De nieuwe Trinity Collection van Cartier onthuld

Louis Cartier ontwierp The Trinity-collectie in 1924, in opdracht van de legendarische Franse romanschrijver, kunstenaar, filmmaker en dichter Jean Cocteau, die om een „drie gouden rollende ring” had gevraagd. Het ontwerp met drie banden is uitgegroeid tot een van de meest karakteristieke juwelen ooit gemaakt door Cartier. Vandaag, 88 jaar nadat het voor het eerst werd gemaakt, heeft Cartier's Trinity Collection een paar ontwerpen met parelthema ontvangen voor de komende kerstvakantie.
De Trinity Collection, die zijn naam te danken heeft aan de drie met elkaar verweven banden gemaakt van roze goud, het teken voor liefde, geelgoud, voor trouw, en witgoud, voor vriendschap, omvat nu een reeks zoetwaterparels in prachtige tinten grijs, violet, oranje en wit, naast de gouden parel uit Australië en blonde parels uit de Zuidzee. Een van Cartiers beschrijvingen van deze collecties zegt: „Ringen rollen naar binnen, armbanden vormen ketens van zuiverheid, hangers glinsteren in een doorschijnende cluster en parels bloeien tot bloemblaadjes en vormen bloemen op de Trinity-ring”. Het kost je echter een aardig beetje geld om een stuk te kopen en te schitteren in zo'n bling.
De Trinity parelringen kosten €34.000, de Trinity parelhanger oorbellen kosten €33.700 en de top van de lijn Trinity parelkettingen kosten maar liefst €49.000.

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...