Patek Philippe introduceert de Perpetual Calendar Monopusher Rattrapante

Patek Philippe introduceert de Perpetual Calendar Monopusher Rattrapante

De nieuwe ref. 5373P is gepland om de huidige Perpetual Calendar Monopusher Rattrapante Chronograph ref. 5372P/001 in blauw en ref. 5372P/010 te vervangen door een zalmkleurige wijzerplaat die in 2017 werd gelanceerd. Het is het eerste moderne, reguliere Patek Philippe-horloge met een linkshandige of „destro” -kroon.

Net als zijn voorganger combineert hij twee van de meest waardevolle complicaties van Patek: een chronograaf in een fractie van een seconde en een eeuwigdurende kalender, waardoor het het meest gecompliceerde „destro” -horloge op de markt is. Het formaat van een linkshandig horloge is echter niet zonder precedent in de geschiedenis van Patek Philippe. In 1927 creëerde de fabrikant voor de Amerikaanse retailer Grogan & Co., een van Pittsburgh's meest prominente juweliers van de 20e eeuw, een uniek, linkshandig chronograafpolshorloge met een gespleten seconden en een kussenvormige gouden behuizing.

Patek Philippe nieuwe Perpetual Calendar Monopusher Rattrapante Ref. 5373P „Destro” De nieuwe referentie heeft exact dezelfde afmetingen als de ref. 5372P, heeft een diameter van 38,3 mm en een slanke 12,93 hoogte omdat hij dezelfde CHR 27-525 PS Q herbergt, die bestaat uit de prachtig slanke CHR 27-525 PS Q Een chronograafuurwerk in een fractie van een fractie van een seconde dat voor het eerst debuteerde in de heilige ref. 5959 in 2005 en een dunne eeuwigdurende kalendermodule die bovenop werd gebouwd.

De behuizing blijft qua vorm en afwerking identiek aan zijn voorganger, met een gepolijste, concave rand in contrast met een uitgesproken satijngeborstelde uitsparing langs de flanken van de behuizing. Het heeft slanke, elegant gebogen nokken met opvallende platina doppen aan de uiteinden die op de pers zijn aangebracht. Patek Philippe nieuwe Perpetual Calendar Monopusher Rattrapante Ref. 5373P „Destro” Omdat de beweging omgekeerd moest worden om de kroon naar de positie van negen uur te verplaatsen, werden de positie van de duwers en de indeling van de tellers en kalenderschijven 180 graden gedraaid ten opzichte van hun gebruikelijke posities.

De splitsecondenduwer bevindt zich nu om acht uur terwijl de analoge datum om 12 uur ligt, de lopende seconden om drie uur, de maanfasen om zes uur en de totalisator van 60 minuten om negen uur, waarbij de diafragmadisplays worden verplaatst naar de bovenste helft van de kiezen. De wijzerplaat heeft een verticale satijnen afwerking, met een antracietgrijze tint die van leigrijs in het midden van de wijzerplaat naar ebbenzwart aan de rand loopt.

De aangebrachte Arabische cijfers en gefacetteerde Dauphine-uurwijzers zijn in witgoud, terwijl de secondewijzer van de chronograaf en de totalisatorhand van 60 minuten rood zijn gelakt voor absoluut contrast en dynamiek. Deze opvallende kleur gaat verder op de riem van zwart kalfsleer met een reliëftextuur en rode stiksels. Patek Philippe nieuwe Perpetual Calendar Monopusher Rattrapante Ref. 5373P „Destro” Zichtbaar aan de achterkant van de saffierbehuizing is de kleine CHR 27-525 PS Q. De gesplitste seconden cal.

CHR 27-525 PS was Pateks eerste interne chronograafuurwerk en een van de meest uitgebreide en klassiek mooie chronograafuurwerken ooit gemaakt door welk merk dan ook, punt uit. De camera voor 12 maanden draait in een jaar volledig rond met een klein satellietwiel om de schrikkelmaand februari het hoofd te bieden. De satelliet maakt eenmaal per jaar een rotatie van 90° en voltooit een volledige rotatie in vier jaar. Het uurwerk is in totaal slechts 7,3 mm hoog.

Patek Philippe introduceert de Perpetual Calendar Monopusher Rattrapante
Patek Philippe introduceert de Perpetual Calendar Monopusher Rattrapante
Patek Philippe introduceert de Perpetual Calendar Monopusher Rattrapante