Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

De geschiedenis van de Tourbillon 5 van Harry Winston

De geschiedenis van de Tourbillon 5 van Harry Winston

In de afgelopen jaren heeft de Histoire de Tourbillon-collectie de horlogemakers bij Harry Winston (een merk dat meestal wordt geassocieerd met prachtige, met diamanten bezaaide sieraden) in staat gesteld hun vaardigheid en creativiteit de vrije loop te laten met tourbillion- en hoesontwerpen - en de nieuwste aflevering in de serie is nee uitzondering.

De Histoire de Tourbillon 5 heeft een drieassige tourbillon die in een bolvormige kooi onder de saffierkristallen bubbel aan de linkerkant van de kast ligt.

Het drieassige deel betekent dat de tourbillion draait op drie aspunten in een reeks kooien: de buitenste draait eens in de 300 seconden, de middelste eenmaal per 75 seconden, terwijl de binnenste kooi eens in de 45 seconden draait.

In het hart van het uurwerk bevindt zich een handmatig gewikkeld uurwerk genaamd het kaliber HW4303, bestaande uit 381 onderdelen met 50 uur gangreserve en dat klopt met een frequentie van 3 Hz (of 21.600 bph).

De tourbillion zelf is gemaakt van 143 onderdelen, waarbij een groot deel van het uurwerk gemaakt is van titanium. Uren en minuten worden aangegeven op afzonderlijke schijven aan de rechterkant van de wijzerplaat, met een secondenteller nabij het tourbillion-gebied en een kleine gangreserve-indicator daarboven.

Zoals we gewend zijn van Harry Winston-modellen, wordt de Histoire de Toubillon uitgebracht als een zeer exclusieve 20-delige collectie.