Anna Hu's oogverblindende juwelenkunst tentoonstelling op TEFAF Maastricht

Anna Hu, de internationale haute-joaillerie kunstenares, exposeerde haar nieuwste unieke creaties op TEFAF Maastricht van 11 tot en met 19 maart 2023. Dit prestigieuze evenement, georganiseerd door de Europese Stichting voor Schone Kunsten, is de meest vooraanstaande kunst-, antiek- en designbeurs ter wereld. Voor het tweede jaar op rij waren de bijzondere werken van Anna Hu hier te bewonderen.

De tentoonstelling bestond uit 20 kunstwerken die een brug slaan tussen Oost en West en een eerbetoon zijn aan diverse kunstenaars, waaronder Vincent van Gogh, Sandro Botticelli, Giuseppe Castiglione, Antoine de Saint-Exupéry, Erik Satie, Georgia O'Keeffe, Monet, Yun Shouping, Robert Schumann, Zhang Daqian, Keizer Huizong, Wu Changshuo en Chou Konglei.

Anna Hu voelt zich vereerd om voor het tweede jaar op rij haar haute-joaillerie creaties te mogen tonen op TEFAF Maastricht. De beurs is volgens haar dé plek voor de expressie van kunst. De tentoongestelde werken waren onderverdeeld in drie thema's: de vlinder, wat Hu betekent in het Mandarijn; de zee; en de natuur, met een bijzondere focus op flora, een consistente inspiratiebron voor Anna.

Op TEFAF werden nieuwe interpretaties van klassieke culturele elementen onthuld, met een nieuwe haute-joaillerie collectie geïnspireerd door traditionele technieken van de beste Franse ateliers, gecombineerd met oriëntaalse details. Het resultaat is een reeks vreugdevolle creaties die elegant de invloeden van zowel de Oosterse als de Westerse wereld verenigen.

Anna Hu zet haar gedurfde zoektocht naar bijzondere materialen in haute-joaillerie voort. Zo onthult ze onder andere stukken in titanium, verlicht geëmailleerd messing en stukken met organische materialen zoals de zeldzaamste conch-, melo- en clam-parels. Daarnaast introduceert ze voor het eerst haar concept van haute-joaillerie sculpturen in de vorm van een roos, waarvan de gevallen bloemblaadjes de vergankelijkheid van de tijd symboliseren. TEFAF is volgens Anna Hu de ideale setting om haar concept van juwelen sculpturen te onthullen en innovatieve juwelen geïnspireerd door Westerse en Oosterse kunstenaars te presenteren.

Enkele van de 20 meesterwerken die Anna Hu tijdens TEFAF Maastricht 2023 presenteerde zijn onder andere:

  • De Rose d'Éternité sculptuur/broche, geïnspireerd door Antoine de Saint-Exupéry's 'De Kleine Prins'. Deze uiterst delicate rozensculptuur/broche beeldt het meesterwerk van Saint-Exupéry uit, samen met de enige roos op asteroïde B612, zo dierbaar voor Anna. Ze heeft de rozenstelen zorgvuldig vervaardigd uit stevig titanium en een spinel van 0,98 karaat in het hart gezet.
  • De La Rose rouge halsketting met robijnrode 'pigeon's blood' (duivenbloed) kralen zonder verhitting, met een totaal van 616,73 karaat, robijnen, roze en witte saffieren, diamanten en 18-karaats wit en rozen goud. Deze halsketting doet denken aan belangrijke art deco-stukken van grote Franse ontwerpers die ook inspiratie haalden uit Oosterse bronnen, zoals kunstenaar Chou Konglei's Rose.
  • De Blues Butterfly broche, kenmerkend voor Anna Hu's esthetiek. Anna, die al jaren in Monaco woont, liet zich inspireren door de verschillende tinten blauw van de lucht en de zee bij het creëren van de Blues Butterfly Broche. De turkooizen golvende patronen herinneren haar aan het geluid van rustgevende golven. De levendige kleuren van de middelste stenen vertegenwoordigen de koninklijk blauwe hemel, terwijl de Perzische blauwe turkooizen als vlindervleugels de tinten van de oceaan nabootsen. Witte diamanten omringen de vlinder op een abstracte manier, als verschuivende golven. Vijf cabochon saffieren (totaal 6,56 karaat) als vlinderlichaam en handgesneden turkoois (totaal 24,30 gram) als vlindervleugels. De broche is verder versierd met aluminium, zilveren linten en bezet met diamanten, en heeft pinnen van 18-karaats wit en geel goud.


Voordat ze haar debuut maakte op TEFAF Maastricht, nam Anna Hu deel aan de Biënnale van Parijs in 2017 en tweemaal aan PAD, eerst in Monaco in april 2019 en later in Londen in september 2019.

Naast haar band met prestigieuze kunstbeurzen heeft Anna Hu ook sterke banden met veilinghuizen en musea. Ze heeft verschillende wereldrecords gevestigd bij Christie's en Sotheby's veilingen. Werken van Anna Hu zijn opgenomen in permanente collecties van onder andere het Staats Historisch Museum in Moskou en het Musée des Arts Décoratifs in Parijs. In het najaar van 2023 zal Anna Hu ook een toonaangevend museum in Londen overnemen.

Over Anna Hu Haute Joaillerie: Anna Hu is een internationale haute-joaillerie kunstenares, geboren in Taiwan en opgeleid in de VS. Ze benadert haar kunst met een duidelijk Oost-ontmoet-West-filosofie en esthetiek, die sterk wordt beïnvloed door beide culturen. Ze heeft gestudeerd aan het Gemological Institute of America, F.I.T., Parsons School of Design (Masters, 19e-eeuwse Franse juwelen) en Columbia University (Masters, Kunstadministratie). Na gewerkt te hebben bij Christie's, Van Cleef & Arpels en Harry Winston, richtte ze op 30-jarige leeftijd haar eigen merk op, Anna Hu Haute Joaillerie.

Anna, een wonderkind celliste, haalt haar ontwerpinspiratie vaak uit haar diepe toewijding aan klassieke muziek, maar put ook uit haar erfgoed, de natuur en soms uit het impressionisme en de art nouveau. Ze werkt uitsluitend samen met Franse ambachtslieden die meesters zijn in klassiek traditioneel vakmanschap en nieuwe innovaties. Haar ateliers in Parijs behoren tot de beste ter wereld.

Sinds 2012 heeft Anna Hu nauwe banden opgebouwd met veilinghuizen, musea en kunstbeurzen, zoals La Biennale Paris, PAD London & Monaco en TEFAF Maastricht.

Voor persinformatie kunt u contact opnemen met:

Voor het Verenigd Koninkrijk: LM Communications / Serena Clare / +44 (0) 207 491 9945
e-mail: serena@lm-communications.com

Voor Frankrijk: Madame C conseille / Anne Charrier / +33 (0) 7 82 13 03 98
e-mail: anne.charrier@madamecconseille.com

Anna Hu heeft zich in haar carrière gevestigd als een internationaal erkende haute-joaillerie kunstenares, waarbij haar unieke stukken worden tentoongesteld op prestigieuze kunstbeurzen en haar werken worden opgenomen in permanente collecties van gerenommeerde musea. Haar benadering van ontwerp en vakmanschap illustreert een zeldzame combinatie van Oost en West, resulterend in adembenemende en innovatieve creaties die de harten van verzamelaars en liefhebbers van juwelen over de hele wereld veroveren.

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...