld van haute horlogerie blijft onbetwist.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...