Prachtige nieuwe limited edition Pailloné geëmailleerde uurwerken van Jaquet Droz

Prachtige nieuwe limited edition Pailloné geëmailleerde uurwerken van Jaquet Droz

Jaquet Droz staat bekend om zijn verbluffend mooie en technisch voortreffelijke creaties en de verbazingwekkende drie nieuwe limited edition horloges die we gaan presenteren, zijn waardige toevoegingen aan de trotse geschiedenis van het merk.

Wat deze uurwerken echt bijzonder maakt, is de techniek van paillonné-emaillering die op hun wijzerplaten wordt gebruikt.

In een notendop, paillonné-emailleren is het plaatsen van een stuk folie tussen twee lagen email, een siertechniek die Jaquet Droz-ambachtslieden hun vaardigheden de afgelopen tweeënhalve eeuw hebben geperfectioneerd.

Het huis heeft zijn favoriete bloemmotief gebruikt om elk van de drie uurwerken te versieren, terwijl blauwe stalen wijzers het blauwe glazuur aanvullen.

De eerste van de triade is de Petite Heure Minute Paillonnée van €36.900, met een Blue Grand Feu Paillonnée-geëmailleerde wijzerplaat en een 18-karaats roodgouden kast. Dan is er de Grande Seconde Paillonée, met een vergelijkbare wijzerplaat, maar met een 22-karaats witgouden kast, geprijsd op €40.000. Ten slotte is de Pocket Watch Paillonnée de complete line-up in stijl, met een prijskaartje van €47.300.