De betoverende New-York-Collectie van Harry Winston zijn juwelen met eerbetoon aan de stad

Er gaat niets boven de energie van New York City, met zijn iconische bezienswaardigheden, constante beweging, onnavolgbare geest en onovertroffen stijl. Deze bijzondere stad, het epicentrum van opwinding en glamour, is sinds de oprichting van het Huis in 1932 een inspiratiebron voor de ontwerpers van Winston en blijft dat ook vandaag de dag voor de volgende generatie legendarische juwelen.

De New York Collectie van Harry Winston is een schitterende liefdesbrief aan zijn geliefde stad, bestaande uit tien subcollecties. Van de Brownstones in zijn geboorteplaats op de Upper West Side tot het organische kleurenpalet en de geometrie van Central Park, de stadslichten van de skyline van Manhattan, de opvallende architectuur van de beroemde kathedralen, de drukke verkeerswegen en zijn iconische Fifth Avenue Flagship Salon... dit is Harry's New York.

De New York Collectie van Harry Winston is een schitterende juwelencollectie die geïnspireerd is door de energie, stijl en iconische bezienswaardigheden van New York City. Sinds de oprichting van het Huis in 1932, heeft de stad een bron van inspiratie gevormd voor de ontwerpers van Harry Winston. De New York Collectie bestaat uit tien subcollecties die elk een aspect van de stad weerspiegelen, van de Brownstones op de Upper West Side tot de schitterende lichten van de skyline van Manhattan.

De  subcollecties omvatten onder andere:

Winstons New York
De respectievelijke collecties vertellen het verhaal van de heer Winston in relatie tot New York. De statige architectuur van de Brownstones op de Upper West Side, het organische kleurenpalet en de geometrie van Central Park, het glinsterende stadslicht van Times Square en de dynamische energie en Art Deco architecturale elementen langs Fifth Avenue hebben allemaal invloed gehad op zijn ontwerpesthetiek. We nodigen u uit om de locaties, de intrinsieke elementen en de energie van New York City te verkennen en te ervaren.

Manhattan vanuit de lucht door Harry Winston
Een juwelenset bestaande uit schitterende diamanten en stralende blauwe saffieren die de prachtige tinten en helderheid van de lucht boven Manhattan oproept. Geïnspireerd door het licht en de kleuren van New York tijdens de overgang van dag naar schemering, vervoert deze high-jewelry set de drager naar een avond in de stad, met uitzicht op het glinsterende landschap van Manhattan. Diamanten en saffieren oorbellen van Manhattan vanuit de lucht. Een zicht op een rijk versierde gevel in Manhattan.

Kathedraal door Harry Winston
In 1942 verhuisde Harry Winston, Inc. naar 7 East 51st Street, direct naast de beroemde St. Patrick's Cathedral in New York. Kathedraal Smaragd en Diamanten Ketting. Elke dag, terwijl Harry zich koesterde in de stralen van zijn buitengewone juwelen, werd hij getrakteerd op een onbelemmerd uitzicht op de indrukwekkende neogotische structuur.
Luchtfoto van Saint Patrick's Cathedral in New York City. De Kathedraal-serie weerspiegelt de perfecte proporties, buitengewoon vakmanschap en architecturale uitmuntendheid van St. Patrick's en benadrukt de onbetwistbare schoonheid van peervormige smaragden, terwijl het Winston-ontwerp in zijn puurste vorm wordt gevierd.

Fifth Avenue Arch door Harry Winston
Deze high-jewelry set met edelstenen vangt de verfijning van de gelijknamige straat en de iconische boog. Met peervormige saffieren en sprankelende diamanten stralen de juwelen van de Fifth Avenue Arch-set de grandeur uit van het legendarische architectonische herkenningspunt dat de beroemdste straat van Manhattan siert. Geïnspireerd door de elegante marmeren details van het Flagship Salon van het Huis op 718 Fifth Avenue, schitteren de juwelen van de 718-set met levendige gekleurde edelstenen en briljante diamanten. Net als de geometrische marmeren details die het legendarische Flagship Salon van Harry Winston op 718 Fifth Avenue verlevendigen, weerspiegelen de ontwerpen van de 718-set dezelfde perfectie en luxe die de elementen van het iconische huis kenmerken. De kenmerkende zwart-witte marmeren vloeren. Een 718 Marmer Marqueterie Robijn en Diamanten Ring.

Graffiti door Harry Winston
De Graffiti-serie van Harry Winston viert de kunst en mode van de downtown buurten van New York City. Horloge uit de Avenue-collectie. Rechthoekige kast bezet met diamanten en blauwe band. Het parelmoer en de edelstenen op de wijzerplaat hebben blauwe, roze en witte kleurtinten. Harry Winston is geschreven in graffitistijl. Met levendige kleuren en kunstinfluences van SoHo weerspiegelen de Graffiti-stukken de eindeloze energie en uitmuntende geest van New York City. De horloges uit de Avenue Classic Graffiti-serie zijn gemaakt van 18K witgoud en hebben diamantbezette lunettes.

Central Park Mozaïek door Harry Winston
De schittering van de natuur in Central Park door de seizoenen heen was een tastbare inspiratiebron voor Harry, die altijd op zoek was naar de schoonheid van de natuur. Central Park Mozaïek ring met smaragden, saffieren, diamanten en aquamarijnen. Central Park Mozaïek Ring. Harry wijdde zijn leven aan zeldzame juwelen en aan de uitbreiding van zijn gelijknamige bedrijf, waarbij hij vaak urenlang samenwerkte met zijn hoofdontwerpers om buitengewone, unieke juwelen te creëren. Central Park Mozaïek armband met smaragden, saffieren, diamanten en aquamarijnen. Het prominente park van New York City, Central Park, bood vaak een fris perspectief voor Mr. Winston en zijn ontwerpers.

