De Bethune DB28XP Kind of Blue Tourbillon Limited Edition

Het Zwitserse horlogemerk De Bethune staat bekend om zijn uitzonderlijke uurwerken die zowel innovatief design als geavanceerde technische prestaties combineren. Onder de indrukwekkende creaties bevindt zich de De Bethune DB28XP 'Kind of Blue' Tourbillon Sapphire, een gelimiteerde editie die de grenzen van de haute horlogerie verlegt met zijn opvallende esthetiek en ingewikkelde horlogemechanismen.

De DB28XP collectie van De Bethune is een eerbetoon aan het tienjarige jubileum van de beroemde DB28 lijn die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2010. Als onderdeel van deze viering heeft de 'Kind of Blue' Tourbillon Sapphire een beperkte oplage, wat het een uiterst exclusief stuk maakt voor verzamelaars en liefhebbers van luxe horloges.

Het horloge valt op door zijn kenmerkende blauwe kleur die niet alleen symbolisch is voor de naam maar ook voor de merkidentiteit van De Bethune. Blauw wordt al lang geassocieerd met de hemel en het universum, thema'sdie nauw verweven zijn met het merk en zijn oprichter, David Zanetta. Het gebruik van de kleur in dit horloge is niet alleen een artistieke keuze, maar ook een technische uitdaging, aangezien de blauwe nuance wordt bereikt door de titanium onderdelen van het horloge te oxideren bij hoge temperaturen.

Het hart van de 'Kind of Blue' Tourbillon Sapphire is het tourbillon-mechanisme, dat met de hand is gemaakt en tot in perfectie is afgestemd om de nauwkeurigheid van het horloge te garanderen. Dit complexe systeem compenseert de effecten van zwaartekracht op de beweging van het uurwerk en is een toonbeeld van horlogetechnische vaardigheid.

Dit hoogwaardige horloge is niet alleen een technisch wonder, het is ook een visueel spektakel. De saffierglazen kast biedt een onbelemmerd uitzicht op de binnenwerking van het uurwerk, waardoor een adembenemend tafereel ontstaat van draaiende tandwielen en het vibrerende blauw dat de identiteit van De Bethune weergeeft. De kast zelf is ultralicht dankzij het gebruik van high-tech materialen zoals titanium en saffierglas.

Bij het ontwerp van de DB28XP 'Kind of Blue' Tourbillon Sapphire heeft De Bethune aandacht besteed aan ergonomie en draagcomfort. De horlogeband, eveneens in de kenmerkende blauwe kleur, is vervaardigd uit alligatorleer, wat bijdraagt aan de luxe uitstraling en het comfort op de pols van de drager.

Het bedrijf blijft trouw aan zijn filosofie van het streven naar perfectie en innovatie. Elk onderdeel van het 'Kind of Blue' Tourbillon Sapphire-horloge is met precisie vervaardigd en geassembleerd in de ateliers van De Bethune in Zwitserland, wat resulteert in een uurwerk dat zowel esthetisch als mechanisch nauwkeurig is.

De gelimiteerde oplage van de 'Kind of Blue' Tourbillon Sapphire benadrukt de exclusiviteit en het unieke karakter van dit uurwerk. Het is niet alleen een horloge; het is een kunstwerk, een investering en een erfstuk dat generaties lang kan worden gekoesterd.

Als toevoeging aan de informatie over dit horloge is het interessant om te weten dat De Bethune een relatief jong merk is in de horlogewereld, opgericht in 2002. Ondanks hun korte bestaan hebben ze zich snel gevestigd als een innovator in de industrie met meer dan 150 patenten, 28 kalibers en talloze onderscheidingen.

De Bethune'sbenadering van horlogedesign is uniek omdat ze vaak inspiratie putten uit wetenschap en kunst. Ze brengen traditionele ambachten samen met moderne technologieën om uurwerken te creëren die niet alleen de tijd vertellen maar ook verhalen.

Een opvallend kenmerk van hun ontwerpfilosofie is de 'floating lugs', het merk'shandelsmerk draagsysteem dat zorgt voor een optimale pasvorm op elke pols. Ook de sterrenhemel decoraties die vaak op de wijzerplaten verschijnen, zijn een verwijzing naar de fascinatie van de oprichters voor astronomie.

In de toekomst zal De Bethune naar verwachting blijven innoveren op het gebied van uurwerkontwerp en -technologie, wat bijdraagt aan hun reputatie als een van de meest inventieve en gewilde horlogemerken in de wereld van haute horlogerie.

Door de combinatie van avant-garde techniek, verfijnde esthetiek, en een commitment aan vakmanschap, blijft De Bethune fascineren en inspireren, en de 'Kind of Blue' Tourbillon Sapphire is daarvan een perfect voorbeeld.

 

- Wat is het belangrijkste kenmerk van de De Bethune DB28XP 'Kind of Blue' Tourbillon Sapphire die het onderscheidt in de haute horlogerie? Het hart van het horloge is het tourbillon-mechanisme, wat zorgt voor een uiterst nauwkeurig uurwerk, en de opvallende blauwe kleur die symbolisch is voor De Bethune.
- Hoe wordt de kenmerkende blauwe kleur van de De Bethune DB28XP 'Kind of Blue' Tourbillon Sapphire gerealiseerd? De blauwe kleur wordt bereikt door de titanium onderdelen van het horloge te oxideren bij hoge temperaturen.
- Waarom kan de De Bethune DB28XP 'Kind of Blue' Tourbillon Sapphire beschouwd worden als een kunstwerk? Vanwege het unieke design, de beperkte oplage, de geavanceerde techniek en het vakmanschap wordt het horloge gezien als een kunstwerk.
- Wat is de filosofie van De Bethune met betrekking tot hun horloges? De filosofie van De Bethune is het streven naar perfectie en innovatie in zowel esthetiek als mechanische nauwkeurigheid.
- Welk systeem gebruikt De Bethune om ervoor te zorgen dat hun horloges optimaal passen op elke pols? De Bethune gebruikt 'floating lugs', een handelsmerk draagsysteem dat zorgt voor een optimale pasvorm.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...