Chopard pakt uit met innovatieve hedendaagse sportieve chronograaf

Naast zijn technische bekwaamheid, staat de Alpine Eagle-collectie sinds de lancering garant voor esthetische finesse, volledig in lijn met het 'vorm volgt functie'-principe van Louis Sullivan. Het nieuwe Alpine Eagle XL Chrono-model weerspiegelt dit principe volledig. Aan de rechterkant zijn de chronograafdrukkers subtiel en discreet geïntegreerd aan weerszijden van de beschermende bumpers om de karakteristieke harmonie van vorm en symmetrie van de Alpine Eagle te behouden.

Op het Alpine Eagle XL Chrono-model heerst ook harmonie in het hart van de Pitch Black-wijzerplaat. Geïnspireerd door de kleuren van de alpiene flora en fauna, wilde Chopard'smedevoorzitter en maker van de collectie, Karl-Friedrich Scheufele, deze tint als een verwijzing naar het intense zwart van bergnachten wanneer dieren in het wild zijn rechten opeisen, en herinnert ons aan de mate waarin waarbij nachtelijke verlichting gekoppeld aan mens en verstedelijking de manier van leven van omringende diersoorten verstoort. Zoals op alle Alpine Eagle-modellen, behoudt de wijzerplaat zijn textuur en stralend patroon, wat doet denken aan de iris van de adelaar.

De veervormige secondewijzer vliegt over dit goed leesbare display, onderbroken door verhoogde tellers. De toevoeging van zwarte tellers voor de aanduidingen van 30 minuten, kleine seconden en 12 uur - respectievelijk gepositioneerd op 3, 6 en 9 uur - is zorgvuldig ontworpen om de leesbaarheid van metingen te verbeteren. Dit is ook het geval met de rode inlays die de wijzers markeren die zijn gekoppeld aan de chronograaffunctie, evenals de 100, 160 en 240 schaalverdelingen op de tachymeterschaal.

Verdeeld in vier secties, beschikt deze tachymeter-schaalverdeling over intervallen variërend van 5, 10, 20 of 40 km/u per lijn om een ​​perfecte berekening van gemiddelde snelheidsmetingen te garanderen. De extra grote kast van 44 millimeter van de Alpine Eagle XL Chrono is gemaakt van ethisch 18-karaats roségoud en gekeramiseerd titanium. De combinatie van deze twee edele metalen is een primeur in de esthetiek van horloges, en nog meer in het Alpine Eagle XL Chrono-assortiment, tot nu toe verkrijgbaar in Lucent Steel A223 en/of ethisch roségoud.

Het 18-karaats roségoud dat is gebruikt om de kast te maken, is afkomstig van een ethische toeleveringsketen, in overeenstemming met de verbintenis die Chopard sinds juli 2018 nakomt voor al zijn horloge- en sieradenproductie; terwijl het gebruik van gekeramiseerd titanium de avant-garde geest van de workshops weerspiegelt. Dit lichte en ultraresistente metaal wordt verkregen door een proces van titaniumoxidatie met behulp van elektroplasmatechnologie - een behandeling die het een hardheid van 1000 Vickers geeft en een weerstand tegen schokken en krassen die vergelijkbaar is met die van keramiek. Ontwikkeld in de luchtvaart- en auto-industrie, heeft het een antracietgrijze kleur die na verloop van tijd niet vervaagt en het hele horloge een sportieve, ultramoderne uitstraling geeft.

De Alpine Eagle XL Chrono is ook het eerste in serie geproduceerde uurwerk van de collectie met een zwarte kalfsleren band. Tot nu toe was alleen de Alpine Eagle XL Chrono Only Watch – een uniek model ontworpen om de Monegasque Association against Muscular Dystrophy te ondersteunen – afgeweken van de iconische metalen armband. Net als de laatste behoudt de leren band de karakteristieke centrale dop in reliëf van de Alpine Eagle, evenals een zeer eigentijds grafisch ontwerp. En omdat stijl draait om details, weerspiegelt het rode stiksel van het hoofdstel op subtiele wijze de chronograaffunctie-indicaties op de wijzerplaat.

Chopard innovatieve chronograaf Alpine Eagle XL Chrono-model:

 • Behuizing: roestvrij staal of roségoud met diameter van 44 mm
 • Wijzerplaat: zilver of blauw met zonnestraalpatroon en datumweergave op 4 uur positie
 • Uurmarkeringen: toegepaste indexen met Super-LumiNova
 • Wijzers: uur- en minutenwijzers met Super-LumiNova
 • Functies: chronograaf, datumweergave, tachymeter
 • Waterbestendigheid: 100 meter
 • Horlogeband: geïntegreerde metalen band met vouwsluiting of rubberen band met vouwsluiting


Hierbij een overzicht van de Chopard Alpine Eagle XL Chrono-modellen, met een omstandige beschrijving van elk model:

 • Alpine Eagle XL Chrono - Staal en Roségoud Dit model heeft een kast van roestvrij staal en roségoud, met een diameter van 44 mm. De wijzerplaat is gemaakt van grijs sunburst en heeft drie subdials en een datumvenster op 4:30 uur. De chronograaf heeft een flyback-functie en een gangreserve van 60 uur. Het horloge wordt geleverd met een stalen en roségouden band.

 • Alpine Eagle XL Chrono - Staal Dit model heeft een kast van roestvrij staal met een diameter van 44 mm. De wijzerplaat is gemaakt van grijs sunburst en heeft drie subdials en een datumvenster op 4:30 uur. De chronograaf heeft een flyback-functie en een gangreserve van 60 uur. Het horloge wordt geleverd met een stalen band.

 • Alpine Eagle XL Chrono - Roségoud Dit model heeft een kast van roségoud met een diameter van 44 mm. De wijzerplaat is gemaakt van grijs sunburst en heeft drie subdials en een datumvenster op 4:30 uur. De chronograaf heeft een flyback-functie en een gangreserve van 60 uur. Het horloge wordt geleverd met een bruine kalfsleren band.

 • Alpine Eagle XL Chrono - Titanium en Roségoud Dit model heeft een kast van titanium en roségoud met een diameter van 44 mm. De wijzerplaat is gemaakt van grijs sunburst en heeft drie subdials en een datumvenster op 4:30 uur. De chronograaf heeft een flyback-functie en een gangreserve van 60 uur. Het horloge wordt geleverd met een titanium en roségouden band.

 • Alpine Eagle XL Chrono - Titanium Dit model heeft een kast van titanium met een diameter van 44 mm. De wijzerplaat is gemaakt van grijs sunburst en heeft drie subdials en een datumvenster op 4:30 uur. De chronograaf heeft een flyback-functie en een gangreserve van 60 uur. Het horloge wordt geleverd met een titanium band.

 • Alpine Eagle XL Chrono - Zwart staal Dit model heeft een kast van zwart staal met een diameter van 44 mm. De wijzerplaat is gemaakt van grijs sunburst en heeft drie subdials en een datumvenster op 4:30 uur. De chronograaf heeft een flyback-functie en een gangreserve van 60 uur. Het horloge wordt geleverd met een zwarte kalfsleren band.


Elk van deze modellen is ontworpen met de typische Alpine Eagle-kenmerken van Chopard, zoals de krachtige en elegante lijnen, het iconische ontwerp van de wijzerplaat en het gebruik van ethisch verantwoorde materialen.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...