Fifth Avenue door Harry Winston
Van alle drukke straten en lanen in New York, misschien zelfs de wereld, is geen enkele beroemder of nauwer verbonden met het Winston-verhaal dan de prestigieuze Fifth Avenue. Fifth Avenue Crossover Diamanten Ketting. Buitenkant van het Metropolitan Museum of Art in New York City. Het Metropolitan Museum of Art. Fifth Avenue is een culturele hub die New Yorkers en bezoekers ongeëvenaarde toegang biedt tot enkele van de grootste werken ter wereld. Een van deze ongelooflijke culturele instellingen is het Metropolitan Museum of Art, dat op zichzelf al een structureel meesterwerk is. De Crossover Diamond-serie herinnert aan de grote entree van het museum aan Fifth Avenue, met een reeks ronde briljante, markiesvormige en zorgvuldig gekalibreerde baguette-diamanten die nauwgezet zijn gezet in een symmetrische melange van geometrische vormen en hoekige vormen. Levendige edelstenen vermengen zich met briljante diamanten om de elektrische energie van de lichten van New York City vast te leggen.

Een kleurrijke ketting uit de City Lights sub-serie - onderdeel van The New York Collection van Harry Winston
In 1933 getrouwd, genoten Harry Winston en zijn geliefde vrouw van hun vroege leven samen als jong stel in New York City, vaak aanwezig bij society-evenementen en Broadway-shows. De Winstons hielden zo veel van Broadway dat toen Harry zijn rondreizende tentoonstelling, The Court of Jewels, promootte, hij de leidende Broadway-sterren van die tijd vroeg om in zijn juwelen te poseren voor het officiële programma. Kleurrijke stadslichten op Times Square in New York City. New York City Lights - Betoverd door de neonpuls van Broadway, stellen de City Lights-juwelen de levendige lichten opnieuw voor door middel van kleurrijke diamanten en levendige edelstenen. Kleurrijke oorbellen uit de City Lights-subserie - een deel van The New York Collection van Harry Winston.

Eagle door Harry Winston
Meesterlijk gezet om een vogel in vlucht na te bootsen, benadrukken deze unieke high-jewelry ontwerpen de belofte van het Huis aan zijn New Yorkse afkomst. Harry Winston's New York Collection, Eagle, ketting met kleurloze en fancy gele diamanten. Spoorwegen speelden altijd een belangrijke rol in Harry's leven; hij vertrouwde vaak op deze vervoerswijze in zijn zoektocht naar zeldzame stenen. Gedurende de vroege jaren 1900 sierden gietijzeren adelaars veel gebouwen in New York City, waaronder het oorspronkelijke Grand Central Depot - het beroemde vervoersknooppunt van de stad - als symbool van groei, vlucht en beweging. Exterieur van Grand Central Station in New York City. De Eagle-subserie herinnert aan de majesteit van zijn naamgenoot, met een buitengewone combinatie van kleurloze en fancy gele diamanten

Eagle High Jewelry Horloge van Harry Winston
Een prachtige high-jewelry set bestaande uit blauwe saffieren, oranje spessartieten en diamanten beeldt de prachtige versieringen van Manhattan uit. Manhattan Adornment Ketting met Saffieren, Spessartiet Granaat, Gele en Witte Diamanten. Een prachtige high-jewelry set bestaande uit blauwe saffieren, oranje spessartieten en diamanten beeldt de prachtige versieringen van Manhattan uit.

Manhattan Architectuur door Harry Winston
Deze adembenemende sieradenreeks is geïnspireerd op de architectonische pracht en praal van Manhattan, waarbij elk juweel de essentie van de wereldberoemde gebouwen en constructies weergeeft. Manhattan Architectuur Ketting met Diamanten en Saffieren. De ontwerpen in de Manhattan Architectuur-serie stralen de luxe en het vakmanschap uit dat kenmerkend is voor de meest iconische bouwwerken in de stad. Van wolkenkrabbers tot historische monumenten, elk stuk in deze collectie is een eerbetoon aan de bouwkundige wonderen van Manhattan.

Broadway Sterren door Harry Winston
Als eerbetoon aan de glamoureuze wereld van Broadway en de tijdloze uitstraling van zijn sterren, is de Broadway Sterren-collectie geïnspireerd op de schittering van het podium en de passie voor de kunsten. Broadway Sterren Ketting met Diamanten en Smaragden. Deze verfijnde sieradenreeks combineert sprankelende diamanten en levendige edelstenen om de magie van de schijnwerpers en het aanzien van de grote theaterproducties van New York City te vangen. Elk stuk in de Broadway Sterren-collectie straalt de energie en het talent uit dat synoniem is met Broadway.


De New York Collection van Harry Winston is een eerbetoon aan de stad die nooit slaapt en de inspiratie die het al generaties lang biedt aan ontwerpers en kunstenaars. Elk stuk in deze uitgebreide verzameling is een prachtige weergave van de vele facetten van New York City, van de bruisende energie van Times Square tot de rustige schoonheid van Central Park. Ontdek de rijke geschiedenis en het vakmanschap achter elk uniek ontwerp en vier de stad die zoveel heeft gegeven aan de wereld van high-jewelry.

Bezoek Website
Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...