Chopard presenteert de Alpine Eagle Pine Green luxe horloge

Chopard, het gerenommeerde Zwitserse luxe horlogemerk, heeft zijn vaardigheid in het maken van verfijnde tijdmeesters opnieuw bewezen met de lancering van twee nieuwe modellen binnen de Alpine Eagle collectie. Deze collectie staat bekend om haar sportieve maar toch elegante horloges, en met de introductie van de Pine Green wijzerplaat betreedt Chopard een nieuw terrein van esthetische innovatie. De toevoeging van deze unieke kleur is niet alleen een blijk van Chopard'svoortdurende zoektocht naar schoonheid, maar ook een ode aan de natuurlijke omgeving die hen inspireert: de majestueuze Alpen.

De Alpine Eagle Pine Green horloges combineren technische precisie met esthetisch design, twee kenmerken die als de ruggengraat van Chopard'sfilosofie worden beschouwd. Beschikbaar in twee varianten, één gemaakt van het innovatieve Lucent Steel A223 en één vervaardigd uit ethisch gewonnen roségoud, spreken ze zowel liefhebbers van moderne materialen als traditionele luxe aan. Lucent Steel A223 is bijzonder omdat het sterker en duurzamer is dan traditioneel roestvrij staal, wat resulteert in een langere levensduur van het horloge. Het roségouden model daarentegen straalt een warme glans uit die kenmerkend is voor dit kostbare metaal.

Met een kast van 41 mm vallen de horloges goed op de pols zonder dat het geheel te overweldigend wordt. Het formaat is een perfect compromis tussen het verlangen naar een substantieel uurwerk en de noodzaak voor elegantie en verfijning. De wijzerplaat, met een textuur die doet denken aan het scherpe zicht van een arend, heeft een patroon dat net zo gedurfd als subtiel is, waardoor de kijker keer op keer wordt uitgenodigd een diepgaande blik te werpen.

Het hart van de Alpine Eagle Pine Green horloges wordt gevormd door het automatische kaliber 01.01-C, een uurwerk dat geheel in-house is ontwikkeld door Chopard. Dit biedt eigenaren de zekerheid van een onafhankelijk vervaardigd mechanisme dat voldoet aan de hoogste standaarden. Chronometer-gecertificeerd, voorzien van een datumaanduiding en stop-seconds functie, en met een gangreserve van 60 uur, is dit uurwerk een toonbeeld van betrouwbaarheid en innovatie.

Chopard'saandacht voor detail strekt zich uit tot de waterdichtheid van de horloges, die tot 100 meter gegarandeerd is. Dit maakt de Alpine Eagle Pine Green tot een geschikte keuze voor zowel zakelijke afspraken als avontuurlijke activiteiten in de buitenlucht. Het ontwerp van de horlogeband zorgt bovendien voor een comfortabele pasvorm die de esthetiek van het horloge complementeert.

Bij Chopard gaat luxe hand in hand met verantwoordelijkheid, een principe dat diep geworteld is in hun bedrijfscultuur. Dit blijkt uit hun engagement voor duurzame praktijken en hun zorg voor de omgeving waar ze inspiratie uit putten. Een deel van de inkomsten van de Alpine Eagle Pine Green horloges wordt gedoneerd aan de Alpine Eagle Foundation, mede opgericht door Co-President Karl-Friedrich Scheufele, ten behoeve van het beschermen van de zeearend en andere fauna in de Alpenregio.

Potentiële kopers moeten voorbereid zijn op een exclusief prijskaartje: € 16.100,- voor het model in Lucent Steel A223 en € 55.400,- voor de variant in roségoud. Deze prijzen weerspiegelen de combinatie van stijl, duurzaamheid en precisie, waarmee Chopard zich richt op het hogere segment van de horlogemarkt.

Het Alpine Eagle Pine Green horloge vertegenwoordigt meer dan enkel tijd; het staat symbool voor verfijning, is een eerbetoon aan natuurlijke pracht en belichaamt de ethos van Chopard. Voor degenen die verlangen naar luxe, maar ook belang hechten aan duurzaamheid en verantwoordelijkheid, biedt Chopard met de Alpine Eagle Pine Green een harmonieuze synthese tussen beide idealen. Dit nieuwste meesterwerk voegt zich naadloos bij de prestigieuze collectie van Chopard, en blijft trouw aan de merkfilosofie die al sinds de oprichting in 1860 wordt gekoesterd.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...