Hublot onthuld eerste volledig keramische Tourmiljard Minute Repeater

Hublot onthuld eerste volledig keramische Tourmiljard Minute Repeater

Hublot heeft net een echte prestatie van haute horlogerie gemaakt. Het nieuwe 43 mm horloge van het Zwitserse bedrijf, genaamd de Big Bang Integral Tourbillion Cathedral Minute Repeater, wordt geleverd in twee monochrome kleuren - zwart en wit - met gepolijste en satijnen afwerkingen.

Net als de andere Big Bangs in de Integral Ceramic-serie, die in 2020 werd gelanceerd, hebben de twee nieuwe uurwerken een kast, armband, bezel en achterkant van de kast volledig gemaakt van keramiek. Maar wat het onderscheidt, is dat het's werelds eerste minuut repeater is die wordt uitgerust met een tourbillon. Het is ook het eerste model in de populaire lijn dat in zwart keramiek wordt afgewerkt.

Deze op maat gemaakte schoenmaker in Brooklyn combineert Italiaanse technieken met Amerikaanse stijl Dit 'Mogelijk unieke 'Patek Philippe horloge zou volgende maand bijna €1 miljoen kunnen halen op een veiling.

Hublot zegt dat het ongeveer 20 jaar keramiek onder de knie heeft genomen om een dergelijk resultaat te bereiken. Voor de onervaren is keramiek een notoir moeilijk materiaal voor zowel machine als afwerking. Het is ook erg duur. Toch slaagde Hublot erin om een waterbestendige keramische behuizing te creëren zonder het beweegbare trekkerstuk te beïnvloeden dat de minuutrepeater bedient. Als gevolg hiervan kan het kristalhelder geluid produceren, zelfs in een keramische behuizing van 100 procent. Hublot zegt dat dit weer een primeur is in de wereld van uurwerken.

Hublot Beide modellen bevatten matte wijzerplaten in complementaire tinten - grijs voor de witte editie en zwart voor de zwarte versie - samen met Rhodium-plated satijnen applicaties en op kleur afgestemde SuperLuminova gevulde wijzers. Bovendien wordt het paar aangedreven door Hublot's handmatige wikkeling MHUB801-beweging, die een gangreserve van 80 uur biedt. Dat is behoorlijk indrukwekkend voor een standaard tourmiljard. Als klap op de vuurpijl hebben de horloges Hublot's gewaardeerde minuutrepeatercomplicatie die in 2014 een Grand Prix d'Horlogerie de Genève award ontving.

De eerste keramische minuutrepeater ter wereld, de eerste integrale oerknal in zwart keramiek, de eerste met een tourbillon: Hublot verlegt de grenzen van het fijne uurwerken ver, heel ver.

De Hublot Keramische Tourbillon Minute Repeater is een high-end horloge geproduceerd door het Zwitserse horlogemerk Hublot. Hieronder vind je de kenmerken van dit horloge:

 • Handmatig opwindbaar kaliber HUB8001
 • Tourbillon met minute repeater complicatie
 • Frequentie van 21.600 trillingen per uur
 • 319 componenten
 • Gangreserve van 85 uur


Kast:

 • Diameter van 45 mm
 • Gemaakt van gepolijst en geborsteld zwart keramiek
 • Waterdichtheid van 30 meter (3 ATM)


Wijzerplaat:

 • Matzwarte wijzerplaat met geborstelde rhodium wijzers en indexen
 • Kleine secondewijzer op de tourbillonkooi om 6 uur
 • Tourbillon opening bij 6 uur
 • Minute repeater pusher op de kast op 9 uur


Band:

 • Zwarte rubberen en krokodillen lederen band met zwarte keramische gesp


De Hublot Keramische Tourbillon Minute Repeater is een beperkte oplage van slechts 20 stuks en is een combinatie van modern design en traditionele horloge-complicaties. Het horloge is een hoogstandje van vakmanschap en technologie en biedt een uitzonderlijk niveau van precisie en complexiteit. Het is ontworpen voor horlogeliefhebbers en verzamelaars die op zoek zijn naar een exclusief en uniek stuk.