Het meesterwerk van de Horlogemaker - de geschiedenis van de Tourbillon 5 van Harry Winston

Harry Winston, een merk dat gewoonlijk geassocieerd wordt met oogverblindende, diamant-rijke juwelen, heeft met de Histoire de Tourbillon-collectie de grenzen van uurwerkmakerij verkend en verlegd. Deze reeks horloges benadrukt het talent en de creativiteit van hun horlogemakers, met bijzondere aandacht voor tourbillon en kastontwerpen.

De meest recente toevoeging aan deze serie, de Histoire de Tourbillon 5, is op zichzelf een technologisch en artistiek wonder. Deze beschikt over een drie-assige tourbillon, ondergebracht in een sferische kooi die zichtbaar is door een saffieren kristallen koepel aan de linkerzijde van de horlogekast. Het complexe mechanisme van de tourbillon draait op drie assen binnen een reeks kooien - de buitenste kooi maakt één volledige rotatie in 300 seconden, de middelste om de 75 seconden, en de binnenste om de 45 seconden.

De kern van het horloge is het handmatig opgewonden kaliber HW4303 uurwerk, bestaande uit 381 componenten en biedt een gangreserve van 50 uur. De tourbillon zelf, bestaande uit 143 componenten, is grotendeels gemaakt van titanium.

De uren en minuten worden aangegeven op afzonderlijke schijven aan de rechterzijde van de wijzerplaat, met een secondewijzer nabij het tourbillon gebied en een kleine gangreserve indicator erboven. De kast heeft een diameter van 47 mm en een hoogte van 21,7 mm en is vervaardigd uit 18-karaats roségoud. Het bandje is van alligatorleer.

Net zoals we van Harry Winston gewend zijn, is de Histoire de Toubillon 5 een zeer exclusieve uitgave, met slechts 20 exemplaren in de hele wereld. Deze indrukwekkende reeks horloges begon in 2009 en elk model is een viering van de voortreffelijkheid en innovatie van Harry Winston's horlogemakerij. De serie is bedoeld als een beperkte oplage, wat deze horloges tot enkele van de zeldzaamste en meest begeerde ter wereld maakt.

Het horloge is ontworpen met een minimalistische aanpak, met de focus voornamelijk op de drievoudige tourbillon, wat een uitzonderlijk mechanisme van technische uitmuntendheid onthult. Het horloge bevat ook een innovatieve benadering die als "horloge-urbanisme" kan worden beschreven, resulterend in de creatie van een miniatuur mechanische metropool, waarbij de beweging en zijn verschillende territoria zijn georganiseerd op verschillende niveaus, als een mechanisch landschap.

Dit horloge kan het laatste model zijn in de gelimiteerde collectie, en markeert het einde van een tijdperk dat begon met de eerste Harry Winston Histoire de Tourbillon in 2009. Onder leiding van The Swatch Group lijkt het erop dat tijdmeesters zoals deze in de toekomst geen deel meer zullen uitmaken van Harry Winston's merkstrategie.

Harry Winston Tourbillon collectie

  • Tourbillon 1: De oorsprong van de serie, de Histoire de Tourbillon 1, verkende de beweging en beeldhouwkunst van de tourbillon-complicatie. Dit meesterwerk onderscheidde zich door de complexe tourbillon te introduceren, een innovatieve draai aan de traditionele horlogemakerij.

  • Tourbillon 4: Dit horloge zocht naar het volgende niveau van precisie en prestaties, waarmee het voortbouwde op de technische uitdagingen die in de hele serie werden geïntroduceerd. Het is een ware demonstratie van horlogemakerijkunst en esthetiek.

  • Tourbillon 5: Deze nieuwe toevoeging in de serie heeft een drieassige tourbillon, gevestigd in een sferische kooi zichtbaar onder de saffierkristallen koepel aan de linkerkant van de kast. Elk van de drie assen van de tourbillon draait in zijn eigen tempo, waardoor een buitengewone mate van nauwkeurigheid en complexiteit wordt bereikt. Het hart van het horloge is het handmatig opgewonden kaliber HW4303 uurwerk, dat bestaat uit 381 onderdelen en een gangreserve van 50 uur biedt. Het horloge is afgewerkt met een 18-karaats roségouden kast en een alligatorleren band. Deze editie is beperkt tot slechts 20 stuks wereldwijd, wat het tot een uiterst zeldzaam en begeerd horloge maakt.

Elke Histoire de Tourbillon-horloge is ontworpen om de complexiteit en het vakmanschap van de horlogemakerij te benadrukken. Van de complexe mechanica van de tourbillon tot de uitstekende esthetiek van het horlogeontwerp, elke editie in de serie toont Harry Winston's voortdurende streven naar innovatie en uitmuntendheid. De horloges zijn stuk voor stuk een toonbeeld van technische perfectie en artistieke flair, en vertegenwoordigen het summum van horlogemakerij.

Hoewel de Histoire de Tourbillon-serie werd begonnen vóór de overname van Harry Winston door The Swatch Group, lijkt het erop dat deze unieke horloges in de toekomst geen deel meer zullen uitmaken van de merkstrategie van Harry Winston. Desalniettemin blijft de Histoire de Tourbillon-serie een van de meest indrukwekkende en begeerde horlogecollecties ter wereld, met elk stuk dat getuigt van de uitzonderlijke vakmanschap en innovatie van Harry Winston.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...