Nieuwe Richard Mille RM47 Tourbillon viert samoeraicultuur met ingewikkelde wijzerplaat

Nieuwe Richard Mille RM47 Tourbillon viert samoeraicultuur met ingewikkelde wijzerplaat

Richard Mille's nieuwste creatie genaamd RM47 Tourbillon is een artistiek eerbetoon aan de Japanse cultuur en haar samoerai-erfgoed. Het prachtige uurwerk met ingewikkeld vakmanschap is gemaakt in samenwerking met tweevoudig Formule 1-kampioen Fernando Alonso. In feite was het tijdens een gesprek met de oprichter van het merk, Richard Mille, dat Alonso's enthousiasme voor Japanse traditionele kunst en de Samurai-principes uiteindelijk leidde tot het idee voor het project. Het kostte Richard Mille bijna vier jaar om het project van de ideefase tot de voltooiing te brengen, waarvoor samenwerking met enkele van de beste uurwerken en vakmensen nodig was. De sierlijke, geskeletteerde wijzerplaat van het horloge viert de Bushido-geest door hulde te brengen aan een van de beroemdste momenten in de Japanse geschiedenis: het incident met zevenenveertig Ronin toen een groep samoeraien de dood van hun meester, Asano Naganori, wreekte.

De nieuwe RM47 Tourbillon heeft een gouden samoerai-pantser en een paar zwaarden op de wijzerplaat die nauwgezet met de hand is gesneden en beschilderd door het man-en-vrouw-team Pierre-Alain en Valérie Lozeron. "Tussen zwaard en beitel, tussen de snijkant van het blad en de insnijdingen die worden bepaald door de precisie van de graveertechniek, zijn er veel parallellen die de overeenkomsten oproepen tussen de kwaliteiten van deze krijgers en die vereist door onze artistieke ambachten," zei Pierre -Alain Lozeron. Volgens Richard Mille duurt het graveerwerk aan elk stuk 16 uur, gevolgd door negen uur handbeschildering.

Richard Mille moest voor het horloge een uiterst compact kaliber gebruiken dat speciaal was ontworpen om plaats te maken voor het samoeraipak. De tourbillon draagt de heraldische Kamon van de Asano-clan met twee gekruiste valkenveren op de zes uur-positie. Daarnaast is de opwindkroon voorzien van een ander belangrijk Japans symbool, het esdoornblad. De grondplaat en geskeletteerde bruggen zijn gemaakt van Grade 5 titanium met een zwarte PVD-behandeling. Het uurwerk is gehuisvest in een tonneau-vormige kast met een driedelige constructie bestaande uit een 3N geelgouden kastband bevestigd met een zwarte TZP-keramische lunette en achterkant van de kast. De RM47 Tourbillon is gelimiteerd tot 75 stuks en kan worden gekocht met een prijskaartje dat kan worden omgezet in ongeveer 1,04 miljoen Euros